A Fradi győzelmével indult be a hazai futballélet

2020. május. 23., 18:13   |    

A Fradi győzelmével indult be a hazai futballélet

Bár vezetett 1–0-ra a Debrecen, Sigér Dávid duplájával fordított és 2–1-re nyert a Ferencváros az OTP Bank Liga 1. fordulójából elhalasztott és most pótolt mérkőzésen. A csapatok rendhagyó körülmények között csaptak össze, a koronavírus-járvány miatt ugyanis szigorú intézkedéseket kellett betartaniuk, ezek közül a leglátványosabb az üres lelátók voltak.

Újraindul az NB I – szigorú járványügyi óvintézkedések mellett

Újraindul az NB I – szigorú járványügyi óvintézkedések mellett

A tervek szerint szigorú egészségügyi előírások mellett május 23-án a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseivel folytatódik a futballidény, május 30-án pedig a 26. fordulóval folytatódhat a férfi NB I-es bajnokság. A női NB I-ben csak a BL-be indulás eldöntéséhez szükséges mérkőzéseket rendezik meg. A tömeges érintkezés továbbra is komoly veszély, ezért a futsal és a szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik.

Tovább

OTP Bank Liga, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 2–1 (2–1)
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Pintér Cs.
gólszerzők: Sigér (22., 42.), illetve Bódi (13.)
sárga lap: Zubkov (28.), Haratin (36.), Botka (72.), illetve Pávkovics (64.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Haratin, Sigér (Somália, 88.) – Zubkov (Vécsei, 60.), Isael (Skvarka, 83.), Nguen – Boli (Szihnyevics, 83.)
Debrecen: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér (Milunovic, 77.) – Bódi, Haris (Kundrák, 66.), Varga K. (Csősz, 66.) – Adeniji (Garba, a szünetben), Szécsi

A stadion környékén – korábbi zárt kapus eseményekkel ellentétben – nem csoportosultak szurkolók, a lelátó egy részét pedig egészében drukkerek fényképei foglalták el. A kezdés előtt elmaradt a szokásos bevonulás, és a csapatok sem üdvözölték egymást a hagyományos módon. A mérkőzéshez az első pillanattól a hangszórókból folyamatosan szóló stadionalaphang biztosított némi atmoszférát.

A találkozón a Ferencváros azonnal magához ragadta a kezdeményezést, a visszahúzódó Debrecen sok mozgással szűkítette a területet. Az első nagyobb helyzet mégis a kontrákra építő vendégek előtt adódott – Varga Kevin ziccerét Dibusz szögletre mentette –, majd a 13. percben Bódi Ádám remek átlövésével megszerezte a vezetést a DVSC.

A Ferencváros nem roggyant meg, és a 22. percben egyenlített: Boli keresztlécről visszapattanó fejesét Sigér Dávid 8 méterről vágta a vendégek kapujába. A folytatásban kiegyenlítődött a mezőnyjáték, amely során sokáig egyik kapu előtt sem adódott helyzet. A 41. percben aztán Lovrencsics éles szögből leadott lövését védte Nagy Sándor, egy perccel később viszont Sigér távoli bombája már átszállt a debreceni kapus felett, így a szünetre a hazaiak – debreceni nevelésű középpályásuk duplájával – megfordították az állást.

Sigér Dávid duplázott és még a szünet előtt megfordította az állást.

Visszafogott iramú mezőnyjátékot és sok technikai hibát hozott a második felvonás eleje, a 63. percben aztán Isael villant, de ígéretes helyzetből leadott kapáslövése keresztbe elsuhant a vendégek kapuja előtt. Ezt követően jobbára a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek a hajrára átvették az irányítást, de egyenlíteni nem tudtak.

A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként immár ötven találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 39. győzelmét aratta. Az FTC-nek a 2020-as hazai mérkőzéseit illetően viszont megszakadt egy sorozata: öt összecsapást követően először kapott gólt.

– Örülök, hogy legalább ennyi hangulat volt, de amit a szurkolók élőben adnak, azt nem lehet pótolni – mondta a zárt kapuk mögött lejátszott találkozón duplázó Sigér Dávid. – A legfontosabb, hogy megvan a győzelem és legalább ennyivel tudtunk kedveskedni a szurkolóknak, aki a tévék előtt nézték a meccset.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS