Fővárosi derbi és debreceni kettős mérkőzés az OTP Bank Ligában

2017. október. 20., 13:56   |    

Fővárosi derbi és debreceni kettős mérkőzés az OTP Bank Ligában

Szombaton a 13. fordulót rendezik az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényében. A sláger a derbi, a Ferencváros–Újpest mérkőzés a Groupama Arénában. Kettős mérkőzést rendeznek Debrecenben, előbb a DVSC a Haladást, majd a Diósgyőr a címvédő Honvédot fogadja. A fővárosi derbit és a DVTK-Honvéd mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a Kossuth Rádió szombaton 16.30-tol a kora délutáni mérkőzések második félidejéről sugároz körkapcsolásos közvetítést.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Groupama Aréna, 15.30)

A zöld-fehérek a legutóbbi fordulóban, Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen döntetlennel zárták le győzelmi sorozatukat. A legtöbb gólt szerezték és a második legkevesebbet kapták a mezőnyben. Pályaválasztóként idén mindössze egyszer kaptak ki bajnoki mérkőzésen, még áprilisban, a Vasastól. A mostani szezonban két döntetlen mellett négyszer győztek. Az Újpest a legutóbbi két fordulóban döntetlent játszott, a legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer nyert. Ugyanakkor az idegenbeli mérlege jobb, mint a hazai, vendégként nyolc pontot szerzett eddig. Kétszázhuszonegy bajnoki találkozót vívott eddig egymással az Újpest és a Ferencváros, az eddigi mérleg kicsit a zöld-fehérek felé billen: 100 győzelem, 60 döntetlen, 61 vereség, 416 szerzett és 312 kapott gól. Az első bajnoki meccset 1905. február 19-én, a Soroksári úti pályán játszották. Több mint 112 éve tart a rivalizálás. Nebojsa Vignjevics és Thomas Doll az OTP Bank Liga két legrégebb óta hivatalban lévő edzője, a szerb edző 2013. október 24-én, a német hivatalosan az év december 18-án került jelenlegi posztjára. 

PAKSI FC÷MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Paks, 15.30)

A két csapat legutóbbi két, egyaránt mezőkövesdi mérkőzése egyaránt 3-2-es hazai győzelmet hozott. Csertői Aurél együtese a legutóbbi paksi találkozón, idén februárban, 5-0-ra verte a mezőkövesdieket. A Paks öt forduló óta veretlen, három vereségénél kevesebbje csupán a Videotonnak és a Ferencvárosnak van. Hazai pályán csak a Videotontól kapott ki a mostani idényben. A mérlege pályaválasztóként két győzelem, három döntetlen, a vereség mellett. A Mezőkövesd az első két fordulóban szerzett hat pont óta tíz mérkőzésen, három döntetlennel, három pontot gyűjtött. A Mezőkövesd a héten edzőt váltott, Radványi Miklós távozása után Kuttor Attila lett az edző. Az egykori válogatott védő baráti kapcsolata Csertői Auréllal jól ismert, mint ahogyan az is, hogy többször, a Fehérvár FC-ben és a Haladásban is volt Csertői játékosa is. Amikor 2015 áprilisában-májusában két mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás megbízott vezetőedzője lett NB I-es edzői bemutatkozásakor az ellenfél, a Paks kispadján Csertői Aurél ült. 

VIDEOTON FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Hidegkuti Nándor Stadion, 15.30)

A Videoton ugyan a Pancho Arénában, Felcsúton rendezi az őszi idényben a hazai bajnoki mérkőzéseit, de mivel az a Puskás Akadémia otthona, a szabályok szerint a székesfehérváriak ott nem fogadhatják ellenfelüket. A Videoton a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer nyert. Az eddigi fordulókat három szakaszra osztva, Marko Nikolics csapata az elsőben nyolc, a másodikban tizenkét, a harmadikban öt pontot szerzett. Pályaválasztóként még veretlen, három győzelem és három döntetlen a mérlege ősszel. A Puskás Akadémia négy győzelemből álló remek sorozata után a legutóbbi három fordulóban csak egy pontot szerzett. Vendégként kétszer nyert, kétszer döntetlent játszott, kétszer kikapott ősszel. A felcsútiak nyolc bajnoki mérkőzést játszottak eddig a Videoton ellen, még soha nem győztek. 

VASAS FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Szusza Ferenc Stadion, 15.30)

A piros-kékek kedden 1-0-ra nyertek a Haladás ellen, s ezzel feljöttek a negyedik helyre. A legutóbbi négy mérkőzésükből hármat megnyertek. A Diósgyőr elleni vereség óta a legutóbbi öt hazai mérkőzésükön 13 pontot szereztek. A harmadik fordulóban megnyerték a két csapat eddigi egyetlen élvonalbeli bajnoki mérkőzését. Az újonc balmazújvárosiak három vereség után a legutóbbi fordulóban egy pontot szereztek. Horváth Ferenc együttese az eddigi hat idegenbeli élvonalbeli meccséből hármon szerzett pontot, hármat elveszített. 

DEBRECENI VSC–SWIETELSKY HALADÁS
(Debrecen, 15.30)

Az OTP Bank Liga 2017–218-as idényének eddig lejátszott tizenkét fordulóját érdemes a DVSC kapcsán két részre bontani. Az elsőben mindössze öt, a másodikban tizenhat pontot szerzett. Augusztus 12., a Videoton elleni vereség óta hét meccsből hatot megnyert, egyen döntetlent játszott. A legutóbbi három hazai bajnokiját összesen tíz gólt szerezve nyerte meg. A Haladás kedden kikapott Újpesten a Vasastól. Továbbra is gyenge az idegenbeli mérlege, április 22. óta minden vendégként játszott bajnokiját elveszítette, immár nyolc meccsen pont nélkül maradt. Ezek közül a legutóbbi ötön mindössze egy gólt szerzett. A rossz sorozat áprilisban éppen a DVSC elleni 2-4-gyel kezdődött. 

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD
(Debrecen, 18.00)

A DVTK négy vereség után „megtáltosodott”, az előző fordulóban 5-0-ra kiütötte a Vasast. Mindazonáltal nem jó a hazai mérlege, csupán két meccset nyert meg eddig pályaválasztóként Debrecenben a mostani idényben. A Bp. Honvéd csak az ötödik helyen áll, de ennek semmiképpen sem az idegenbeli mérlege az oka. Idegenben még veretlen, háromszor nyert, kétszer döntetlent játszott. Bódog Tamás együttese áprilisban (Mezőkövesden és nem Debrecenben) pályaválasztóként 2-0-ra nyert a Honvéd ellen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS