Fradi-Újpest a forduló slágere

2020. június. 19., 10:20   |    

Fradi-Újpest a forduló slágere

A már bajnok Ferencváros és az Újpest derbije az NB I 31. fordulójának slágere. Ugyanakkor ez a forduló sok mindent eldönthet a második kiesőhellyel kapcsolatban is. A mérkőzéseket ismét péntektől vasárnapig rendezik, az M4 Sport élőben közvetíti a találkozókat.

A korlátozások feloldásáról döntött az MLSZ elnöksége

A korlátozások feloldásáról döntött az MLSZ elnöksége

Az országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott.

Tovább

ZALAEGERSZEGI TE FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Péntek, Zalaegerszeg, 20.00)

Amennyiben a ZTE megszerzi a mérkőzés három pontját, egyrészt megelőzi a kispestieket, másrészt bebiztosítja a bennmaradását. Döntetlen esetén csak akkor kerül a DVSC mögé, ha a Loki mind a három hátralévő mérkőzését megnyeri. Márton Gábor együttese február 22. óta veretlen a bajnokságban, pályaválasztóként legutóbb 3–3-s döntetlen játszott a Pakssal. A Honvéd kedden pályaválasztóként 2–0-ra kikapott a Ferencvárostól. Vendégként legutóbb győzött Mezőkövesden.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Mezőkövesd, 16.55)

A harmadik fogadja a második helyezettet, de a két csapat között 12 pont a különbség, azaz a korábbi fordulókban az is eldőlt, hogy a székesfehérváriak végeznek ezüstérmes pozícióban. Egyik csapat sincsen csúcsformában az újrakezdés óta, a MOL Fehérvár a legutóbbi öt fordulóban kétszer nyert, a Mezőkövesd pedig nyeretlen. Ugyanakkor májusban a két csapat kétszer is találkozott a Magyar Kupa elődöntőjében, mindkét találkozójuk döntetlenre végződött.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–PAKSI FC
(Szombat, Pancho Aréna, 19.00)

A Puskás Akadémia szerdán néhány órára felugrott a harmadik helyre, vélhetően szeretné ezt a helyezést és egyben a nemzetközi kupaindulást megszerezni a hátralévő fordulókban. Ugyanakkor a pályaválasztóként játszott mérkőzései mérlege nem jó, október 19. óta csupán két bajnoki meccset nyert a Pancho Arénában, egyet a Kisvárda, egyet pedig – legutóbb – a Kaposvári Rákóczi ellen. A Paks az újrakezdés óta veretlen, a legutóbbi négy bajnokiján tíz gólt is szerzett.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Szombat, Groupama Aréna, 21.05)

A zöld-fehérek először játszanak saját közönségük előtt a bajnoki cím bebiztosítása óta. A Groupama Arénában 2017. április 15. óta nem szenvedtek bajnoki vereséget, 2020-ben hazai OTP Bank Liga-mérkőzéseik közül csak a Honvéd elleni nem nyerték meg (0–0), pusztán a Debrecen ellen kaptak gólt. Az Újpest 37 ponttal áll, Predrag Rogan irányításával még veretlen. November 30. óta csak egyszer, Kaposváron tudott nyerni vendégként.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Kaposvár, 19.00)

A Rákóczi már biztosan az utolsó helyen végez, de az elmúlt hetekben, leszámítva a paksi vereséget, jó teljesítményt nyújtott. Különösen a Diósgyőr ellen (3–0). A Kisvárda az elmúlt négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, három ponttal előzi meg a Debrecent. Bódog Tamás együttese a legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából négyet elveszített, a Honvéd ellen viszont bravúros, 5–1-es győzelmet aratott.

DEBRECENI VSC–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Debrecen, 21.05)

A DVSC január 25. óta mindössze egy hazai bajnokiját tudta megnyerni, a legutóbbi hármon mindössze két pontot szerzett. A tizenegyedik helyen áll a tabellán, 32 ponttal, a közvetlen riválisok közül a Kisvárdának 35, a Paksnak és az Újpestnek 37, a Zalaegerszegnek 39 pontja van. A DVTK 41 pontja van, a legutóbbi négy fordulóban csupán egy pontot gyűjtött. A legutóbbi idegenbeli mérkőzéseit a Groupama Arénában és Kaposváron egyaránt 3–0-ra elveszítette.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS