Futsal: A Berettyóújfalu a férfi Magyar Kupa győztese

2019. február. 24., 16:58   |    

Futsal: A Berettyóújfalu a férfi Magyar Kupa győztese

A férfi Futsal Magyar Kupa szigetszentmiklósi döntőjében a Veszprém vezetést szerzett ugyan, de az MVFC Berettyóújfalu fordított, majd a 2-2-es döntetlennel végződő rendes játékidőt követő hosszabbításban két gólt szerezve 4-3-ra megnyerte a mérkőzést, ezzel elhódította a kupagyőztesnek járó serleget.

Szombaton színvonalas mérkőzéseken alakult ki a férfi Futsal Magyar Kupa döntőjének párosítása: a z MVFC Berettyóújfalu 4-2-re győzte le a címvédő Haladást, míg a Veszprém 3-0-ra múlta felül a Dunaferrt.

A vasárnapi finálét a veszprémiek kezdték jobban, az 5. percben egy oldalberúgás után Gyurcsányi Zsolt maradt üresen és lőtt a kapuba. A folytatásban a Berettyóújfalu veszélyesebb volt, és akárcsak a Haladás elleni elődöntőben ismét légiósai léptek elő főszereplővé, Sergio két góljával a szünetre megfordították az eredményt (2-1).

A második félidő elején a Berettyóújfalu játszott aktívabban, gólt viszont a veszprémiek szereztek: a 27. percben Dávid Richárd távoli bombagóljával alakult 2-2-re az állás. A gól után egy durva szabálytalanságért piros lapot kapott a berettyóiaktól Henrique da Silva, de nem sokáig volt előnyben a Veszprém, mert néhány másodperccel később Boromisza Dánielt is kiállították a játékvezetők. A kiállítások alatt nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem, négy a négy ellen viszont egy percen belül mindkét csapat eljutott ziccerig, a befejezések azonban nem sikerültek.

Kevesebb mint három perc volt a hátralévő idő, amikor a Veszprém egy támadása végén kapufát lőtt, két másodperccel később, az ellenfél kapujánál viszont elkövette hatodik szabálytalanságát, így kisbüntető következett a Berettyóújfalunak. Nagy Imre lövését kivédte Schmidmajer Ádám, majd a kontra végén a másik kapuban Tihanyi Csaba is védett egy ziccert.

A hajrában mindkét csapat sokat tett azért, hogy eldöntse a mérkőzést, de a második félidő végéig nem született újabb gólt, következett a kétszer ötperces hosszabbítás. A ráadás első félidejében Szabó Péter lábában volt a vezető gól, de a berettyóiak játékosai közelről nem tudott az üres kapuba találni. Egy perccel később már nem úszta meg a Veszprém: egy kontratámadás végén Nagy Imre került ziccerbe, és egy lépésről a hálóba továbbított (3-2). A térfélcsere után a veszprémiek lehozták támadásban a kapusukat és öt a négyben támadtak, de első labdavesztésükből gólt kaptak: Javier Sanches saját térfeléről emelt az üres kapuba (4-2). Egy perc volt hátra a mérkőzésből, amikor egy labdaszerzést követően Bencsik Roland lőtte ki a bal alsó sarkot (4-3), így az utolsó másodpercek is hoztak izgalmakat. Újabb gól azonban nem született, a Bererttyóújfalu 4-3-nyert, és elhódította a Magyar Kupát.

Férfi Futsal Magyar Kupa, döntő:

MVFC Berettyóújfalu-Futsal Club Veszprém 4-3 (2-1) - hosszabbítás után


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS