Futsal: győzelemmel hangolt a jövő heti rangadóra az ETO és a Berettyóújfalu

2015. március. 31., 14:48   |    

Futsal: győzelemmel hangolt a jövő heti rangadóra az ETO és a Berettyóújfalu

A futsal NB I rájátszásában a felső ágon a Berettyóújfalu idegenben nyert az Aramis ellen, míg a Rába ETO a Dunaújvárost győzte le. Az alsó ágon egy mérkőzést rendeztek, itt a Déli FC a Rubeola ellen győzött. A folytatásban igazi rangadóra kerül sor, április 10-én a Berettyóújfalu a Rába ETO-t fogadja.

A szombathelyi Savaria Aréna adott otthont a Swietelsky-Haladás és a Veszprém találkozójának. Az első játékrészben Tatai József góljával még a vendégek vezettek, ám a folytatásban a Haladás megfordította a találkozót. A hazaiak hét gólt is szereztek a második játékrészben, Gyurcsányi Zsolt és Horváth Péter egyaránt kétszer talált a kapuba, mellettük Hegyesi Zsolt, Vidák Balázs és Tyukász Péter is szerzett egy-egy gólt. A Veszprém az utolsó percekben Tar Tamás révén még szépíteni tudott, de a Haladás így is kiütéssel nyert (7-2).

A bajnokesélyes Rába ETO a felső ág utolsó helyén álló Dunaújvárost fogadta. A Rába-partiak mindkét félidő végén kétszer találtak be Hegedűs Ferenc kapujába, és megérdemelten nyertek a lelkiismeretesen küzdő Dunaújváros ellen.

- Fontos meccsen vagyunk túl, talán nem volt olyan látványos a játék, de végig kézben tartottuk a mérkőzést, és magabiztos győzelmet arattunk – mondta Harnisch Ákos az mlsz.hu-nak. - Jövő hét pénteken utazunk a Berettyóújfalu otthonába, ahol nagyon nehéz és kiegyenlített küzdelmet várok. Remélem, el tudjuk hozni a három pontot, hiszen ez lesz az egyik legfontosabb összecsapás a rájátszásban.

A felső házi tabella második helyén álló, bajnoki címvédő Berettyóújfalu ezúttal az Aramis otthonába látogatott. Az 5. percben Sánta Attila góljával vezetést szerzett a "Beri", ám Jovánczai Zoltán találatával egyenlítettek a hazaiak. A félidő hátralévő részében eldöntötte a mérkőzést a vendégcsapat, Rábl János duplázott, és Nagy Tamás is betalált. A második félidőben nem született további gól, így a Berettyóújfalu győzelemmel hangolt a jövő heti, ETO elleni rangadóra.

- A hétfői mérkőzés úgy alakult, ahogy elterveztük – mondta Lovas Norbert az mlsz.hu-nak. Fejben jól felkészültünk, és a taktikánk is rendben volt. Amit a mester kért tőlünk, azt végrehajtottuk, és így már az első játékrészben eldöntöttük a találkozó sorsát. A következő mérkőzésünk az ETO ellen lesz. A kupa elődöntőjében vereséget szenvedtünk tőlük, de a bajnokságban pozitív a mérlegünk a győriek ellen. Szerintem a pillanatnyi forma fog dönteni, jól ismerjük egymás erősségeit, illetve gyengeségeit.

Péntek este az alsóházban a Rubeola is pályára lépett idegenben, a Déli FC otthonában. A Déliben sérülések és egyéb okok miatt néhány tapasztalt játékos mellett öt utánpótláskorú, saját nevelésű játékos is bekerült a keretbe. A találkozó elejétől kontrajátékra rendezkedett be a hazai együttes, a felállt védelem ellen nem sok lehetőségük akadt a csömörieknek. A hazaiak kétszer is betaláltak, és a második játékrészben további három gólt szereztek, a Rubeola pedig csak szépíteni tudott, így a Déli FC megérdemelten nyerte meg a találkozót (5-2). A Rubeola ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe hozta magát, hiszen a következő mérkőzésre Békéscsabára kell utaznia. Egy esetleges ottani vereséggel ötpontos hátrányba kerülne a Pionerssel szemben, amely már jelentősnek tűnne az osztályozó elkerüléséért vívott harcban.

A 2. forduló eredményei:

Felső ág:

2015.03.30 Hétfő

SWIETELSKY- HALADÁS VSE - FUTSAL CLUB VESZPRÉM 7-2
RÁBA ETO - DUNAFERR DF RENALPIN FC 4-0
ARAMIS SE - MVFC-BERETTYÓÚJFALU 1-4
Alsó ág:

2015.03.27 Péntek

20:30 1988 DÉLI FC-RUBEOLA FC CSÖMÖR 5-2

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS