Futsal: Előny a Rába ETO-nál

2018. június. 01., 21:40   |    

Futsal: Előny a Rába ETO-nál
Fotó: eto.hu

A férfi futsal NB I aranyéremért zajló párharcának első meccsén a Rába ETO az első félidőben szerzett két góllal szerzett előnyt, majd a hajrában beállította a 0-3-as végeredményt. Folytatás hétfőn este, Győrben.

A címvédő Rába ETO és a trónkövetelő Berettyóújfalu párharcának első meccsét az alapszakaszt megnyerő hajdúsági csapat kezdte hazai pályán. A Berettyóújfalu elkényeztette az idényben a szurkolóit, eddigi bajnokijait kivétel nélkül megnyerte saját csarnokában, még csak megszorongatni sem nagyon tudták riválisai.

A Rába ETO-t azonban az idei évben Európa legjobb csapatai között jegyezték, hiszen bejutott az UEFA Futsal Cup négyes döntőjébe, így számítani lehetett rá, hogy ha van olyan rivális, amely megtörheti a Berettyóújfalu kiváló hazai sorozatát, az a Győr.

A meccs eleje ezt a tételt erősítette, az ETO már a 3. percben megszerezte a vezetést, Dávid Richárd távoli lövését követően a labda megpattant egy védőn, és a jobb alsó sarokban kötött ki (0-2). Még a félidő közepe előtt megduplázta előnyét az ETO, Klacsák Bence szabadrúgását követően Gerard továbbított közelről a hálóba (0-2). A második gól aktivizálta a hazaiakat, a félidő hátralévő részében a Berettyóújfalu dominált, de a szépítő gólt nem tudta megszerezni.

Fordulás után az első helyzet a győriek előtt adódott, majd visszavette az irányítást a hazai együttes, ám Trencsényi Jánosék hiába igyekeztek nyomást gyakorolni az ellenfél kapujára, nem akart összejönni a szépítő találat. Kevesebb mint hat perc maradt hátra, amikor a házigazdák támadásban levitték a kapusukat, és átálltak az öt a négy elleni játékra. Nem sokáig játszhattak így, mert Gál Istvánt második sárgával kiállította a játékvezető, így az ETO került emberelőnybe. A győriek gyorsan gólra váltották a fórt (Gerard talált be, 0-3), és ezzel el is dőlt a találkozó, a Berettyóújfalu erejéből a szépítő találat megszerzésére sem futotta, amiben nagy szerepe volt a nagyszerűen védő ETO-kapusnak, Alasztics Marcellnek is.

A három nyert meccsig tartó párharc következő mérkőzését Győrben rendezik, hétfőn 20.00 órától. A találozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Futsal NB I, 1. helyért, 1. mérkőzés
MVFC-Berettyóújfalu-Rába ETO 0-3 (0-2)
Gólszerző: Dávid, Gerard (2)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS