Futsal: helytállt a Berettyóújfalu a Barcelona ellen

2014. november. 19., 23:24   |    

Futsal: helytállt a Berettyóújfalu a Barcelona ellen

Az UEFA Futsal Cup elitkörének első mérkőzésén a magyar bajnok MVFC-Berettyóújfalu 4-1-es vereséget szenvedett a házigazda Barcelona csapatától.

Spanyolország csakúgy, mint nagypályás labdarúgásban, futsalban is a világ elitjébe tartozik, ennek fényében a magyar bajnok számára a tisztes helytállás volt az elsődleges cél a mérkőzésen. Az első játékrészben hamar bebiztosították előnyüket a hazaiak, a spanyol Sergio Lozano és a brazil Carlos Filho is betalált, míg a Berettyó csak helyzetekig jutott. A brazil Wilde ezt követően kétszer is mattolta a magyar védelmet, alaposan feladva a leckét a folytatásra a Berinek.

A második játékrész jobban alakult a magyar csapat számára, 1-0-ra megnyerte ezt a félidőt. A mérkőzés 32. percében sikerült megszerezni a szépítő gólt, Siska Gergő talált a katalánok hálójába. Az utolsó nyolc percben az MVFC kapusa, Tihanyi Csaba játszott főszerepet, aki öt hazai próbálkozást is sikeresen hárított. A négy gól mellett három kapufát is lövő Barcelona végig dominált és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

A Berettyóújfalu csütörtökön az angol Baku Unitedet 2-1-re legyőző ukrán Lokomotiv Harkov ellen lép pályára.

- Nagy volt a két csapat közötti különbség játéktudásban, de nagy alázattal sikerült elérnünk egy elfogadható eredményt. Óriási élményt jelentett számunkra a mérkőzés, külön öröm volt, hogy a második félidőben sikerült szereznünk egy gólt. Csapatmunkával, egymást kisegítve, úgy érzem helytálltunk a Barcelona ellen – mondta Lovas Norbert, az MVFC-Berettyóújfalu játékosa az mlsz.hu-nak.

Barcelona-MVFC-Berettyóújfalu 4-1 (4-0)

MVFC-Berettyóújfalu: Tihanyi Csaba – Trencsényi János, Nagy Tamás, Lovas Norbert, Rábl János
Cserék: Mezei Dávid, Szabó Péter, Komáromi Péter, Dávid Richárd, Sánta Attila, Nagy István, Gál István, Siska Gergő, Harmati Tamás
Gólszerzőnk: Siska Gergő a 32. percben

A torna további menetrendje:
2014.11.20.
19:30 MVFC Berettyóújfalu - Lokomotiv Kharkiv
21:45 FC Barcelona - Baku United FC

2014.11.22.
11:00 Baku United FC - MVFC Berettyóújfalu
13:15 Lokomotiv Kharkiv - FC Barcelona

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS