Fradi–MTK: Hazai győzelem az első fordulóban

2020. június. 04., 19:44   |    

Fradi–MTK: Hazai győzelem az első fordulóban

Kétszer kiegyenlített az MTK Hungária FC a Ferencváros ellen a női mezőny BL-indulásról szóló párharcában. A harmadik hazai gólra azonban már nem tudott reagálni a vendég MTK, ezzel a Fradi 3-2-re megnyerte az első fordulót.

Simple Női Liga, a BL-indulásért
1. forduló:
FTC-Telekom–MTK Hungária FC 3–2 (1–1)
Kocsis Sándor Sportközpont

FTC-Telekom: Samu Anna – Mosdóczi Evelin, Melisa Hasanbegovic, Inna Zlidnis, Szabó Viktória – Papp Luca (Marija Aleksic, 46.), Pusztai Sára (Czellér Dorottya, 82.) – Kocsán Petra (Diószegi Fanni, 92.), Fenyvesi Evelin, Csiki Anna – Vágó Fanni

MTK: Szőcs Réka – Nagy Lilla (Pápai Emőke, 69.), Turányi Lilla, Demeter Réka, Pinczi Anita – Farádi-Szabó Edina (Bokor Blanka, 84.), Csányi Diána, Nagy Ágnes (Mayer Zsófia, 69.) – Magyarics Zoé, Tóth Barbara (Papp Dóra, 84.), Németh Loretta

FTC-MTK párharc a nemzetközi szereplésért

FTC-MTK párharc a nemzetközi szereplésért

Az MTK-nak eddig nyolcszor sikerült az, ami a Fradinak háromszor: indulni a bajnokok ligájában. A Simple Női Liga két legjobb csapata először csütörtökön (06. 04-én), 17.30-tól csap össze a nemzetközi szereplésért. A párharcot az M4 Sport élőben közvetíti.

Tovább

Zsinórban hatodszor ér véget a Ferencváros és az MTK párharcával a női bajnokság. A két csapat párbaja ezúttal viszont nem a bajnoki győzelemről, hanem a Bajnokok Ligája-indulásról dönt. A koronavírus-járvány miatt a 13. forduló után véget ért a Simple Női Liga bajnoki szakasza; a múlt héten az MTK a DVTK-t legyőzve biztosította, hogy a Ferencváros ellen részt vehet a két győzelemig tartó páros mérkőzéseken.

Az első fordulóban a Ferencváros volt a pályaválasztó, bár a zöld-fehérek csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetik, hogy a liga záró táblázatának első helyén végeztek. Mindkét együttes kezdőcsapatát javarészt korosztályos és felnőtt válogatottak alkották.

Nagy szélben kezdődött a találkozó, és sokáig leginkább mezőnyben folyt a játék, a kapusoknak még nem akadt dolga. A 23. percben Vágó Fanni rázta le védőjét a tizenhatos vonalánál és lőtt, de labdája nem sokkal mellé ment. Fél óra elteltével láthattuk az addigi legnagyobb helyzetet: Fenyvesi Evelin – Szabó Viktória – Vágó Fanni volt a labda útja, majd az érkező Fenyvesi Evelin a bal felső fölé lőtt.

A következő támadás már góllal ért véget: Kocsán Petra védőjét lehagyva be tudta adni jobbról a labdát, amit Pusztai Sára az üres kapuba lőtt (1–0). A hátralevő időben is a hazai csapat támadott, a 39. percben ismét Vágó Fanni próbálkozhatott, de lövése az egyik kapufáról a másikra pattant, onnan pedig kifelé.

A hajrában, a 44. percben az MTK gólra váltotta első komolyabb lehetőségét: Magyarics Zoé futott versenyt Inna Zlidnis mellett egy felívelt labdáért, majd legurította a felfutó nagy Lillának, aki Samu Anna kapujába talált (1–1).

A szünetben a Ferencváros cserélt: Marija Aleksic állt be Papp Luca helyett. A Ferencváros az 59. percben szerezte meg újra a vezetést Aleksic szabadrúgása után: Vágó Fanni kihasználva az MTK védelmi hibáját, a gólvonal előtt még bele tudott érni a labdába, amit Szőcs Réka már nem védhetett (2–1). A 63. percben az MTK előtt nyílt lehetőség, de Csányi Diána a kapu fölé lőtt.

A folytatásban az MTK-ba beállt a 16 éves Pápai Emőke (Nagy Lilla helyett) és 15 éves Mayer Zsófia (Nagy Ágnes cseréjeként) is. Rögtön ez után Csányi Diána végezhetett el szögletet a 71. percben, amikor az MTK használta ki ellenfele hibáját: a múlt héten a DVTK ellen duplázó Turányi Lilla egyenlített (2–2).

A 80. percben Kocsán Petra passzolt a középen érkező Szabó Viktóriához, a védőjátékos pedig kapásból lőtt, magasan a kapu fölé. Az utolsó tíz percre pályára lépett volt klubja ellen a Fradi színeiben Czellér Dorottya is, Pusztai Sárát váltotta. A vendégek részéről Varga Attila vezetőedző pedig beküldte a 16 éves Bokor Blankát (Farádi-Szabó Edina) és Papp Dórát (Tóth Barbara).

Az utolsó percekben Pápai Emőke és Mayer Zsófia játszott össze és utóbbi éles szögből nem talált kaput. A másik oldalon pedig Vágó Fani passza volt rövid Csiki Annának.

A 88. percben aztán Csányi Diána a labda helyett Szabó Viktóriát találta el a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Mosdóczi Evelin végezte el: a Ferencváros csapatkapitánya ezzel el is döntötte a mérkőzést (3–2). A hosszabbítás három percére még beállt Diószegi Fanni (Kocsán Petra) Fradiba, de az eredmény már nem változott: a Ferencváros nyerte a BL-párharc első felvonását.

A Ferencváros várhatja nyugodtabban a második fordulót.

Mindig készülök a tizenegyesekre, mert mérkőzés közben is én szoktam rúgni és ebben a párharcban nincs hosszabbítás, így döntetlen esetén is tizenegyesek jöttek volna. Régen játszottunk már mérkőzést, az MTK ellen fél éve utoljára, szóval nagyon vártuk már. Nagyon nehéz volt ez egyedül edzeni, most jöttem rá, hogy egyéni sportot nem űznék. Most már higgadtak lehetünk, az első győzelem megvan, de pontosabban kell játszanunk a második fordulóban – nyilatkozta Mosdóczi Evelin a találkozót követően.

2. forduló:
MTK Hungária FC–FTC-Telekom
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Június 11., 20.00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS