Futsal: a pillanatnyi forma dönthet a kupadöntőben

2015. február. 27., 10:33   |    

Futsal: a pillanatnyi forma dönthet a kupadöntőben

Szombaton rendezik a Futsal Magyar Kupa elődöntőit Kiskunfélegyházán, míg vasárnap a döntőkre kerül sor. A Berettyóújfalu a tavalyi győztes ETO-val találkozik, míg a másik ágon a Veszprém a Rubeolával méri össze erejét. A női döntőt vasárnap 13:30-tól játsszák le, míg a férfiaknál 16 órakor dől el a trófea sorsa. A Sport TV mindkét találkozót élőben közvetíti.

Szombaton 15.30-kor csúcsrangadóval indul a Final Four programja, az MVFC Berettyóújfalu a győri Rába ETO-val mérkőzik a döntőbe kerülésért. Szoros mérkőzésre számíthatunk, hiszen a két rivális évek óta izgalmas összecsapásokat játszik egymással, ebben az idényben a "Beri" áll jobban, az ETO az alapszakasz két meccsén nem tudta legyőzni a tavalyi bajnokot. A másik ágon a Csengert fölényesen búcsúztató Veszprém a bajnokság alsóházában szereplő Rubeola Csömörrel találkozik 18.00 órakor.

A Rába ETO vezeti a bajnokságot, és a szezon végén duplázni szeretne, ezért a Rába-partiaknak csak a továbbjutás elfogadható eredmény a szombati meccsen.

- Örülünk, hogy sikerült megnyerni az alapszakaszt a bajnokságban, de az igazi megpróbáltatás csak ezután kezdődik - mondta Harnisch Ákos az mlsz.hu-nak. - A Berettyóújfalu nagyon erős csapat, de szeretnénk kupát nyerni, így mindenképpen túl kell rajtuk jutnunk. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, nagyon szoros mérkőzésre számítok. A csapatok jól ismerik egymást, úgy gondolom, a pillanatnyi forma fog dönteni, amelyik fél jobban koncentrál, döntőt játszhat vasárnap.

A Berettyóújfalu idén a korábbiaknál is ambiciózusabb célokat tűzött ki maga elé, a duplázás reményében kezdte meg az idény második felét.

- A sorsolás úgy hozta, hogy az elődöntőben kell megmérkőznünk a Győrrel, aminek nem annyira örültünk, de ezt a feladatot is meg kell oldanunk - mondta Lovas Norbert, a Berettyóújfalu játékosa az mlsz.hu-nak. - Igazi presztízsmeccs ez számunkra, hiszen már évek óta az ETO a legnagyobb riválisunk. Szoros találkozóra számítok az elődöntőben, ahol tényleg bármi megtörténhet. Nagy örömet jelentene számunkra a kupagyőzelem, hiszen előző kupasikerünk már három évvel ezelőtt volt.

A Futsal Magyar Kupa programja:

2015. 02. 28 Szombat, Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna

12:30 Női NB II Kelet – Női NB II Nyugat gálamérkőzés

14:00 Férfi NB II Kelet – Férfi NB II Nyugat gálamérkőzés

Férfi elődöntők:

A szombati napra a jegyek egységesen 500 Ft-ba kerülnek.

15:30 MVFC-BERETTYÓÚJFALU - RÁBA ETO
18:00 RUBEOLA FC CSÖMÖR - FUTSAL CLUB VESZPRÉM

2015.03.01 Vasárnap, Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna

12:00 Futsal játékvezetők – Futsal edzők mérkőzése
13:30 HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE - ASTRA HFC (női döntő) Tv: Sport Tv
16:00 1. elődöntő győztese - 2. elődöntő győztese (férfi döntő) Tv: Sport Tv

A vasárnapi játéknapra a jegyek egységesen 500 Ft-ba kerülnek.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS