Fővárosi derbit is hoz az idei utolsó forduló

2019. december. 13., 14:01   |    

Fővárosi derbit is hoz az idei utolsó forduló
Fotó: ujpestfc.hu

Az utolsó 2019-es fordulót játssza szombaton, illetve vasárnap az OTP Bank Liga mezőnye. A mérkőzések sora Diósgyőrben, a címvédő és listavezető Ferencváros játékával zárul.

PAKSI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Paks, 17.00)
A Paks az előző fordulóban bravúros, és klubtörténeti léptékkel mérve mérföldkövet jelentő győzelmet aratott Székesfehérváron, de a hazai mérlege az utóbbi időben gyenge. A legutóbbi hat hazai bajnokiján mindössze négy pontot szerzett, ezekből hármat a sereghajtó Kaposvár ellen. A Mezőkövesd lendülete csökkent az utóbbi hetekben, a legutóbbi hét meccséből csak kettőt nyert meg, de vendégként még veretlen. Igaz, a legutóbbi három idegenbeli találkozója kivétel nélkül 1-1-gyel ért véget. 

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Kisvárda, 17.00)
A szabolcsiak a hetedik helyen állnak, 15 fordulóban szerzett 20 ponttal. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsüket megnyerték, megtörve a Honvéd remek sorozatát, s legyőzve a Debrecent is. A MOL Fehérvár vendégként lényegesen sikeresebb ősszel, mint pályaválasztóként, otthon már négyszer kikapott, nyolc mérkőzésen 12 pontot gyűjtött, idegenben, eggyel kevesebb mérkőzésen 17 pontot szerzett. Kisvárdán csak egyszer játszott eddig a két csapat közös élvonalbeli történetük során, a tavaly őszi találkozó 2-2-es döntetlent hozott.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Felcsút, 17.00)
A Puskás Akadémia jó őszt zár, ötödiknél rosszabb helyen nem telelhet. Mi több, ha legyőzi a zalaegerszegieket, a Mezőkövesd pedig elveszíti idegenbeli veretlenségét, még a dobogóra is előre léphet. A felcsútiak pályaválasztóként 13 gólt szereztek eddig, ez a harmadik legtöbb a MOL Fehérvár (16) és a Debrecen (15) mögött. Ugyanakkor a mérlegük nem kiemelkedő (3-1-3), sőt a legutóbbi három hazai meccsükön csupán egy pontot szereztek. A ZTE a tizenegyedik helyen áll, tizenegy gólt szerzett eddig idegenben, de vendégként csak a mögötte álló Kaposvár ellen tudott nyerni. 

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Kaposvár, 17.00)
Az őszi idény egyik legnagyobb meglepetését hozta a Rákóczi debreceni vendégjátéka, a kaposváriak eddigi hat pontjuk felét ott szerezték meg. Pályaválasztóként egyszer, a Diósgyőr ellen győztek, a legutóbbi négy hazai mérkőzésükön nem szereztek pontot. Ugyanakkor kiemelendő, hogy az Újpesttől és a Ferencvárostól is két-két gólt szerezve kaptak ki. A DVSC, noha egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a Ferencváros kivételével minden csapatnál, a csalódást keltő nyolcadik helyen rostokol, ebben a fordulóban legfeljebb egyet léphet előre. Vendégként legutóbb győzött Zalaegerszegen, de előtte négy meccsen pont nélkül maradt. 

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC
(Szombat, Józsefváros, 19.30)
A két patinás fővárosi csapat ezúttal (is) albérletben, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban találkozik. Mind a két csapat 23 pontot gyűjtött eddig,  mindkettőnek akadt egy jó periódusa az elmúlt időszakban. A Honvéd a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, de gyenge hazai mérlegén javítva, a legutóbbi három józsefvárosi meccsét megnyerte. Az Újpest remekel idegenben: a ferencvárosi vereség óta háromszor győzött. A két csapat egymás ellen az előző idényben kizárólag döntetlent játszott, a Honvéd legutóbb nyert a Fáy utcában. Az Újpest vendégként 2015 novembere óta nyeretlen a kispestiek ellen. 

DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Diósgyőr, 18.00)
Várhatóan nagy létszámú közönség fogadja majd a csapatokat az ősz utolsó bajnoki mérkőzésén. A Diósgyőr kilencedik a tabellán, de ötpontos előnyel a tizedik és a tizenegyedik helyezett előtt. Pályaválasztóként a Fehérvár elleni vereség előtt három találkozón veretlen maradt. A Ferencvárost pályaválasztóként egyszer tudta legyőzni: 2018 márciusában. A zöld-fehérek a mostani szezonban utoljára játszanak három nappal a nemzetközi kupamérkőzésük után bajnokit. Vendégként a legutóbbi hat bajnoki találkozójukon 16 pontot szereztek. 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS