Fővárosi sikerek az OTP Bank Liga vasárnapi játéknapján

2018. augusztus. 05., 20:25   |    

Fővárosi sikerek az OTP Bank Liga vasárnapi játéknapján

A Budapest Honvéd a Paksot, az Újpest FC a Kisvárdát győzte le 1-0-ra az OTP Bank Liga 3. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Újpest FC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Gólszerző: A. Diallo (66.)
Újpest: Pajovic - Balázs B., Bojovic, Horj, Burekovic - Szűcs K. (Zsótér, 58.), Sankovic, A. Diallo, Nagy D. (Angelov, 85.), Nwobodo - Novothny (Tischler, 58.)
Kisvárda: Felipe - Ene (Horváth Z., 72.), Parcvanija, Beriosz, Vári B. - Lucas - Hej, Karaszjuk, Mitosevic (Misic, 82.), Gosztonyi - Ilic (De Oliveira, 65.)

Óriási újpesti mezőnyfölény vezette fel a találkozót, de rengeteg hiba csúszott a hazaiak játékába, így Nwobodo villanásától eltekintve nem jelentettek veszélyt a kisvárdai kapura. A vendégek elsősorban a védekezésre koncentráltak, támadást nem tudtak vezetni. Fél óra elteltével aztán elaltatta magát az Újpest: perceken belül Hej és Vári előtt is gólhelyzet adódott, míg a két kisvárdai lehetőség között Novothny hagyott ki egy büntetőt. A szünet előtt rendezte sorait a házigazda - Diallo fejese a lécről pattant vissza -, de nem tudott gólt szerezni. Szakadó esőben folytatódott a játék, és a 66. percig újpesti irányítással a mezőnyben járt a labda, majd Burekovic szögletét Diallo a kapuba fejelte. A lefújásig hátralévő időben az Újpest óvatosan futballozott, ritkán került helyzetbe, ellenben nagyon vigyázott az előnyére, a Kisvárda pedig hiába játszhatott kisebb nyomás alatt, a hazai kapu előtt nem tudott zavart kelteni. Az újonc Kisvárda - amelyet Kondás Elemér vezetőedző távozásával egyelőre ideiglenes szakmai stáb irányít - harmadik vereségét szenvedte el. Az Újpest vereséggel kezdte, majd döntetlennel folytatta a bajnoki szezont, így először szerezte meg a három pontot.

Budapest Honvéd-Paksi FC 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Danilo (48., 11-esből)
Kiállítva: Papp K. (47.)
Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Baráth, Skvorc - Heffler T., Vadócz, Nagy G., Pilik (Kukoc 66.), Uzoma (Kamber 84.) - Holender (Lukács 73.), Danilo
Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp K., Bertus, Simon Á. (Kecskés 76.) -  Haraszti, Simon A. (Hahn a szünetben), Bartha (Horváth 77.)

Visszafogott iramú játékot hozott az első félidő, melyben kevés helyzet adódott mindkét oldalon. A fordulás után hirtelen felpörögtek az események, a hazaiak büntetőt harcoltak ki, a 16-oson belül szabálytalankodó Papp pedig a kiállítás sorsára jutott. A 11-est Danilo értékesítette, ezzel pedig a mérkőzést is eldöntötte, mivel a folytatásban a Honvéd biztosan őrizte előnyét, kevés kínálkozó lehetőségével pedig nem tudott élni. A kispesti együttes második helyen áll a tabellán, a Ferencváros jobb gólkülönbségével előzi meg. A Honvéd utolsó tétmérkőzését játszotta a Bozsik Stadionban, amelynek helyére új arénát építenek. A csapat a szezon további részében az MTK stadionjában fogadja majd ellenfeleit.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS