OTP Bank Liga: Felcsúton kezdődik, fővárosi derbivel zárul a 18. forduló

2023. február. 03., 11:55   |    

OTP Bank Liga: Felcsúton kezdődik, fővárosi derbivel zárul a 18. forduló

Pénteken kezdődik az OTP Bank liga 18. fordulója. Vasárnap, a legnagyobb érdeklődéssel várt találkozón, a Ferencváros az Újpestet fogadja.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–VASAS FC
(Péntek, Felcsút, 20.00)
A Puskás Akadémia vereséggel kezdte a szezont, Mezőkövesden kapott ki. Hornyák Zsolt együttese a legutóbbi hat fordulóban mindössze egyetlen győzelmet aratott. Pályaválasztóként legutóbb legyőzte a Debrecent, de előtte a Ferencvárostól és a Kisvárdától is kikapott. A Vasas bravúros döntetlent ért el a listavezető ellen idegenben első tavaszi tétmérkőzésén, vendégként a legutóbb négy bajnoki mérkőzésén egyetlen gólt szerzett.

PAKSI FC–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Paks, 14.30)
A Paks már két bajnoki mérkőzésen van túl 2023-ban. Az elsőn szerencsével döntetlenre mentette az eredményt Kisvárdán, majd a másodikon – bár sokáig vezetett a Ferencváros ellen – kikapott. Érdekes, hogy 2021 októbere óta egyetlen hazai bajnoki mérkőzése sem végződött döntetlenre. A KTE nyitásként megverte a Széktói Stadionban a MOL Fehérvárt, kitűnő a hazai mérlege. Idegenben viszont egyszer sem nyert vidéki rivális ellen.

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Bozsik Stadion, 17.00)
A Honvéd a legutóbbi öt fordulóban egyetlen győzelmet aratott, pályaválasztóként eddig csak a Vasas ellen győzött a 2022–2023-as bajnoki szezonban. A Kisvárda döntetlennel kezdte a 2023-as évet (otthon, a Paks ellen), idegenben vereséggel zárta az őszt Székesfehérváron, viszont előtte négy meccsen veretlen maradt.

MOL FEHÉRVÁR FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Székesfehérvár, 19.30)
A MOL Fehérvár a Kisvárda ellen győzelemmel zárta az őszi hazai bajnoki mérkőzések sorát, de előtte négy bajnokin három pontot szerzett a MOL Aréna Sóstóban. A DVSC tavaly február 5-én játszott a MOL Fehérvár vendégeként, s 2-1-re nyert. Jó formában van a Loki, 3-0-s sikerrel kezdte az évet a ZTE ellen.

ZTE FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 15.00)
A ZTE elveszítette a Ferencváros elleni elhalasztott bajnokiját, majd kikapott a Nagyerdei Arénában a DVSC-től. A Mezőkövesd megerősödött a télen, s nyert már egy bajnokit és egy kupameccset is. Legyőzte a Puskás Akadémiát az OTP Bank Ligában, az MTK-t pedig a MOL Magyar Kupában. Az őszi idegenbeli mérlege viszont kirívóan gyenge volt.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.30)
A Ferencváros már a negyedik tétmérkőzésére készül 2023-ban. A két idegenbeli bajnokiját, egyaránt a hajrában feljavulva, megnyerte, a Vasas elleni találkozón döntetlent játszott a Groupama Arénában. Az Újpest győzelemmel kezdett a Bp. Honvéd ellen, ezzel valamelyest javított a mérlegén. Ugyanakkor a Ferencváros ellen története legrosszabb sorozatában van, korábban még soha nem fordult elő, hogy a lila-fehérek a Ferencváros elleni tizenegy egymást követő mérkőzésüket elveszítsék. Az Újpest 2019 februárja óta nem szerzett pontot az azóta négy bajnoki címet is szerzett riválissal szemben, tavaly ősszel ráadásul csúnya vereségbe szaladt bele a zöld-fehérek ellen a Megyeri úton (0-6).

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS