Fővárosi rangadót nyert a Honvéd

2010. május. 22., 20:08   |    

Fővárosi rangadót nyert a Honvéd

Szombaton két mérkőzést rendeztek a Soproni Liga 30., vagyis utolsó fordulójából. A Zalaegerszeg és a Nyíregyháza összecsapásán két játékos is mesterhármast ért el, végül a kétgólos hátrányból felálló hazaiak szerezték meg a három pontot. A Honvéd jobb második félidei teljesítményével 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost a Bozsik-stadionban.

Mesterhármas mindkét oldalon

ZTE FC - Nyíregyháza Spartacus FC 4-3 (0-2)
Vezette: Bognár Tamás (Takács Gábor, Mohos Milán)
Gólszerző: Rudnevs a 48., Pavicevic az 54., Pavicevic az 56., Pavicevic 71. ill. Bouguerra a 8., Bouguerra a 16., Bouguerra a 62. percben
Kiállítva: Bogunovic a 81. percben

A már biztos kieső Nyíregyháza kezdte jobban a mérkőzést, és a 8. percben meg is szerezte a vezetést: Fouad Bouguerra kapott jó ütemű indítást, majd betört a 16-oson belülre, és 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, Pogacsics Krisztián csak beleérni tudott a labdába (0-1). A 16. percben megduplázták az előnyüket a nyírségiek, Bouguerra egy csel után 14 méterről a jobb sarokba helyezett (0-2). A szünet után feljavult az egerszegiek játéka, és a 48. percben sikerült felzárkózniuk: egy bedobást követően Artjoms Rudnevs fejelt kapura, a labda visszapattant hozzá, ő pedig másodszorra már nem hibázott, 6 méterről lőtt a hálóba (1-2). Az 54. percben Rudnevs lövése kijött Ovszijenko kapusról, a kipattanóra Darco Pavicevic érkezett és közelről kiegyenlített (2-2). Mindössze két perc telt el a következő gólig, ezúttal is Pavicevic volt eredményes, 12 méterről lőtt ki a jobb alsó sarkot (3-2). A 62. percben Bouguerra lépett ki a védők közül, Pogacsics mellett elhúzta a labdát, majd az üres kapuba passzolt, megszerezve harmadik találatát (3-3). A végeredmény a 71. percben alakult ki, Marián Sluka jobb oldali beadása után Pavicevic fejelt a bal sarokba, ezzel ő is mesterhármast jegyzett a mérkőzésen (4-3). A hajrában a hazaiak védőjét, Milan Bogunovicot második sárgával kiállította a játékvezető.


Nem lett szép Lipcseiék búcsúja

Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC 2-0 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (ifj. Tóth Vencel, Berettyán Péter)
Gólszerző: Coira az 51., Vaccaro a 79. percben

Az első félidőben a Ferencváros semmiféle veszélyt nem jelentett a kapura, igaz, a hazaiak sem remekeltek, így nem is lehetett más a játékrész vége, mint gólnélküli döntetlen. A fordulás után gyorsan vezetéshez jutott a Honvéd, Pablo Coira egy 30 méteres szabadrúgásból csavart bal oldalról kapu felé, senki nem ért a labdába, amely így a bal felső sarokban kötött ki (1-0). A gól után valamivel veszélyesebb lett a Ferencváros, de csak kapufáig jutott, a 79. percben pedig a Honvéd megszerezte második találatát is: Csizmadia Csaba 16-oson belül elkövetett szabálytalanságáért megítélt tizenegyest Angelo Vaccaro végezte el, s bár a lövést védte Megyeri Balázs, az olasz támadó a kipattanót ollózó mozdulattal a hálóba vágta (2-0). Újabb gól a találkozó végéig már nem született, a Honvéd megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, a Ferencváros pedig vereséggel búcsúztatta az aktív labdarúgástól visszavonuló Lipcsei Pétert, illetve eddigi vezetőedzőjét, a szezon végén távozó Craig Shortot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS