Futsal: hatgólos döntetlen Macedónia ellen

2015. március. 18., 21:47   |    

Futsal: hatgólos döntetlen Macedónia ellen

Futsalválogatottunk 3-3-as döntetlent játszott Macedónia ellen Szkopjéban első Európa-bajnoki selejtezőjén. Az Eb-selejtezők következő mérkőzését csütörtökön vívja a csapat Spanyolország ellen.

A 2016-os szerbiai Eb-selejtező csoportjának szerdai első játéknapja fölényes spanyol diadallal indult, ugyanis a csoport favoritja valósággal kiütötte ellenfelét, 9-1-re nyert a svájciak ellen. Ezután következett a mieink bemutatkozása, a házigazda macedónok elleni összecsapás.

Az első félidőben jobban kezdtek a mieink, már az első másodpercekben megszerezhettük volna a vezetést, amikor Lódi Tamás hátulról beívelt labdáját egy hazai védő a felső lécre csúsztatta. Többet birtokoltuk a labdát, és komolyabb helyzeteket alakítottunk ki, de a macedónok szervezetten, stabilan védekeztek, és gyors kontráik veszélyt jelentettek a kapunkra. Az 5. percben egy tizenkét méterről elvégzett szabadrúgás után Harnisch Ákos Dróth Zoltánhoz passzolt, aki kapura lőtt, de a közeli lövést az utolsó pillanatban blokkolta egy macedón védő. A hazaiak előtt is adódott helyzet, a 7. percben Adrijan Micevski tíz méterről leadott életerős lövését ütötte ki Tóth Gyula. A 9. percben Trencsényi János vesztett el a félpályánál egy labdát, a macedónok pedig gyors kontrát vezettek, melynek végén Martin Todorovski lőtt fél méterrel a kapunk fölé. A 14. percben ismét egy hazai kontra következett, és ez már góllal zárult, Todorovski nyolc méterről a kapunk jobb oldalába lőtt (1-0). A váratlanul szerzett gól nagy lökést adott a hazaiaknak, és újabb gólt szereztek, ezúttal is legjobbjuk, Todorovski révén (2-0).

A folytatásban a magyar csapat dominált, de a macedónok masszívan védekeztek, nehéz volt feltörnünk a hátsó alakzatukat. A 23. percben Dróth Zoltán lőtt tizenkét méterről, de a macedón kapus kiütötte lövését. A 26. percben Harnisch Ákost állították meg a középpályán, a hazaiak pedig szokásukhoz híven ismét veszélyes kontrát vezettek, melynek végén Agushi Ferid lövését óriási bravúrral, lábbal védte Tóth Gyula. A 30. percben sikerült szépítenünk, egy lecsorgó labda Trencsényi János elé került, aki tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). Rögtön ezt követően, a 31. percben Arsovskij Djokica Djo közeli lövését védte földöntúli bravúrral Tóth Gyula. A hátralévő időben felváltva támadtak a csapatok, gyors kontratámadások jellemezték a játékot. Az utolsó hat percben öt a négy ellen is próbálkoztunk, ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy kijátszott akciót követően Hosszú Ádám nyolc méterről a macedón hálóba lőtt (2-2). A 35. percben közeli szabadrúgáshoz jutottak a macedónok, és Adrijan Micevski révén sikerült kihasználniuk a lehetőséget (3-2). A hajrá izgalmasra sikeredett, de meghozta az egyenlítő gólt, a 39. percben egy kavarodás után Ferid Agushi a saját kapujába talált, ezzel alakult ki a 3-3-as végeredmény.

- Jól kezdtünk, de aztán kaptunk két gólt, és innen nagyon nehéz volt felállni. Az első egyenlítésünk után elkövettünk egy hibát, amiből kaptunk egy gólt, de öt a négyben több lehetőségünk adódott, és sikerült pontot szereznünk – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak. - Még mindig a kezünkben van a sorsunk, a holnapi ellenfelünket, Spanyolországot ezúttal nem láttam annyira erősnek, mint korábban, de ellenük így is a tisztes helytállás a célunk. A svájciak zártan védekeznek, azonban azon a mérkőzésen kötelező a győzelem.

Macedónia-Magyarország 3-3 (2-0)
Magyarország: Tóth Gyula - Németh Péter, Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Cserék: Matkovics Gábor, Trencsényi János, Horváth Norbert, Lovas Norbert, Komáromi Péter, Gál István, Dávid Richárd, Rábl János, Hosszú Ádám
Gólszerzőink: Trencsényi János, Hosszú Ádám, Ferid Agushi (öngól)
[galleryRel id="85555|Macedónia-Magyarország 3-3] A további program:

Március 19.

16.30 Magyarország-Spanyolország

Március 21.

16.00 Svájc-Magyarország

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS