Fradi siker az örökrangadón, győztek a fővárosi klubok

2018. november. 03., 21:02   |    

Fradi siker az örökrangadón, győztek a fővárosi klubok
Fotó: mti.hu

Az MTK legyőzésével már 27 meccse veretlen hazai pályán a Ferencváros. A fővárosi csapatok mind behúzták a maguk mérkőzését az OTP Bank Liga 13. fordulójában, a MOL Vidi FC pedig 4–0-ra nyert Pakson. A Mezőkövesd és a Debrecen nem bírt egymással, így 1–1 pontot szereztek.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Paksi FC–MOL Vidi FC 0–4 (0–3)
Paks, v.: Kassai
gólszerzők: Pátkai (18., 56.), Nego (27.), Hodzic (34.)
sárga lap: Hahn (39.), Fejes (79.), Papp K. (86.), illetve Huszti (2.), Fiola (25.), Vinícius (72.), Pátkai (84.)

Paksi FC: Rácz – Kulcsár D., Fejes, Gévay, Báló – Papp K., Haraszti, Kecskés (Egerszegi, 78.) – Bertus, Hahn (Simon A., 78.), Remili (Bartha, 48.)

MOL Vidi FC: Kovácsik – Fiola (Hangya, 82.), Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Nikolov, Pátkai – Milanov (Berecz, 76.), Hodzic, Huszti (Kovács I., 62.)

Kissé álmosan kezdődött a mérkőzés, a Vidi ugyan enyhe mezőnyfölényben futballozott, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Ennek ellenére Pátkai okos lövésével a székesfehérváriak előnybe kerültek bő negyedórát követően.

A bekapott gól után átvette az irányítást a hazai együttes, de a befejezések nem sikerültek, így egyenlítés helyett a Vidi duplázta meg előnyét egy hatalmas védelmi hibát kihasználva. A paksiak annyira megzavarodtak a második találattól, hogy újabb hiba után a Vidi szinte el is döntötte a három pont sorsát már a szünet előtt.

A folytatásban a bajnokcsapat játszott veszélyesebben, a Paks teljesen kedvetlennek tűnt az első játékrészben összeszedett jelentős hátránytól. Csak idő kérdése volt, mikor talál ismét kapuba a Vidi, ezt végül Pátkai tette meg. A hátralévő időben is sok helyzete és veszélyes támadása volt a vendégeknek, egy ízben a kapufa mentette meg a hazaiakat a még nagyobb különbségű vereségtől, de a Vidi így is magabiztos és fölényes győzelmet aratott.

Újpest FC–Szombathelyi Haladás 2–0 (0–0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Karakó
gólszerzők: Balázs B. (71.), Nwobodo (81.)
sárga lap: Onovo (55.), Bojovic (74.), illetve K. Mészáros (56.), Kovács L. (59.), Tamás L. (70.), Gaál B. (75.)

Újpest FC: Pajovic – Balázs B., Bojovic, Ristevski, Burekovic – Sankovic, Onovo – Nwobodo, Zsótér (Szűcs K., 92.), Beridze (Pauljevic, 90.) – Novothny

Haladás: Rózsa – Habovda, Jagodics, Tamás L., Kolcak – K. Mészáros (Bamgboye, 82.), Dausvili (Jancsó, a szünetben), Kovács L., Ofosu (Rácz B., 57.) – Gaál, Priskin

Az első félidőben többnyire az Újpest irányított, de hiába játszott mezőnyfölényben, a beadásaiból nem alakultak ki gólveszélyes helyzetek. A Haladás csak ritkán tudta hosszabb ideig megtartani a labdát a hazai együttes térfelén, ennek ellenére két nagyobb gólszerzési lehetősége is volt: előbb Priskin fejese kerülte el kevéssel az újpesti kaput, majd Habovda lövése után védett nagyot Pajovic.

A második játékrész elején Priskin kis híján megszerezte a vezetést a szombathelyieknek, ám a lövése után a labda a lécről kifelé pattant. A folytatásban ismét az Újpest került fölénybe, ennek pedig a 71. percben lett meg az eredménye: Beridze szabadrúgása után Balázs Benjámin talált közelről a kapuba. Tíz perccel később egy hazaadás után Rózsa Nwobodóba bombázta a labdát, amely a támadóról a kapuba pattant, így az Újpest két góllal legyőzte a sereghajtó Haladást.

A szombathelyi csapat sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a bajnokságban, ráadásul a legutóbbi négy mérkőzésén gólt sem szerzett, idegenben pedig kilencmeccses nyeretlenségi sorozatban van. Az Újpest hazai pályán immár hat mérkőzés óta veretlen, legutóbbi négy ilyen találkozóján gólt sem kapott.

Kisvárda FC–Budapest Honvéd 0–3 (0–1)
Kisvárda, v: Solymosi
gólszerzők: Holender (32., 69.), N'Gog (78.)
sárga lap: Sassá (13.), illetve Baráth (45.), Gazdag (67.)

Kisvárda: Minca – Melnik, Beriosz, Vári, Anderson – Lucas, Protic (Mitosevic, 85.) – Gosztonyi (Ilic, 58.), Misic (Milevszkij, 73.), Sassá – Horváth Z.

Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Baráth – Heffler, Gazdag, Hidi, Bamba (Bánó-Szabó, 73.), Kukoc (N'Gog, 60.) – Danilo (Holdampf, 86.), Holender

Az első játékrészben a vendégcsapat volt aktívabb támadásban, s ennek köszönhetően egygólos fővárosi vezetéssel vonulhattak el a szünetre a felek. A Kisvárda a bekapott gólig nem sokat mutatott, aztán valamelyest magára talált, de egyenlítenie nem sikerült.

A fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, a hazaiak nem jelentettek komoly veszélyt Gróf kapujára, a félidő derekán pedig egy kontrából a Honvéd megduplázta góljainak számát.

A hajrához közeledve egy védelmi hibát kihasználva újra eredményes volt a fővárosi együttes, s végül megérdemelten vitte el a három pontot Kisvárdáról.

Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK 2–1 (0–0)
Felcsút, v.: Pintér Cs.
gólszerzők: Arabuli (79.), Hegedűs J. (88.), illetve Tajti M. (81.)
sárga lap: Varga J. (8.), Latifi (38.), Poór (51.), Trajkovski (91.), illetve Tamás M. (45.), Juhar (79.)

PAFC: Danilovic – Osváth, Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovski – Varga J., Mioc (Kiss T. 74.), Urblík – Latifi (Knezevic 46., helyette Vega 85.), Arabuli

DVTK: Antal B. – Brkovic, Karan, Tamás M. – Sesztakov (Nagy T. 90.), Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar – Hasani (Vernes 75.), Mihajlovic (Bacsa 65.)

Az első negyedóra unalmas mezőnyjátéka után a tabella utolsó előtti helyén álló diósgyőriek váltak aktívabbá, de igazán komoly veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A kilencedik helyezett Puskás Akadémia a kapuja elé húzódott és gyors kontratámadásokból próbált helyzeteket kialakítani, kevés sikerrel.

A gól nélküli első félidőt követően jóval lüktetőbbé vált a találkozó, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A DVTK Tajti Mátyás ziccerénél, a felcsútiak Urblík József fejesénél jártak közel a gólhoz. A 79. percben egy sarokrúgást követően megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Josip Knezevic beadását Hegedűs János fejjel megcsúsztatta,  Bacana Arabuli pedig néhány lépésről a kapuba belsőzött. Nem kellett sokat várni a vendégek válaszára, Bacsa Patrik lefejelt egy labdát, Tajti pedig félfordulatból a kapu jobb oldalába lőtt. 

Ezzel azonban nem volt még vége a góloknak:  Hegedűs, aki legutóbb az FTC ellen 60 méterről győztes gólt szerzett, ezúttal fele akkora távolságról, de szintén szabadrúgásból bombázott Antal Botond kapujába. Több találat már nem esett, így a felcsútiak otthon tartották a három pontot.

Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 2–2 (1–1)
Mezőkövesd, v: Bognár
gólszerző: Koszta (18.), Molnár (72.), illetve Könyves (4.), Takács (86.)
sárga lap: Szeles (49.), illetve Tőzsér (45.), Pávkovics (66.), Haris (92.)

Mezőkövesd: Szappanos – Vadnai, Pillár, Szalai A., Farkas D. - Cseri (Hudák, 77.), Szeles T. – Vajda S. (Silye, 90.), Mevoungou, Molnár G. – Koszta (Drazic, 84.)
    
DVSC: Nagy – Ferenczi, Pávkovics, Kinyik, Kusnyír – Haris, Tőzsér – Szécsi (Takács, 67.), Bódi, Varga K. (Jovanovic, 89.), Könyves (Avdijaj, 75.)

Könyves szemfülességének köszönhetően gyorsan vezetést szerzett a Debrecen, de nem sokkal később a Mezőkövesd szabadrúgásból egyenlített. Ezután felváltva forgott veszélyben a két kapu, de rendre kimaradtak a helyzetek.

A szünet után is izgalmas maradt a mérkőzés, a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, ennek eredményeként ismét vezetéshez jutottak a góllövőlistán jelenleg éllovas Molnár révén. A hajrában aztán a nem sokkal korábban beállt Takács pontot mentett a hajdúságiaknak, akik így már öt mérkőzés óta veretlenek.

Ferencvárosi TC–MTK Budapest 2–0 (2–0)
Groupama Aréna, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Bőle (24.), Sigér (39.)
sárga lap: Lanzafame (49.), illetve Pintér (49.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister – Spirovski (Frimpong, 87.), Sigér – Bőle (Varga R., 85.), Lanzafame, Petrjak – Böde (Gorriaran, 66.)

MTK: Kicsak – Baki, Balogh B., Pintér, Gengeliczki (Farkas B., 66.) – Vass Á. – Gera, Kanta, Bognár I. (Vass P., 77.), Schäfer – Torghelle (Lencse, 70.)

A Ferencváros esélyeshez méltóan kezdte a 214. örökrangadót, a mezőnyfölényét azonban sokáig nem tudta gólra váltani. Aztán a 24. percben megtört a jég, Lanzafame jó ütemű kiugratása után Bőle emelte át a labdát a kapujából kilépő Kicsak fölött. Az egyre nagyobb iramot diktáló zöld-fehérek a vezető találat után sem álltak vissza, ennek köszönhetően az első félidő hajrájában megduplázták az előnyüket: a 39. percben Sigér bombázta a labdát a vendégek kapujába.

A fordulás után a Ferencváros átadta a területet az MTK-nak, ám a kék-fehérek hiába birtokolták a korábbiaknál többet a labdát, helyzetet nem tudtak kialakítani. A hazaiak több veszélyes támadást is vezettek a 60. perc után, újabb gól azonban már nem esett.

Győzelmével a Ferencváros továbbra is négy ponttal vezeti a tabellát a második Budapest Honvéd előtt. Az FTC hazai bajnoki veretlenségi sorozata immár 27 mérkőzéses.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS