Fővárosi derbit rendeznek a Groupama Arénában

2023. október. 27., 11:41   |    

Fővárosi derbit rendeznek a Groupama Arénában

Szombaton és vasárnap is három mérkőzés szerepel az OTP Bank Liga tizenegyedik, a bajnokság első harmadát lezáró fordulójában. A sláger a derbi, a Ferencváros és az Újpest találkozója.

KECSKEMÉTI TE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Széktói Stadion, 12.30)

A nyáron még a nemzetközi kupaporondon érdekelt két csapat a várakozásnál gyengébben szerepel az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényében. A KTE a kilencedik, a ZTE a tizedik helyen áll, két pont a különbség közöttük. A KTE az összes eddigi pontját pályaválasztóként szerezte, de a legutóbbi két mérkőzésén összesen mindössze egy pontot szerzett a Széktói Stadionban. A ZTE idegenben négy mérkőzésen négy pontot szerzett, legutóbb győzött Mezőkövesden.

FEHÉRVÁR FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Sóstói Stadion, 14.45)

A Vidinek az elmúlt időszakban nagyon jó a hazai mérlege, a tabellán 11 ponttal áll a nyolcadik helyen, ebből tízet a legutóbbi négy hazai mérkőzésén szerzett. Ez jó eredmény, függetlenül attól, hogy a múlt hét végén kikapott Debrecenben. A Diósgyőr is veszített az előző fordulóban, mégpedig a Ferencváros ellen. Idegenben a legutóbbi két meccsét elveszítette.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Pancho Aréna, 17.00)

A tizenkét csapatos mezőny két szereplője nyerte csak meg a legutóbbi két mérkőzését, az egyik a Puskás Akadémia, amely ennek a hat pontnak köszönhetően előrelépett a negyedik helyre. A szezon elején nem volt jó a hazai mérlege, csak a negyedik mérkőzését nyerte meg a Pancho Arénában. A legutóbbit, a Kisvárda ellen. A DVSC egy rossz sorozat után a múlt héten a Fehérvár legyőzésével javított, a hatodik helyen áll, két ponttal a Puskás Akadémia mögött. Vendégként egy pontot szerzett eddig, de azt legutóbb, a Groupama Arénában, a Ferencváros ellen.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Városi Stadion, 13.15)

Mind a két csapat rossz passzban van. A Mezőkövesd még nem nyert otthon a mostani idényben, visszaesett az utolsó helyre. Az MTK nagyon jól kezdett újoncként, de a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot, s így visszaesett a hetedik helyre. A legutóbbi három fordulóban 14 gólt kapott. Vendégként kétszer nyert, kétszer kikapott eddig.

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Paksi FC Stadion, 15.30)

A második helyezett játszik a tizenegyedikkel, ha úgy tetszik, alulról a másodikkal. A Paks kiváló formában, nagy változás a korábbi idényekhez képest, hogy egyetlen riválisa sem kapott nála kevesebb gólt. A legutóbbi hat fordulóban 16 pontot szerzett. A Kisvárda a múlt héten játszott először otthon az idényben, rögtön nyert is. Az idegenbeli mérlege gyengébb, azért is áll csak a tizenegyedik helyen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 18.00)

A forduló, de talán az ősz rangadója. A Ferencváros az első, az Újpest a harmadik helyről várja a derbit. A zöld-fehérek nehéz mérkőzést játszottak csütörtökön Genkben, több sérültjük van, nincsenek könnyű helyzetben. A legutóbbi hazai bajnokin, a DVSC ellen csak döntetlent játszottak. Ugyanakkor az Újpest ellen a két csapat több mint 120 éves rivalizálását tekintve is kiemelkedően jó az utóbbi időben a mérlegük. A lila-fehéreké az egyetlen csapat a mezőnyben, amelyik hármas győzelmi sorozatban van, kilenc pontot szerzett a legutóbbi három fordulóban. Idegenben mindössze háromszor játszottak eddig, egy döntetlen, egy vereség és egy győzelem (időrendben haladva) az eddigi mérleg.

OTP Bank Liga NB I. 11. forduló

Sorsolás
2023. 10. 28. 12:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 10. 28. 14:45
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 28. 17:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 10. 29. 13:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 10. 29. 15:30
Paksi FC Stadion
2023. 10. 29. 18:00
Groupama Aréna

Tabella




A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS