Futball Európa-bajnoki mérkőzések Magyarországon!

2014. szeptember. 19., 13:22   |    

Futball Európa-bajnoki mérkőzések Magyarországon!

Jelentős sportdiplomáciai sikert aratott Magyarország Genfben. Ma délután döntött az UEFA a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseinek helyszíneiről. Budapest is a nyertes pályázók között van.

Mint ismeretes 2020-ban rendhagyó Európa-bajnokságra kerül sor, a mérkőzéseket ugyanis nem egy vagy két országban, hanem kontinens-szerte 13 városban rendezik. Az Európai Labdarúgó-szövetség mostani döntése alapján a hat év múlva megrendezendő labdarúgó Eb egyik helyszíne Budapest lesz.

A nyertes pályázatokat Michel Platini UEFA-elnök jelentette be. A 2020-as Európa-bajnokság döntőjét London rendezi, negyeddöntőt és három csoportmeccset rendezhet München, Baku, Szentpétervár és Róma. Csoportmérkőzéseket és nyolcaddöntőt rendez Koppenhága, Bukarest, Amszterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Brüsszel és Glasgow.

A 19 kandidáló labdarúgó-szövetség pályázatai közül választott ki tizenhárom helyszínt az UEFA, köztük Budapestet. A pályázat sikerében komoly szerepet játszott, hogy Magyarország az utóbbi években egy sor olyan világeseménynek, világ- és Európa- bajnokságnak adott otthont, amelyek kiemelkedő színvonalú rendezése osztatlan elismerést aratott a nemzetközi sport világában, ezzel is megalapozva a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatának sikerességét.

HUN_Budapest|

Az elmúlt esztendőkben, hazánkban elinduló infrastruktúrafejlesztés megkoronázásaképpen – Magyarország kormánya által nyújtott kormánygarancia segítségével - 2018-ra felépül az új Puskás Ferenc Stadion, amely 68 ezer fő befogadására alkalmas, a XXI. századi igényeket mindenben kielégítő, európai színvonalú létesítmény lesz. A mai döntés értelmében ez a stadion lesz három Európa-bajnoki csoportmérkőzés és egy egyenes kieséses mérkőzés helyszíne.

Mindezek mellett a kitűnően előkészített magyar pályázat bemutatta a nívós szállás- és közlekedési lehetőségeket, a pezsgő kulturális életet, a magyar sport, azon belül is a futball hagyományait.

Az UEFA mai döntése jól illeszkedik az MLSZ stratégiai célkitűzéseihez, és további lendületet adhat a magyar szövetségnek a hazai labdarúgás felemelkedéséhez vezető úton megkezdett munkájának, a rendszerszintű átalakítási, modernizálási folyamatának is.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS