Futsal: Eb-sorsolás és vb-selejtezők előtt a válogatott

2015. szeptember. 24., 15:28   |    

Futsal: Eb-sorsolás és vb-selejtezők előtt a válogatott

A február 2-től 13-ig tartó Eb csoportbeosztását október 2-án sorsolják ki Belgrádban.

A magyar válogatott kedden drámai körülmények között, az utolsó másodpercben szerzett góllal győzte le 4-3-ra a románokat a debreceni Főnix-csarnokban, ezzel kiharcolta helyét a jövő évi szerbiai Európa-bajnokságra. A magyar válogatott mellett a házigazda szerb, valamint az olasz, az azeri, az ukrán, a horvát, a cseh, a kazah, a portugál, az orosz, a szlovén és a spanyol válogatott vesz részt a kontinensviadalon. Az Európa-bajnokság sorsolását október 2-án tartják Belgrádban, a csapatokat négy hármas csoportba osztják, minden trióból a legjobb két együttes jut tovább a negyeddöntőkbe.

Az Európa-bajnoki szereplés tehát zsebben van, de még vár komoly feladat a csapatra idén, hiszen decemberben világbajnoki selejtezőket játszik az együttes. A 2016-os kolumbiai vébére két lépcsőben harcolhatja ki a szereplést Sito Rivera gárdája: december 10-13. között egy magyarországi négyes minitornán kell az első két hely valamelyikén végeznie, majd siker esetén, egy oda-visszavágós play off körben kell felülmúlnia egy másik csoport továbbjutóját (az első helyezetteket a másodikokkal sorsolják össze).

Drucskó Zoltán, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke az MLSZ TV-nek nyilatkozva kiemelte: a csapat nagyságát mutatja, hogy többször is felállt vesztett helyzetből, és ez a siker nagy lökést adhat a válogatottnak és a sportágnak a soros feladatok előtt.



A decemberi vb-selejtező minitorna mérkőzéseit a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik, a mieink ellenfelei Ukrajna, Belgium, valamint az októberi előselejtezők E-csoportjának (Izrael, Anglia, Dánia, Wales) győztese lesz. A Rába-parton nem csak a decemberi válogatott fellépésre érdemes odafigyelni, hiszen szeptember 29-től október 2-ig a magyar bajnok Rába ETO is megkezdi szereplését a nemzetközi porondon, az UEFA Futsal Cup küzdelmeiben.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS