Futsal Eb: Spanyolország és Ukrajna a két csoportellenfél

2015. október. 02., 13:02   |    

Futsal Eb: Spanyolország és Ukrajna a két csoportellenfél

A futsalválogatott a 2016-os szerbia futsal Eb sorsolásán Spanyolország és Ukrajna válogatottját kapta ellenfélül Belgrádban.

A magyar válogatott a szeptemberi Eb-pótselejtezőn Románia ellen vívta ki emlékezetes, drámai végjátékban az Eb-részvétel jogát. A kontinensviadalt 2016 februárjában rendezik Belgrádban, itt tartották meg pénteken az Eb-csoportok sorsolását is. A csoportok kialakítása kiemelés alapján történt, a magyar válogatott a harmadik kalapba került, a szlovén, az azeri és a kazah csapattal együtt. A sorsoláson az első kalapból Spanyolországot, a második kalapból pedig Ukrajnát kaptuk meg csoportellenfélként, a hármasból a körmérkőzések után az első két helyezett jut be a negyeddöntőbe.

Spanyolország hatszoros Eb-győztes (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012) és kétszer világbajnokságot is nyert, míg Ukrajna 2001-ben és 2003-ban zárta legjobb Európa-bajnokságát, mindkétszer ezüstérmes lett.

- Minden csoport kiegyensúlyozott, itt már nincsenek gyenge ellenfelek. A spanyolok ellen megpróbálunk tisztességesen helytállni, az ukránok ellen pedig szeretnénk meglepetést okozni. A csoportkörből bravúrnak számít a továbbjutás, de mindent megteszünk ennek érdekében – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak a sorsolás után.

Az Eb csoportbeosztása:

A csoport
Szerbia
Portugália
Szlovénia

B csoport
Spanyolország
Ukrajna
MAGYARORSZÁG

C csoport
Oroszország
Horvátország
Kazahsztán

D csoport
Olaszország
Csehország
Azerbajdzsán

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS