Francia siker a telki homokon

2014. május. 07., 19:21   |    

Francia siker a telki homokon

A magyar strandfoci-válogatott idei első mérkőzését a Telkiben edzőtáborozó franciák ellen játszotta le.

A mieink márciusban kezdték meg a felkészülést az idei feladatokra, és az elmúlt hetek edzései után szerdán lejátszották első meccsüket is, a Telkiben rendezett összecsapáson az Euroliga A-csoportjában szereplő francia együttes volt az ellenfél. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de csak a franciák vették be a kaput, és egygólos előnyben vonultak pihenőre.

A második harmad már kevésbé sikerült jól a mieinknek, a vendégek uralták a játékot, két gólt is szereztek, de ezúttal már mi is betaláltunk, a fiatal Túrós Viktor szépített. A harmadik felvonásra feljavult ugyan a játékunk, de a helyzetkihasználás nem volt az igazi, Túrós találatára kétszer válaszoltak a vendégek, akik így 5-2-re megnyerték a találkozót.

- Az első és a harmadik harmadban jól játszottunk, ha a helyzeteinket hatékonyabban használjuk ki, akár a győzelem is összejöhetett volna a végén - mondta az mlsz.hu-nak Weisz Tamás, a válogatott szakvezetője. - A vereség ellenére nem vagyok csalódott, mert idei első meccsünkön voltak biztató periódusaink, és a csapatépítés jegyében két fiatal játékost is kipróbáltunk, akik jó teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. Ha csütörtökön koncentráltabban, a hibákat javítva tudunk játszani, akkor visszavághatunk a franciáknak.

Magyarország-Franciaország 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)
Magyaroszág:
Szacskó László - Ughy Márk, Simonyi Gábor, Sebestyén Norbert, Túrós Viktor
cserék: Berkes László, Badalik Szabolcs, Ábel Péter, Besenyei Ferenc, Gorjanacz Márió

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS