Fradi-siker a derbin, a Budafok sikerével kiesőhelyen az Újpest

2021. február. 03., 22:24   |    

Fradi-siker a derbin, a Budafok sikerével kiesőhelyen az Újpest

Négy mérkőzést játszottak az OTP Bank Liga 19. fordulójának szerdai játéknapján. A DVTK vereséget szenvedett Felcsúton, a Honvéd és a Paks 1-1-re végzett egymással, a Ferencváros az Újpestet, a Budafok a ZTE-t győzte le magabiztosan.

Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Kiss T. (24.), Plsek (53., 11-esből)
PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - van Nieff, Plsek (Urblík 82.) - Kiss T. (Weslen Júnior 90.), Baluta (Corbu 69.), Nagy Zs. (Slagveer 69.) - Géresi (Mance 69.)
DVTK: Antal - Sesztakov (Drazic 56.), Milovic, Soldo, Marin (Memolla 56.) - Grgic, Márkvárt, Max (Hegedűs J. 66.) - Molnár G. (Suljic a szünetben), Vanecek, Grozav (Iszlai a szünetben)

A dobogóért harcoló Puskás Akadémia kezdte jobban a meccset, az első gólszerzési lehetőség mégis az utolsó helyezett vendégek előtt adódott: a nemrég még Felcsúton játszó David Vanecek próbálkozását a gólvonalon blokkolták a hazai védők. Tovább támadott a Fejér megyei gárda és több blokkolt lövést követően Kiss Tamás révén megszerezte a vezetést. A középkezdés után a másik oldalon Molnár Gábor rontott ziccert, ezzel el is fogytak a helyzetek, a szünetig mindössze egy lesgólra futotta a csapatoktól. Fordulást követően növelték előnyüket a hazaiak Jakub Plsek büntetőjével. Kétgólos hátrányba kerülve átvette a játék irányítását a DVTK, helyzeteit azonban elpuskázta. A Puskás Akadémia a végén biztosan őrizte előnyét, s megérdemelt győzelmet aratott.

Budapest Honvéd FC-Paksi FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Balogh N. (55.), illetve Ádám (49.)
Piros lap: Papp (66.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Bardea - Bocskay (Gale, 75.) - Lovric (Nagy D., a szünetben), Szendrei, Gazdag, Tamás K. (Zsótér, 75.) - Bőle (Traore, 67.), Balogh N.
Paks: Hegedűs - Lorentz, Gévay, Tamás O., Szabó J. - Kulcsár D., Papp, Bognár I. (Bognár D., 64.), Bertus (Osváth, 79.) - Nagy R. (Hahn, 64., Lenzsér, 91.), Ádám (Sajbán, 64.)

A találkozó elején a kispestiek voltak aktívabbak, de csak kisebb lehetőségek adódtak előttük, a paksiak viszont a félidő közepén már helyzetekig is eljutottak, Tujvelnek több komolyabb védenivalója akadt. Gyors gólváltással indult a második játékrész - Ádám közeli centerezésére Balogh egy beívelést követően fejessel válaszolt -, majd Papp gyűjtött be négy perc alatt két sárga lapot, így megfogyatkozott a vendégcsapat. A hátralévő időben halvány mezőnyfölényhez jutott a Honvéd, de helyzeteket nem tudott kidolgozni a jól záró paksiakkal szemben, így nem változott az eredmény. A Honvédnak továbbra sem megy a szezonban pályaválasztóként, tizedik hazai fellépésén egy győzelem és négy vereség mellett ötödször játszott döntetlent.

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Isael (24.), Tallo (47. - öngól), Uzuni (76.), Vécsei (90.)
Újpest: Banai - Pauljevic (Kastrati, 71.), Kutrumpisz, Baosic, Antonov (Katona, 89.) - Simon (Mucsányi, 62.), Csongvai, Mitrovic (Szakály P., 62.), Onovo, Stieber Z. (Beridze, 62.) - Tallo
Ferencváros: Dibusz - Wingo (Lovrencsics, 74.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 80.) - Haratin, Somália (Vécsei, 80.) - Isael (Boli, 74.), Nguen, Uzuni - Baturina (Sigér, 64.)
 
Az első félidőben a Ferencváros - Isael révén a 24. percben - egyetlen veszélyes akcióját gólra tudta váltani. A fennmaradó időben viszont önmagához képest lassabb tempó mellett rengeteg átadási hibát követett el a vendégcsapat, amely így támadni és veszélyeztetni sem tudott. Az Újpest jól megszervezte a védekezését, igyekezett nem területet adni ellenfelének. Ez viszont a 15. perc után erőteljesen kihatott a támadójátékára, amely onnantól teljesen erőtlenné vált. Tallo öngóljával kezdődött a második felvonás - az újpesti center szöglet után a rövidről csúsztatott saját kapujába, senkitől sem zavartatva -, az ettől megzavarodott házigazdák csak percek múlva tértek magukhoz. Utána viszont támadásba lendültek, ám a védekezéssel és az eredmény tartásával megelégedő Ferencvárostól kis erőbedobás is elég volt, hogy hatástalanítsa a hazai akciókat, mielőtt azok veszélyessé váltak volna. A 76. percben Uzuni biztosította be a vendégek sikerét, akik onnantól fölényben játszottak a hitehagyott hazaiakkal szemben. A végeredményt Vécsei megpattanó lövéssel állította be a 90. percben. A decemberben szerződtetett Michael Oenning vezetőedzővel továbbra sem gyűjtött pontot az Újpest, ráadásul három találkozón két szerzett góllal szemben tizenkettőt kapott. A lilák 2014 szeptembere óta nem tudják legyőzni otthon a Ferencvárost, amely azóta vendégként három döntetlen mellett negyedszer kerekedett föléjük. Az Újpest sorozatban hatodszor kapott ki a zöld-fehérektől, és egymást követő ötödik mérkőzésen maradt gólképtelen ellenük. Az FTC a bajnoki idényben tizedik idegenbeli fellépésén három döntetlen mellett hetedszer győzött.

Budafoki MTE-ZTE FC 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Zsóri (39.), Kovács D. (49., 51., az elsőt 11-esből), illetve Lesjak (80.)
Budafoki MTE: Póser - Margitics (Huszti A., 78.), Romic, Jagodics, Zeke - Filkor (Micsinai, 77.), Csonka - Ihrig-Farkas (Medgyes, 87.), Kovács D., Szabó M. (Takács, 78.) - Zsóri (Kulcsár, 70.)
ZTE FC: Demjén - Lesjak, Szépe (Tanaszin, 58.), Bobál D. - Tajti (Vass, 59.), Favorov, Sankovic (Futács, 53.), Babati (Szánthó, 53.), Bedi - Zimonyi (Koszta, 59.), Könyves

Kis híján gyorsan vezetést szerzett a Budafok, ezt követően azonban nagy nyomás alatt tartotta a ZTE a vendéglátókat, akik némi szerencsének is köszönhetően kibírták a rohamokat. A vendégek több nagy helyzetet is elpuskáztak, s ez megbosszulta magát. A félidő hajrájában a Budafok szerzett vezetést, igaz, úgy tűnt, a Puskás-díjas Zsóri gólja lesről született. A fordulást követően gyakorlatilag pár perc alatt eldőlt a három pont sorsa, ugyanis Kovács, a hazaiak kapitánya duplázni tudott. Innentől kezdve a ZTE már csak a szépítés reményében támadott, ez pedig a 80. percben végül össze is jött az együttesnek. Sikerének - és az Újpest vereségének - köszönhetően a házigazda elmozdult a kieső pozícióból. A Budafok ezt megelőzően legutóbb több mint három hónapja, október 25-én győzött a bajnokságban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS