Futballkártya: elindult az online előregisztráció

2014. augusztus. 29., 16:05   |    

Futballkártya: elindult az online előregisztráció

Összegyűjtöttük a legfrissebb információkat a Klubkártyákkal, és a szeptember 1-jétől elérhető Futballkártyával kapcsolatban.

A klubkártya célja; mely mérkőzéseken kell használni; mikortól:
A Sporttörvényben foglaltaknak megfelelően kötelező a névre szóló jegykiadás, és a beléptetésnél a személyazonosság ellenőrzése az NBI (OTP Bank Liga), a Magyar Kupa és a magyar férfi A-válogatott mérkőzésein. Az MLSZ rendezésű mérkőzések esetében (Magyar Kupa döntő, Szuperkupa-döntő, Ligakupa-döntő) a szövetség egyedileg hoz döntést a klubkártya használatáról. A Magyar Labdarúgó Szövetség a klubkártya-rendszer bevezetésével és fejlesztésével a jegyvásárlási folyamat megkönnyítését és felgyorsítását, illetve a szurkolók és a csapatok közötti szorosabb kapcsolattartást szeretné elérni. A klubkártya 2014. szeptember 15. után kötelező lesz a fent említett mérkőzéseken.

Kiknek kell klubkártya:
Általános szabály, hogy mindenkinek ki kell váltani a klubkártyát, aki szeptember 15. után élőben szeretne meccset nézni. A kártya használata a jegyvásárláskor és a belépéskor is kötelező.

Kivételek:
Szervező klub bérletesei:
Mivel a bérletesek már a bérletvásárláskor már megadták a szükséges adatokat, így a bérlet érvényességi ideje alatt nem szükséges klubkártyát kiváltaniuk, hogy a hazai mérkőzésekre bejussanak. Az idegenbeli és a válogatott mérkőzésekhez viszont a bérlettel rendelkező szurkolóknak is ki kell váltaniuk a klubkártyát.

Külföldi szurkolók:
Nem terjed ki a klubkártya kötelező használata a nem magyar állampolgárokra, de a névreszóló jegyvásárlás számukra is kötelező, EU-ban kiadott személyigazolvánnyal vagy külföldi útlevéllel igazolhatják magukat.

14 év alatti gyermekek:
Abban az esetben, ha a rendező klub mentesíti a gyermekeket a jegyvásárlás alól, a gyermeknek nem kell kiváltania a klubkártyát. Erről a klubok honlapján érhető el tájékoztatás.

Hivatalos személyek, közreműködők:
Akik munkájuk részeként mennek ki a mérkőzésekre, nem kötelesek kiváltani a klubkártyát. A stadionba való bejutásukról a szervező klub köteles gondoskodni. E körbe tartozó személyek:
- sajtó munkatársai
- játékos-megfigyelők
- más csapatok megfigyelői (edzők, stb.)
- ellenőrök
- szervezők

Kártyatípusok:
Kétféle kártya kerül forgalomba:
- Klubkártya
- Futballkártya

Klubkártya:
A klubkártya alaptípusa az egyesületekhez kötődik, minden klub egyedi kártyákat állít ki, amelyen fel kell tüntetni a tulajdonos - a jogszabály szerint előírt - adatait, nevét, születési helyét és idejét, valamint fényképét. A klubkártyával az összes olyan mérkőzés látogatható, amelyekre a klubkártya kötelező használata vonatkozik. Minden esetben a szervező klub dönti el, biztonsági és egyéb előírások és elvek alapján, hogy a más klubok klubkártyájával, illetve a Futballkártyával rendelkező szurkolókat melyik szektorban helyezi el.

Futballkártya:
A klubkártya egy speciális fajtája az úgynevezett Futballkártya, amelyet az MLSZ bocsát ki azoknak, akik nem kötődnek egyetlen klubhoz, illetve leginkább válogatott mérkőzésekre látogatna ki. A Futballkártyával az összes olyan mérkőzés látogatható, amelyekre a klubkártya kötelező használata vonatkozik. Minden esetben a szervező klub dönti el, biztonsági és egyéb előírások és elvek alapján, hogy a más klubok klubkártyájával, illetve a Futballkártyával rendelkező szurkolókat melyik szektorban helyezi el.

A kártyák kiváltása; ára:
A kártyákat a személyazonosság ellenőrzése miatt csak személyesen lehet átvenni. A Klubkártyák esetében a klubok gondoskodnak a kártya kiadásáról: a pontos helyszínekről és időpontokról a klubok kommunikációs csatornáin lehet informálódni (főként a hivatalos honlapon).

Az MLSZ által kiadott Futballkártya szeptember elsejétől váltható ki. A szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy a Futballkártya országosan elérhető legyen – a pontos információkat a hivatalos honlapon (mlsz.hu) folyamatosan frissítjük, így érdemes rendszeresen visszatérni oldalunkra. A Futballkártya 2014. szeptember 15. után is ingyenes marad.

Ticket Express-Bálna
1093 Budapest, Fővám tér 11-12. (I. emelet)
Nyitva tartás: H-P 10.00-18.00, Szombat 11.00-15.00

A telefonos ügyfélszolgálat a Bálna iroda nyitvatartási idejében érhető el, azaz:
H-P 10.00-18.00
Szombat 11.00-15.00

Egy szurkoló egy klubkártyát és egy futballkártyát válthat ki, s ezek bármelyikével bármelyik NB I-es, kupa-, vagy válogatott mérkőzésre vehet jegyet. A klubkártyának a törvényi előírás szerint kötelezően tartalmaznia kell a tulajdonos nevét, születési helyét és idejét, valamint a fényképét. Az adatok a klub saját rendszerében tárolódnak.

A Klubkártyák kiváltásának költségét az MLSZ 2014. november 16-ig átvállalja, így az a szurkolók számára díjmentes. Az azonban a klubok kompetenciája, hogy élnek-e ezzel a felkínált lehetőséggel, így a kártya ingyenességéről, illetve áráról a klubok honlapján lehet tájékozódni.

Klubkártya, Futballkártya használata:
Felhívjuk a Tisztelt Szurkolók figyelmét, hogy klubmérkőzéseken minden esetben a mérkőző klubok által kibocsátott kártyák tulajdonosainak (hazai és vendég szurkolók) jegyigényének a kielégítése az első számú prioritás. Úgynevezett harmadik kártya (egyéb klubkártya, futballkártya) tulajdonosai a szervező (hazai) klub által meghatározott módon és szektorokba tudnak jegyet vásárolni. Abban az esetben, ha egy szurkoló klubkártyával ÉS futball kártyával is rendelkezik, a rendszerben jegyvásárláskor a klubkártya határozza meg a jegyhez jutás módját.

Példa: A (hazai) csapat és a B (vendég) csapat szurkolója is rendelkezik Futballkártyával és a saját csapatának Klubkártyájával is: ebben az esetben a rendszer a szurkoló futballkártyáját úgy kezeli, mintha klubkártya lenne, azaz hazai szurkoló a futballkártyájával is csak a hazai szektorba tud jegyet venni, vendég szurkoló pedig a vendégszektorba.

Speciális esetek:
Ferencvárosi TC:
- A hazai szurkolóknak a Klubkártya kiváltásához és a stadionba lépéshez vénaszkenneres regisztrációra van szükségük.
- A vendég drukkerek és a Futballkártya tulajdonosok vénaszkenneres regisztráció nélkül, a saját klubkártyájukkal bemehetnek a mérkőzésre, azonban a Ferencvárosi TC dönti el, hogy mely szektorokban helyezi el a más klubok klubkártyájával és a Futballkártyával rendelkező szurkolókat.
- Az FTC klubkártyája a központi rendszertől független, saját rendszer, melynek integrálása a központi rendszerbe folyamatban van. Az integrálás után a Ferencvárosnál igényelt Klubkártya ugyanúgy alkalmas lesz az összes OTP Bank Liga, Magyar Kupa és válogatott mérkőzésre való belépésre, mint a többi klub kártyája.
- A két rendszer összekapcsolásáig az FTC Klubkártyája nem lesz alkalmas más csapatok mérkőzéseire jegyvásárláshoz, így a Ferencváros drukkerei olyan mérkőzésre, amelyen kötelező a jegyvásárláshoz a klubkártya használata, Futballkártya használatával, vagy FTC klubkártyával, az FTC által megjelölt módon és helyszínen juthatnak jegyekhez. Felhívjuk a Ferencváros szurkolók és szimpatizánsok figyelmét, hogy az FTC vendégmérkőzései előtt minden esetben tájékozódjanak klubjuknál, hogyan tudnak jegyet vásárolni a mérkőzésre.

DVSC-TEVA:
- A Debreceni VSC klubkártya alapjául a Nagyerdei Stadion kártyája szolgál.
- A stadion kártya a Ferencváros Klubkártyájához hasonlóan egy teljesen önálló rendszerben működik, melynek integrálása a központi rendszerbe folyamatban van.
- A két rendszer összekapcsolásáig a DVSC Klubkártyája nem lesz alkalmas más csapatok mérkőzéseire jegyvásárláshoz, a DVSC drukkerei olyan mérkőzésre, amelyen kötelező a jegyvásárláshoz a klubkártya használata, Futballkártya használatával juthatnak jegyekhez.

Videoton FC:
- Hamarosan kezdődő stadionfejlesztési munkálatok miatt a Videoton FC haladékot kapott a Klubkártya bevezetésére vonatkozóan. A bevezetés időpontjáról a klub és az MLSZ később tájékoztatja a szurkolókat.
- A Videoton FC drukkerei olyan mérkőzésre, amelyen kötelező a jegyvásárláshoz a klubkártya használata, Videoton Klubkártya vagy Futballkártya használatával juthatnak jegyekhez.

Elindult az előregisztráció az MLSZ által kibocsátott klubkártyára, a futballkártyára.

A klubkártya regisztrációs oldal a https://klubkartya.mlsz.hu címen érhető el.
Ez egy összefoglaló oldala valamennyi, a központi rendszerhez csatlakozott klub, klubkártya előregisztrációs oldalainak. A rendszerhez csatlakozó klubok a következő napokban folyamatosan kerülnek fel az előregisztrációs oldalra.
A klub kiválasztása után adatai közvetlenül a kiválasztott klub rendszerébe kerülnek bele. Az MLSZ csak felületet biztosít minden klub számára az előregisztráció működéséhez.

Az előregisztráció folyamatán egy varázsló vezeti végig. Az egyes lépések között Önnek lehetősége van visszalépni az előző oldalra, vagy továbblépni a következő oldalra, vagy megszakítani a folyamatot.

A regisztráció első lépéseként kérjük, olvassa el az Adatvédelmi Tájékoztatót. Az Adatvédelmi Tájékoztató tudomásul vételét a chechbox kipipálásával kell jelezni. Az Adatvédelmi Tájékoztató elfogadása kötelező a továbblépéshez.

További információk:
A Klubkártyával és a Futballkártyával kapcsolatos további információkat a külön e célra létrehozott ügyfélszolgálatunkon keresztül érhet el:
Telefon: 06-30-958-5585
E-mail. futballkartya@tex.hu
A telefonos ügyfélszolgálat a Bálna iroda nyitvatartási idejében érhető el, azaz:
H-P 10.00-18.00.


Klubkártya adatkezelési hozzájárulás

Klubkártya Használati Tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS