Futsal: dupla győzelem Ostravában

2014. december. 08., 22:37   |    

Futsal: dupla győzelem Ostravában

A Visegrádi Négyek Torna első fordulójában női válogatottunk 6-1-re nyert a csehek ellen, míg az U19-es csapatunk 4-1-re múlta felül Szlovákia legjobbjait.

Az Ostravában megrendezett tornáról hiányzott a lengyel csapat, amelynek nincs női futsalválogatottja, így a cseh, szlovák és magyar válogatott körmérkőzéseket játszik egymással.

A vasárnapi nyitónapon a házigazda cseh válogatott meggyőző játékkal verte a szlovák csapatot 6-3-ra, hétfőn a mieink a csehekkel csaptak össze. A két válogatott eddig háromszor játszott egymás ellen, mérlegünk két győzelem és egy vereség, és külön érdekesség, hogy a csehekkel játszottuk első női futsalválogatott mérkőzésünket 2008-ban, Ózdon.

A találkozó viharosan kezdődött, hiszen az első támadásunkból sakk-matt helyzetben hibáztunk, majd ebből lekontráztak minket a csehek, és máris 1-0 volt az eredmény a hazaiak javára. Nem ijedtek meg játékosaink, és gyorsan fordítottak is, Nagy Ágnes és Ganczer Hajnalka góljaival (1-2). Ezt követően megtorpantak a csehek, a mérkőzés ezen periódusában látványosan játszottak a mieink. Két gólt is sikerült szereznünk: Nagy Ágnes és Bernáth Csilla is betalált, ezzel megnyugtató, 4-1-es vezetéssel fordulhattunk.

A második félidőre egy teljesen más cseh válogatott jött ki a pályára, többet kényszerült védekezésre a magyar csapat. A kapunkban Vincze Anikó parádézott, valósággal megbabonázta a hazaiakat. Támadásban hatékonyak voltunk, a cseh rohamok elmaradásával Nagy Ágnes egy az egyben megvert két embert, majd látványos cseleit követően hatalmas gólt lőtt a csehek hálójába (1-5). Próbálkoztak még a hazaiak, de gólt ismét mi rúgtunk, Csepregi Gabriella kihasználva a hazaiak hibáját, közelről passzolt a hálóba (1-6).

Győzelmével a magyar csapat jelenleg az első helyen áll, kedden 13:00-kor Szlovákiával játszik.

- Magabiztosan nyert a csapat, voltak kivételes megoldásaink is a mérkőzésen, a pontrúgásainkat jól végeztük el. Kaphattunk volna több gólt, de nagyon örülök neki, hogy csak egyet sikerült rúgnia ellenfelünknek. A mai győzelem rendkívül jól jött a csapatnak, hiszen a világelső spanyolok elleni mérkőzés után fontos volt, hogy önbizalmat kapjon az együttes. Összességében nem az eredmény a legfontosabb, a fejlődésünk érdekel, a versenyszituációk és a taktikai elemek megfelelő elsajátítása. A cseh és a szlovák liga is erősebb fizikálisan a magyarnál, ezért is tartom jó lehetőségnek a tornán való szereplést – mondta Sito Rivera, a női futsalválogatott szövetségi edzője az mlsz.hu-nak.

Férfi U19-es válogatottunk már az első félidőben dominált a szlovákok elleni találkozón, Apatini Márk szépségdíjas találatával hamar megszereztük a vezetést is: a felnőtt válogatottsággal - és góllal - rendelkező játékos a pálya bal oldaláról indult, majd kicselezett két szlovák védőt és magabiztosan a hálóba lőtt (0-1). A magyar csapat nem hagyott kétséget afelől, hogy jobb az ellenfelénél, Klacsák Bence egy kavarodás után szerezte meg a második gólunkat (0-2).

A második játékrészre egy motivált szlovák csapat érkezett a pályára, letámadta a mieinket, az utolsó nyolc percben pedig öt a négyben rohamozták a magyar kaput. Először a már szintén felnőtt válogatottságig jutó Vas Ádám (0-3), majd Bognár Bálint is betalált (0-4), ezzel eldöntöttük a találkozó sorsát. A folytatásban egyszer ugyan mattolták védelmünket a szlovákok (1-4), de így is magabiztos sikert aratott a magyar csapat.

Győzelmével esélyes a tornaelsőségre U19-es válogatottunk, a keddi játéknapon a másik mérkőzésen a cseheket legyőző lengyel válogatott lesz a mieink ellenfele.

- Az első félidőben minden olyan taktikai elemet végrehajtottunk, amit megbeszéltünk. A második félidőben nem azt játszottuk, amit szerettem volna, de ettől függetlenül megérdemelten győztünk. Kedden egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a lengyel válogatott roppant erős ellenfél lesz. Holnapig sokat kell fejlődnünk ahhoz, hogy megverjük a lengyel csapatot – mondta Fehér Zsolt, az U19-es válogatott szövetségi edzője az mlsz.hu-nak

Női válogatottak mérkőzése:

Csehország- Magyarország - 1-6 (1-4)

Magyarország: Vincze Anikó - Csepregi Gabriella, Üveges Katalin, Nagy Ágnes, Szekér Anita
Cserék: Torma Lilla, Újvári Krisztina, Ganczer Hajnalka, Radics Ágnes, Varga Adél, Kovács Aliz, Bernáth Csilla

U19-es válogatottak mérkőzése:

Szlovákia- Magyarország 1-4 (0-2)

Magyarország: Soós Arnold - Apatini Márk, Klacsák Bence, Vas Ádám, Bognár Bálint
Cserék: Farkas Péter, Magyar Zsolt, Harmati Tamás, Sáhó Kristóf, Kocsi János, Ragadics Krisztián, Varsányi Áron, Faragó Lajos

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS