Fradi-DVSC, Honvéd-DVTK szombaton az NB I-ben

2020. február. 28., 11:50   |    

Fradi-DVSC, Honvéd-DVTK szombaton az NB I-ben

A Ferencváros és a Debreceni VSC találkozója lesz az OTP Bank Liga szombati játéknapjának rangadója. A huszonharmadik forduló mérkőzései gyászszünettel kezdődnek a 81. évében elhunyt Göröcs János tiszteletére.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Mezőkövesd, 17.00)
A legutóbbi fordulóban a listavezető Ferencvárost legyőző mezőkövesdiek tavasszal eddig csak egy mérkőzésüket veszítették el, a kupamérkőzést is beleértve négy találkozóból hármat megnyertek, egy döntetlenül végződött. Otthon a legutóbbi három hazai meccs mindegyikén legalább két gólt szereztek. A Zalaegerszeg mutatója a riválisénak az ellentéte: csak egy mérkőzést nyert meg élvonalbeli riválisokkal szemben. Vendégként Márton Gábor irányításával eddig két tétmérkőzésből kettőt veszített el. Idegenben legutóbb decemberben, Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen tudott nyerni.

MOL FEHÉRVÁR FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Székesfehérvár, 17.00)
Ivan Petrjak vezérletével a MOL Fehérvár nagyon meggyőző volt a legutóbbi hazai bajnokiján, a ZTE ellen. Az utóbbi hetekben javított hazai mérlegén, a nyeretlenségi széria után, minden tétmérkőzést beszámítva, a legutóbbi három meccsét megnyerte. A Rákóczi a bajnokság második harmadában még az elsőnél is kevesebb pontot gyűjtött, idegenben a legutóbbi öt tétmérkőzését kivétel nélkül elveszítette. Szombati ellenfele 2008 augusztusa óta minden a Rákóczi elleni hazai tétmérkőzését megnyerte. A MOL Fehérvár az első fordulóban 4–2-re verte az újoncot – a Kaposvár azóta csak egyszer, legutóbb Kisvárdán, a 3–5-nél tudott vendégként legalább két gólt szerezni.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Zalaegerszeg, 17.00)
Nehéz helyzetben a statisztikákat kedvelő ember: az Újpest pályaválasztó, de talán kár a korábbi hazai mérlegéből kiindulni e mérkőzés előtt. Ha minden meccset figyelembe veszünk, a lila-fehérek az OTP Bank Ligában legutóbb Kaposváron nyertek, de előtte öt fordulón keresztül győzelem nélkül maradtak. A Puskás Akadémia az idényben már másodszor játszik Zalaegerszegen, augusztus végén 1–1-re végzett a ZTE-vel. Éppen ott indult a nagy sorozat: immár kilenc mérkőzésen veretlen a felcsúti csapat vendégként az OTP Bank Ligában.

BUDAPEST HONVÉD–DIÓSGYŐRI VTK
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)
A kispestiek a legutóbbi négy fordulóban veretlenek maradtak, sőt a legutóbbi nyolcban csak egyszer kaptak ki. Ám sok a döntetlen, az utóbbi nyolc bajnoki meccsből ötön egy pontot szereztek. Pályaválasztóként szeptember 14. óta csak egyszer, a Mezőkövesdtől kaptak ki. A Diósgyőrnek ellenben az idegenbeli mérlege figyelemre méltó: a legutóbbi öt meccsén veretlen maradt. Az eddigi utolsó idegenbeli vereségét az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében éppen a Bp. Honvéd ellen szenvedte el. Ha a borsodiak nyernek, megelőzik a táblázaton a Honvédot. Ellenben legutóbb 2014-ben tudtak bajnoki meccset nyerni a Honvéd vendégeként.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC
(Kisvárda, 17.00)
A kisvárdaiak a Ferencváros elleni hazai vereséggel kezdték a 2020-as tétmérkőzések sorát, de utána két mérkőzésen négy pontot gyűjtöttek. A legutóbbi négy mérkőzésükből csak egyet veszítettek el az OTP Bank Ligában. A Paks szeszélyesen szerepel, eredménysorában a leginkább feltűnő, hogy mindössze kétszer játszott döntetlent eddig a bajnoki szezonban. Vendégként a 2020-as bajnoki meccseket tekintve Kaposváron nyertek, Ferencvárosban és Diósgyőrben ellenben sima vereséget szenvedtek.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VASUTAS SC
(Groupama Aréna, 19.30)
Az első fordulóban nem játszották le az ebben a párosításban kiírt mérkőzést, áprilisra halasztották. Így a két csapat eddig csak egyszer, Debrecenben találkozott, ahol a vendégek történelmi vereséget mértek a Lokira. A Fradi hazai mérlege továbbra is kiváló, lassan hároméves lesz a bajnoki veretlenség, ugyanakkor a legutóbbi hat hazai meccséből hármat nyert meg. A DVSC Vitelki Zoltánnal kiválóan kezdte a 2020-as évet, ám a legutóbbi két meccsén kikapott. Így már nem olyan szép a mérleg: a legutóbbi öt találkozójából csak egyet nyert meg. Vendégként háromszor nyert eddig a Loki az idényben, a Honvéd, a ZTE és a Diósgyőr ellen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS