Futsal: A Haladásé a bajnoki cím

2021. június. 09., 23:16   |    

Futsal: A Haladásé a bajnoki cím

Az MVFC Berettyóújfalu a Magyar Kupa-döntő után a bajnoki döntőt is elbukta, az aranyéremért zajló párharcot megnyerő Haladás VSE első alkalommal lett a férfi futsal NB I aranyérmese.

A szombathelyiek a három nyert meccsig tartó párharc első felvonását meglepetésre megnyerték idegenben, majd az első hazai mérkőzésükön is győzni tudtak. A címvédő MVFC a harmadik összecsapáson szépített ugyan a párharcban, de megfordítani már nem tudta az állást: a szerdai negyedik találkozót is a Haladás nyerte meg, így története során először lett bajnok a futsal NB I-ben.

A szombathelyiek magabiztosan hozták az aranyérmet jelentő győzelmet, a szünetben Nagy Kevin és Dróth Zoltán góljával 2-0-ra vezettek, majd a fordulás után Nagy Kevin ismét betalált, és Dávid Richárd is bevette a vendégek kapuját. Az MVFC szépítőgólja a hajrában már szorossá sem tudta tenni a meccset, így a Haladás a bajnoki döntő négy mérkőzése alapján megérdemelten hódította el története első bajnoki címét, míg a Berettyóújfalu hiába játszott két sorozatban is döntőt, trófea nélkül maradt idén.

A bajnokság gólkirálya a veszprémi Tatai József lett 45 találattal.

Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu 4–1 (2-0)
Gólszerzők: Nagy K. 11., 21., Dróth 16., Dávid 25., ill. Nagy I. 39.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Haladás javára

A bajnokság végeredménye:

1. Haladás VSE, 2. MVFC Berettyóújfalu, 3. Balaton Bútor FC Veszprém, 4. Debreceni EAC, 5. ScoreGoal Kecskemét, 6. FTC-Fisher Klíma, 7. Újpest RFC-220Volt, 8. Nyírgyulaj KSE, 9. Aramis SE, 10. Dunaferr DUE Dutrade FC

Futsal: Hatalmas csatában kupagyőztes a Veszprém

Futsal: Hatalmas csatában kupagyőztes a Veszprém

A Balaton Bútor FC Veszprém története során első alkalommal hódította el a futsal Magyar Kupát, miután a budapesti döntőben, a kétszer ötperces hosszabbítás végén három gólt szerezve 7-4-re legyőzte az MVFC Bererttyóújfalut.

Tovább


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS