Fővárosi derbi is szerepel a szombati programban

2013. május. 11., 11:02   |    

Fővárosi derbi is szerepel a szombati programban

Négy meccset rendeznek ma az OTP Bank Liga 27. fordulójában. Köztük egy tradicionális budapesti derbit, az Újpest–Honvéd összecsapást.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–EGRI FC
(Május 11., szombat, 14.00)

Abban az esetben, ha az Eger kikap, matematikailag is elbúcsúzik az első osztálytól. A Pápa a héten edzőt váltott, a szezon végéig ismét Kovács László irányítja a csapatot. A sárga-kékek a tavaszi idényben mindössze két gólt értek eddig el, Griffith a Győrnek lőtt találata mellett második góljukat a debreceni Szakály Péter szerezte. Ugyanakkor e két gól négy pontot hozott a konyhára, a DVSC és a listavezető Győr ellen. Az Eger ugyan a legutóbbi öt találkozójából négyen szerzett gólt, a legutóbbi hat idegenbeli mérkőzését kivétel nélkül elveszítette. A két együttes őszi találkozója 1-1-es döntetlent hozott.

KECSKEMÉTI TE PHOENIX MECANO–FGSZ SIÓFOK
(Május 11., szombat, 16.00)

A KTE nagyon jó passzban van, a legutóbbi öt fordulót tekintve csak a Honvéd és a Videoton szerzett több pontot nála. Javult Horváth Ferenc együttesének hazai mérlege is ebben a periódusban, a csapat a legutóbbi három, pályaválasztóként játszott meccsét, sorrendben az Újpest, a Győr és az Eger ellen megnyerte. Az eddigi tavaszi mérkőzésein, otthon és idegenben, mindössze egy vereséget szenvedett, igaz, a Széktói Stadionban, a Pécs ellen. A Siófok az elmúlt hetekben a Pápa után eredt, de elsősorban pazar hazai szereplésének köszönheti, hogy van még matematikai esélye a bennmaradásra. Horváth Károly együttese a legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzésén egyetlen pontot sem szerzett, a vendégként játszott tavaszi mérkőzéseinek gólkülönbsége 5-18. A két csapat őszi mérkőzésén a KTE 2-0-ra nyert Siófokon, mindmáig az a sárga-kékek legutóbbi hazai veresége.

PMFC-MATIAS–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Május 11., szombat, 16.00)

A pécsiek jóval elmaradnak szurkolóik várakozásától hazai pályán, a legutóbbi négy mérkőzésükből hármat – szerzett gól nélkül – elveszítettek. Bennmaradási gondjai már nem lehetnek a piros-feketéknek, de a presztízs szempontjából fontos lenne megnyerniük a találkozót. A tavaszi idényben eddig mindössze négy játékos szerzett gólt a pécsiek közül hazai mérkőzésen: Grumić, Zeljković, Čaušić és egyedüli magyarként Lázár. A Haladás a legutóbbi idegenbeli mérkőzését elveszítette ugyan Kaposváron, de azt megelőzően vendégként öt mérkőzésen is veretlen maradt. A Haladás legutóbbi két találkozóján egy-egy gólt szerző Andorka Péter a 2011–2012-es idényben még a PMFC játékosa volt. A két csapat őszi találkozóján, Szombathelyen, 1-1-es döntetlen született.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD
(Május 11., szombat, 18.30)

A Honvéd a tavasz eleji botladozás után remek formába lendült, a legutóbbi öt mérkőzésén 13 pontot gyűjtött, Kemenes Szabolcs április 12. óta nem kapott gólt. A piros-feketék az eddigi négy tavaszi mérkőzésükből hármat megnyertek, s csak a Hungária körúton kaptak ki. Április eleje óta mindössze egy mérkőzésükön (a KTE elleni hazain) nem szereztek gólt. Az Újpest sincs rossz formában, de balszerencsés. A legutóbbi két hazai mérkőzésén, az MTK és a Győr ellen az utolsó percben kapott gólt, s ez három pontjába került. (A kék-fehérek ellen két pontot veszített, a Győr ellen egyet a kései, de nem késői kapott góllal.) Április eleje óta az Újpestnek is csak egy olyan mérkőzése akadt, amelyen nem szerzett gólt. Dušan Vasiljević a legutóbbi négy, a Megyeri úton játszott mérkőzésen kivétel nélkül szerzett gólt. A két csapat őszi mérkőzésén, Kispesten, 2-2-vel zártak a csapatok.

A forduló további programja

Vasárnap
DVSC-TEVA - Videoton FC 16.30
Győri ETO FC-Ferencváros 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS