Futsal: Az Astra nyerte a női Magyar Kupát

2019. február. 24., 13:39   |    

Futsal: Az Astra nyerte a női Magyar Kupát

Az Astra és a címvédő Tolna-Mözs összecsapásán 30 percen keresztül 0-0 volt az állás, de az utolsó 10 percben a kiskunfélegyházi csapat két gólt szerezve eldöntötte a találkozót, és megnyerte a női Futsal Magyar Kupát.

A bajnoki tabella alapján az Astra számított a női futsal Magyar Kupa-döntő favoritjának, de a tolnaiak tavaly is meglepetést okoztak a fináléban, mikor büntetőkkel legyőzték az esélyesebb Hajdúböszörményt. A szombati elődöntőben a Tolna-Mözs 4-3-ra nyert a másodosztályú DEAC ellen, míg az Astra magabiztos, 4-1-es sikert aratott a Hajdúböszörmény ellen.

A találkozó a várakozásoknak megfelelően az Astra fölényével kezdődött, Dombó János együttese több nagy ziccert is kialakított, de még büntetőből sem tudta bevenni a kaput. A tolnaiak főképp a védekezésre fókuszáltak, nem jelentettek veszélyt ellenfelük kapujára. Az első félidőben elérték céljukat, a szünetig az Astra nem szerzett gólt.

A fordulás után sem változott a játék képe, az Astra támadott, és sorra alakította ki a helyzeteit, de a Tolna-Mözs jól állta a sarat, tartotta a döntetlent. Egészen a 30. percig, amikor egy oldalberúgás után Sipos Lilla távolról óriási bombagólt lőtt a léc alá (0-1). Három perccel később eldőlt a mérkőzés, egy kapu előtt eladott labdát Gelb Mónika szerzett meg, majd néhány lépés után a kapu jobb oldalába lőtt (0-2). A tolnaiak 20 másodperccel a mérkőzés vége előtt Wiesner Dalma góljával szépítettek ugyan, de az Astra sikerét nem tudták megakadályozni, 2-1-gyel zárult az összecsapás.

Futsal Női Magyar Kupa-döntő:
WSH-Palmfood Tolna-Mözs - Astra-Herbária
 1-2 (0-0)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS