Fővárosi győzelmek a szombati játéknapon

2014. november. 29., 22:11   |    

Fővárosi győzelmek a szombati játéknapon

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján a Ferencváros, az Újpest és az MTK is otthon tartotta a három pontot. Jól szerepelt a két Fejér megyei csapat is, a Puskás Akadémia a DVTK-t, a Videoton FC a Lombard Pápát győzte le.

Újpest FC - Haladás 1-0 (0-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Sztaniszavljevics a 76. percben

Némi meglepetésre a sereghajtó Haladás játszott aktívabban az első félidőben, az más kérdés, hogy igazán komoly lehetőséget nem tudott kialakítani a szombathelyi együttes. A vendégek mezőnyfölénye egészen az 57. percig megmaradt, ekkor azonban Zsirai Martin, a Hali fiatal védője megkapta második sárgáját is, ezzel emberhátrányba hozta csapatát. Tíz ember ellen már jobban ment az Újpestnek, egymás után alakította ki helyzeteit, és a 76. percben - Rózsa Dániel hibája után - Filip Sztaniszavljevics 7 méterről megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A hajrára megcsappant a fiatalok száma a pályán, a 84. percben Enisz Bardhi kapott piros lapot, majd a 87. percben Jagodics Márk jutott a kiállítás sorsára. Az eredmény viszont nem változott, az Újpest győzött, a Haladás pedig tovább folytatta góltalansági és ponttalansági szériáját.

Lombard Pápa - Videoton FC 0-5 (0-3)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Nikolics a 9., Nikolics a 14., Gyurcsó a 44., Stopira az 59., Feczesin a 69. percben

Helyzetekkel kezdett a Vidi, és már a 9. percben ki is használt egyet ezek közül, Nikolics Nemanja kapott jó labdát a 16-oson belül, nem volt a közelében ember, így 11 méterről a bal felső sarokba lőtt (0-1). A 11. percben ismét villant Nikolics: egy jobb oldali akció végén kapott labdát, első lövését még védte Szűcs Lajos, a kipattanó azonban visszakerült a csatárhoz, aki ballal tekert védhetetlenül a jobb alsó sarokba (0-2). A 44. percben növelte előnyét az éllovas, Gyurcsó Ádám a balösszekötő helyéről, a 16-os vonalának közeléből, szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba (0-3). A folytatásban is támadásban maradt a Vidi (igaz, a pápaiak is próbáltak támadni, de csak két lesgólig jutottak a lefújásig), helyzeteket is alakított ki szép számmal. Szűcs Lajos bemutatott ugyan pár bravúrt is, de volt két olyan hibája, amiből gól született, előbb Stopira lövését védte be (0-4), majd egy szabadrúgás után pattant ki róla a labda, amit Feczesin Róbert pofozott a kapuba (0-5), így alakult ki a végeredmény.

MTK Budapest - PMFC-Matias 3-2 (1-2)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Torghelle a 4., Csiki a 65., Csiki a 87., ill. Frank a 24., Nagy a 44. percben

Az MTK-nak bő három percre volt szüksége a vezetés megszerzésére, Torghelle Sándor néhány csel után 16 méterről lőtt a kapuba (1-0). A pécsieket nem fogta meg a kapott gól, és a 24. percben megérdemelten egyenlítettek, Eke Uzoma bal oldali beadása után Frank Richárd 5 méterről továbbított a hálóba (1-1). A 44. percben már a pécsieknél volt az előny, Andrej Causic hosszú indítását követően Nagy József az ötös jobb sarkától a bal alsó sarokba lőtt (1–2). A 60. percben csereként beállt Csiki Norbert hozott újabb fordulatot a játékba, a 65. percben Torghelle átadását követően 10 méterről lőtt a hálóba (2-2), majd a 87. percben megszerezte a győztes gólt a kék-fehéreknek, jó 20 méterről bombázott a kapu bal felső sarkába (3–2).

Puskás Akadémia - DVTK 1-0 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Gohér a 45. percben

Az első félidőben jelentős fölényben játszott a DVTK, ennek ellenére a Puskás Akadémia járt közelebb a meccs elején a vezetés megszerzéséhez, de Lencse László elhibázta a 10. percben kialakult óriási lehetőséget. A vendégek a 34. percben jártak a legközelebb a gólszerzéshez, de Griffiths lövése után a kapufáról kijött a labda. A 45. percben a Diósgyőrből igazolt Gohér Gergő megszerezte a vezetést a hazaiaknak, 18 méteres lövését követően a bal sarokban kötött ki a labda (1-0). A második félidő is a vendégek mezőnyfölényét hozta, de gólt ezúttal nem tudott lőni a miskolci együttes, a Puskás Akadémia otthon tartotta a három pontot.

Ferencváros - Kecskeméti TE 3-1 (0-1)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Lauth az 52., Lamah a 61., Lauth a 68., ill. Vukaszovics a 40. percben

Az első félidőben a Fradi nagy fölényben játszott, a Kecskemét szinte kizárólag a védekezéssel volt elfoglalva. A KTE szervezett játéka ellenére hazaiak helyzeteket is ki tudtak alakítani, a befejezések azonban nem voltak kellően pontosak. A 40. percben váratlanul vezetést szerzett a Kecskemét, egy gyors kontra végén Nalepa szabálytalankodott a 16-oson belül Balázzsal szemben, a megítélt büntetőt Vukaszovics váltotta gólra (0-1). A szünetben kettőt cserélt a Fradi, és az átszervezések jót tettek a játékának, hamar sikerült egyenlítenie, az 52. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Böde fejelte a kapu elé a labdát, Benjamin Lauth pedig közelről a kapuba bólintott (1-1). A 61. percben fordított a Ferencváros, egy jobb oldali szöglet után Lauth rosszul találta el a labdát, így került helyzetbe Roland Lamah, aki megállította a labdát 3 méterre a kaputól, majd a hálóba lőtt (2-1). A 68. percben növelte előnyét a Fradi, Kukuruzovic indította nagyszerűen Bödét, aki Lauthot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a német csatár 7 méterről nem is hibázott (3-1), bebiztosította csapata győzelmét.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS