Fővárosi derbit is rendeznek a hétvégén

2021. augusztus. 06., 12:51   |    

Fővárosi derbit is rendeznek a hétvégén

A hétvégén három nap alatt öt mérkőzést rendeznek az OTP Bank Ligában, a második forduló rangadóját, a MOL Fehérvár FC és a Ferencváros mérkőzését a zöld-fehérek nemzetközi szereplése miatt szeptember 22-re halasztották. Az MTK Budapest a Budapest Honvédot fogadja a Hidegkuti-stadionban.

KISVÁRDA MASTER GOOD–GYIRMÓT FC GYŐR
(Augusztus 6., péntek, Kisvárda, 20.00)

A két csapat még sohasem találkozott egymással az OTP Bank Ligában. A Kisvárda a Ferencváros idegenbeli legyőzésével kezdte a szezont. Az előző idényt – a pályaválasztóként játszott mérkőzéseket tekintve – a Paks elleni 5-1-gyel zárták, de előtte négy mérkőzésen át nyeretlenek maradtak, még gólt sem szereztek. A Gyirmót az MTK elleni hazai döntetlennel rajtolt. A 2020–2021-es idényben, a Merkantil Bank Ligában vendégként 11-2-6-os mérleget produkáltak.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Augusztus 7., szombat, Mezőkövesd, 17.45)

A Mezőkövesd a Paks idegenbeli legyőzésével kezdte az idényt. Pályaválasztóként tavaly augusztus 21-én döntetlent játszott a ZTE-vel, azóta mindössze egy hazai bajnoki mérkőzésén „ikszelt”, a Ferencvárossal. A két csapat legutóbbi hat egymás elleni bajnoki találkozójából mindössze egyen született vendégsiker, a ZTE győzött Mezőkövesden 2020 februárjában. A ZTE az első mostani fordulóban döntetlent játszott a MOL Fehérvár FC ellen, tavaly vendégként december 23. óta csak egyszer, a Pancho Arénában, a Puskás Akadémia ellen tudott nyerni.

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD
(Augusztus 7., szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00)

A Honvéd, immár csak vendégként, visszatér a Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol az előző idényben a hazai mérkőzéseit rendezte. A 2020–2021-es idényben az MTK vendégeként (augusztus 21-én) 3-1-re kikapott. A kispestiek nagyon rosszul kezdték a bajnoki szezont, 4-1-re kikaptak a Bozsik Aréna első bajnoki mérkőzésén az újonc Debreceni VSC-től. Az MTK, ahogyan 2020-ban is, döntetlennel indított az OTP Bank Ligában, Gyirmótról hozott el egy pontot. A kék-fehérek pályaválasztóként 2021-ben eddig csupán egy bajnoki mérkőzésüket nyerték meg, mégpedig a ZTE ellen.

DEBRECENI VASUTAS SC–ÚJPEST FC
(Augusztus 8., vasárnap, Debrecen, 17.45)

A DVSC nagyszerű, 4-1-es idegenbeli győzelemmel tért vissza az OTP Bank Ligába. Az Újpest ellen – a 2020 nyári kiesésig számolva – a legutóbbi három mérkőzésén győzött, döntetlent is játszott és szenvedett vereséget is, de a legfrissebb emlék egy 4-0-s győzelem. Az Újpest a Basel elleni csütörtöki kupamérkőzéssel a lábában utazik Debrecenbe. A lila-fehérek az első fordulóban kikaptak otthon a Puskás Akadémiától. A 2020–2021-es idényben vendégként az utolsó négy mérkőzésükön nyeretlenek maradtak, az utolsó hármon nem tudtak gólt szerezni.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–PAKSI FC
(Augusztus 8., vasárnap, Pancho Aréna, 20.00)

Az előző idény ezüstérmese győzelemmel kezdte az új bajnoki szezont Újpesten. Hazai pályán a nyáron két tétmérkőzést játszott, a finn Inter Turkut megverte, a lett Rigas FS-től kikapott. Az OTP Bank Ligában március eleje óta – a ZTE elleni 1-4 kivételével – minden mérkőzését megnyerte. A Paks az előző idényben rekordot jelentő sok gólt szerzett, de sokat is kapott. Vendégként is a legtöbb gólt érte el. A mostani szezont egy hazai 3-2-es vereséggel kezdte a Mezőkövesd ellen. A Pancho Arénában a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette a felcsútiak ellen, mégpedig úgy, hogy mindig szerzett gólt (kétszer kettőt is), de mindig legalább hármat kapott.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS