Fővárosi és Fejér megyei derbit is rendeznek hétvégén

2021. szeptember. 24., 15:05   |    

Fővárosi és Fejér megyei derbit is rendeznek hétvégén

Zalaegerszegen kezdődik az OTP Bank Liga hetedik fordulója, amelyben szombaton Fejér megyei rangadót rendeznek, majd vasárnap következik a derbi.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC
(Péntek, Zalaegerszeg, 20.00)

A ZTE mindössze öt pontot gyűjtött eddig, egyszer tudott nyerni, de nem otthon, hanem Debrecenben. Hazai pályán február 20. óta nem győzött le olyan csapatot, amely most is az OTP Bank Liga tagja. A Paksnak akadt már a szezonban egy kiugró idegenbeli eredménye (a Puskás Akadémia elleni 6-1), a mostani csupán a harmadik meccse vendégként a szezonban. Bognár György együttese a harmadik helyen áll, egyike annak a mindössze három csapatnak, amelyik a legutóbbi két bajnokiját megnyerte. A két csapat legutóbbi két egymás elleni zalaegerszegi találkozója döntetlent, s nyolc, illetve hat gólt hozott.

Sokgólos meccs várható Zalaegerszegen

Sokgólos meccs várható Zalaegerszegen

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitómeccsén (péntek, 20.00), a ZTE-Paks összecsapáson a legtöbb kapott góllal álló két csapat mérkőzik meg egymással. A Paks ugyanakkor a lőtt gólok tekintetében is listavezető.

Tovább

MTK BUDAPEST–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 14.45)

Az MTK egy ponttal kevesebbet gyűjtött eddig, mint a Mezőkövesd. Ugyanúgy igaz ezt, mintha csak a legutóbbi két forduló eredményeit nézzük, amelyben a kék-fehérek kétszer kikaptak, a kövesdiek pedig egy pontot szereztek. Giovanni Costantino együttese mindössze kétszer játszott eddig otthon, a Honvédot legyőzte, a Kisvárdától kikapott. A Mezőkövesd a két győzelmét az első két fordulóban szerezte, immár négy bajnoki meccs óta nyeretlen. Vendégként a tabella mostani első három helyezettjével játszott, paksi győzelme után kikapott a Ferencvárostól és a Kisvárdától. Az MTK 2017 óta nyeretlen pályaválasztóként a Mezőkövesddel szemben.

GYIRMÓT FC GYŐR–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Gyirmót, 17.00)

Az újonc legutóbb súlyos vereséget szenvedett Debrecenben, eddig kapott tíz góljából ötöt azon a találkozón szedett be. Az OTP Bank Liga mostani idényében még nyeretlen, pályaválasztóként mindhárom eddigi bajnokiján egy gólt kapott, a szerzett kétszer egy gól két ponthoz volt elég. A Honvéd legutóbb kikapott a Ferencvárostól, ezért csak a kilencedik helyen áll, pedig az előző három
fordulóban hét pontot szerzett. Idegenben négy hete játszott legutóbb, elvitte mindhárom pontot Zalaegerszegről.

MOL FEHÉRVÁR FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, MOL Aréna Sóstó. 19.30)

A MOL Fehérvár sok problémával küzd a koronavírusos megbetegedések miatt. Szerdán 1-0-ra kikapott a Ferencvárostól, ez volt az első veresége a bajnoki idényben. Pályaválasztóként Szabics Imre irányításával eddig minden hazai bajnoki mérkőzését megnyerte, a Ferencváros elleniek kivételével. A Puskás Akadémia éppen úgy kilenc pontot szerzett eddig, mint a Vidi, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Érdekes, hogy a mostani idényben még nem játszott döntetlent. 2019-ben kétszer is nyert Székesfehérváron, azóta egyszer sem. A mostani bajnoki idényben eddig mindhárom idegenbeli mérkőzését megnyerte.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VASUTAS SC
(Vasárnap, Kisvárda, 14.15)

A listavezető Kisvárda az első hat fordulóban ötször nyert, csak a MOL Fehérvártól kapott ki Székesfehérváron. Pályaválasztóként a Gyirmótot és a Mezőkövesdet verte meg eddig, százszázalékos a hazai mérlege. Az újonc DVSC – amely csütörtökön leszerződtette a 37-szeres válogatott Németh Krisztiánt – az első és a legutóbbi bajnoki meccsét nyerte meg eddig a mostani idényben. E két mérkőzésen kilenc gólt szerzett, egyébként egyetlen csapat sem szerzett több gólt eddig az újoncnál az idényben.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.00)

A címvédő Ferencváros a legutóbbi hét mérkőzését megnyerte a lila-fehérek ellen, ráadásul ezek közül az utolsó hat meccsen gólt sem kapott. Az Újpest már 591 perce gólképtelen a derbiken, idegenben pedig öt éve csak veszített. Peter Stöger együttese a Kisvárda ellen vereséggel kezdte a bajnoki idényt, de azóta a Mezőkövesdet és a Debrecent is négy gólt szerezve a Groupama Arénában.
Az Újpest legutóbb 2011 őszén kezdett ilyen gyengén bajnoki szezont, akkor a nyolcadik fordulóig nyeretlen volt. Most, hat forduló után, három döntetlen és három vereség a mérlege. Mindössze egy mérkőzését, a Bp. Honvéd ellenit úszta meg csak egyetlen kapott góllal.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS