Futsal: egy győzelemre a bajnoki címtől a Berettyóújfalu

2014. május. 09., 22:04   |    

Futsal: egy győzelemre a bajnoki címtől a Berettyóújfalu

A győri győzelme után hazai pályán is nyerni tudott az MVFC Berettyóújfalu a futsal NB I három nyert meccsig tartó döntőjében.

A Berettyóújfalu a futsal bajnoki döntő első meccsén nagy meglepetésre idegenben legyőzte az alapszakaszt nagy fölénnyel nyerő győrieket. A második meccset az MVFC otthonában rendezték, és sokáig úgy tűnt, az ETO visszavág az első mérkőzésen elszenvedett vereségért. A 3. percben Lódi Tamás találatával szerzett vezetést a győri csapat (0-1), a 10. percben pedig Alvarito duplázta meg a vendégek előnyét (0-2). Az ETO a helyzetek alapján akár a szünet előtt eldönthette volna a meccset, de sok helyzetet elhibázott, így hiába játszott óriási fölényben, nyílt maradt a találkozó.

A fordulás után mezőnyben feljöttek a hazaiak, és a 31. percben Dávid Richárd találatával szépítettek (1-2). A győriektől Lódi Tamást és Alvaritót is kiállította a játékvezető, a Berettyóújfalu pedig a 38. percben Lovas Norbert találatával kiegyenlített (2-2), így jöhetett a kétszer öt perces hosszabbítás.

A roppant izgalmas ráadásban itt is, ott is adódott esély a gólszerzésre, de az eredmény nem változott, büntetőkkel dőlt el a találkozó. Az első pár nem hibázott, Dróth Zoltán és Lovas Norbert is eredményes volt. A folytatásban Harnisch Péter a kapufát találta telibe, míg Lovas Norbert a hálóba bombázott, s miután Juanra a keresztlécre lőtte a labdát, a Berettyóújfalu utolsó lövésére már nem is volt szükség, büntetőkkel a hazaiak nyerték a meccset, és már 2-0-ra vezetnek a három nyert meccsig tartó párharcban. Folytatás jövő pénteken, Győrben.

MVFC Berettyóújfalu - Rába ETO
MVFC:
Tihanyi Cs. - Trencsényi J., Lovas N., Nagy T., Rábl J
Csere: Dávid R., Sánta J. A., Siska G., Szabó P., Mezei D., Gál I., Komáromi P.
Rába ETO: Balázs - Lódi, Harnisch, Alvarito, Carlitos
Csere: Matkovics, Bognár, Fabio, Dróth, Juanra, Püspök, Peczár, Szűcs, Sáhó
Gólszerző: Nagy T. (35'), Lovas N. (38'), illetve Lódi T. (3'), Alvarito (10')
Kiállítva: Komáromi P., illetve, Lódi T., Alvarito

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS