Futsal: csütörtökön kap play-off ellenfelet a válogatott

2017-07-05 13:02:58

Csütörtökön Nyonban, az UEFA székhelyén tartják meg a futsal Európa-bajnoki selejtező play off körének sorsolását.

Futsal: csütörtökön kap play-off ellenfelet a válogatott
A jövő évi, szlovéniai Európa-bajnokságra már csak négy hely kiadó, a házigazdák mellett eddig az olasz, az azeri, az ukrán, a portugál, a spanyol, a kazah és az orosz válogatott biztosította helyét a tornára. A négy maradék helyre a magyar mellett a horvát, a cseh, a francia, a grúz, a lengyel, a román és a szerb válogatott pályázik: a nyolc csapat négy kisorsolt párharcának győztesei csatlakoznak az Eb-mezőnyhöz.

Az ellenfelek közül a francia és a grúz válogatottnak az előselejtezőből érkezve sikerült play off-helyre verekednie magát a tavaszi selejtezőkön, a többi csapat már az előző években is jó eséllyel harcolt az Eb-szereplésért, többen közülük gyakori résztvevői a tornának.

- A magyar válogatott tavaszi Eb-selejtezője is megmutatta, hogy roppant kiegyensúlyozott a mezőny, nincsenek már olyan csapatok, amelyek ellen bárki biztosra mehet - mondta az mlsz.hu-nak Sito Rivera szövetségi kapitány. - Úgy gondolom, bárkit is kapunk csütörtökön, eséllyel szállhatunk harcba a továbbjutásért, természetesen azért vannak olyan riválisok, amelyeket inkább elkerülnénk. Az elmúlt évek eredményei alapján a grúz válogatottat minden bizonnyal sokan szeretnék megkapni, de ne felejtsük el, hogy a grúzok veretlenül jutottak tovább csoportjukból, az olasz és a fehérorosz csapat sem tudta legyőzni őket. Bárki is lesz az ellenfelünk, azon múlik majd a párharc kimenetele, hogy a játékosok tudnak-e ugyanúgy maximális erőbedobással, és példás elszántsággal küzdeni a két mérkőzésen, mint két évvel ezelőtt, a románok elleni sikeres Eb-play off során.

A sorsoláson nincs kiemelés, a lengyel és a szerb válogatott nem kerülhet össze egymással, mert azonos csoportból jutottak be a play off-körbe.

A párharc első mérkőzéseit szeptember 10–13. között, a visszavágókat szeptember 24-27. között rendezik meg.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokság / Kupák
Teremtornával kezdik az évet a női élvonal csapatai
Bajnokság / Kupák
Szilveszteri múltidézés: bombagólok és mókás jelenetek
Bajnokság / Kupák
A Vidi a szezon elején, a Fradi a végén húzott bele
Bajnokság / Kupák
Futsal Magyar Kupa: Kiesett a címvédő Rába ETO

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol