Fordulatos mérkőzésen győzte le a DVSC a Honvédot

2023. február. 19., 19:52   |    

Fordulatos mérkőzésen győzte le a DVSC a Honvédot

A sereghajtó Vasas gól nélküli döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként, míg a Honvéd hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Debrecentő az OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
ZTE FC–Vasas 0–0
Zalaegerszeg, v: Bogár
sárga lap: Lesjak (86.), illetve Szivacski (35.), Otigba (69.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Mocsi, Csóka, Gergényi (Szafronov, 91.) – Sankovic – Mim (Manzinga, 64.), Szendrei, Németh, Ubochioma (Szalay, 81.) - Ikoba

Vasas: Uram – Litauszki, Otigba, Hegedűs – Szivacski, Márkvárt (Hidi, 89.), Berecz, Hinora (Ihrig-Farkas, a szünetben), Ódor – Radó (Cipf, a szünetben, Holender, 75.), Novothny (Balogh, a szünetben)

Veszélyesebb volt az első félidőben a hazai együttes, amely nagyjából ugyanannyit birtokolta a labdát, mint a tabella utolsó helyén szerénykedő fővárosiak, de kapura lövéssel többször próbálkozott a riválisnál.

A gól nélküli első 45 perc és a fordulás után nem változott a játék képe, a Zalaegerszeg lendületben maradt, ám fölénye sokkal érezhetőbb volt. A félidő derekán tizenegyeshez jutott a hazai együttes, a büntető azonban kimaradt, ugyanakkor a ZTE még inkább rákapcsolt és nagy nyomást helyezett a Vasasra. Az angyalföldiek innentől csak a védekezésre, illetve a pontszerzésre figyeltek, és sikerrel is jártak, a zalaiak ugyanis nem tudtak betalálni.

Budapest Honvéd–Debreceni VSC 2–3 (0–1)
Bozsik Aréna, v.: Bognár
gólszerzők: Domingues (47.), Lukic (54.)) illetve Do. Babunski (27., 70.), Mance (85.)
sárga lap: Capan (44.), Ennin (82.), illetve Dreskovic (66.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Lovric, Prenga, Capan – Doka, Gomis (Plakuscsenko, 85.), Mitrovic, Tamás K. – Kocsis D. (Ennin, 66.), Lukic, Domingues (Átrok, 66.)

Debreceni VSC: Megyeri – Kusnyír (Varga K., a szünetben), Dreskovic, Lagator, Ferenczi J. – Varga J. (Loncar, 70.), Manrique – Szécsi, Dzsudzsák (Ojediran, 88.), Sós (Mance, 70.) – Do. Babunski (Deslandes, 88.)

Jobban kezdett a Debrecen, de Szappanos a találkozó elején több bravúrt is bemutatott, így megóvta a kispestieket a góltól. A játékrész közepén már a válogatott hálóőr sem tudta kijavítani a védelem hibáját, Sós tökéletes beadását követően Babunski senkitől sem zavartatva öt méterről fejelhetett a hálóba. Nem sokkal később a Honvéd egy kapufával "érkezett meg a meccsbe".

A fordulást követően mindössze kilenc perc alatt fordított a Honvéd, előbb Domingues talált be egy pontrúgást követően, majd Lukic volt eredményes az 50. kispesti bajnokiján.

A 70. percben a Debrecen Szappanos nagy hibája után egyenlített – újra Babunski volt a gólszerző –, a Honvéd viszont szinte azonnal válaszolhatott volna, de Tamás ziccert rontott.

A 85. percben újra előnybe került a Debrecen, a vendégek gólját három cserejátékos hozta össze, Varga indítása után Loncar adott középre, Mance pedig gyönyörű mozdulattal, sarokkal juttatta a labdát kapuba. A Honvéd az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítésért, de nem járt sikerrel.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS