Futsal: idén is Győrbe került a Magyar Kupa-serleg

2017. február. 12., 21:59   |    

Futsal: idén is Győrbe került a Magyar Kupa-serleg

A címvédő ETO Futsal győzelmével ért véget a futsal Magyar Kupa veszprémi döntője.

A címvédő győriek döntőbe jutása nem volt meglepetés, a másodosztályú Dunakeszi megnehezíteni sem tudta az ETO dolgát a szombati játéknapon (7-0). A Haladásnak sem kellett komolyan megizzadnia, 6-1-re nyerte meg az elődöntőt az Aramis ellen.

A döntő első góljára pontosan 20 másodpercet kellett várni, és némi meglepetésre a Haladás szerzett vezetést, Vidák Balázs volt eredményes egy oldalberúgást követően (0-1). Fél perccel később egy labdavesztést követően Hegyesi Zsolt csapott le a labdára, és 8 méterről a kapuba bombázott, kettőre növelve a szombathelyiek előnyét (0-2). Így fordulhatott elő az az érdekes eset, hogy még egy perc sem telt el a meccsből, a győriek máris időt kértek. A folytatásban egy percen belül háromszor járt közel a szépítéshez az ETO, de egyszer a kapufa mentett, egyszer pedig Sásdi Bálint, a Haladás kapusa védett óriásit.

Hatalmas volt a nyomás a Haladás kapuján, és a 7. percben megszületett a győriek első gólja, Davide Moura passzából Harnisch Ákos talált közelről a hálóba (1-2). Egy perccel később gyors kontrát vezettek a szombathelyiek, az ellentámadás végén Hegyesi megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját (1-3). A középkezdés után másodpercekkel visszaállt az egygólos különbség, Alex Constantino csapott le egy kipattanó labdára, és lőtt a léc alá (2-3). Nehezen talált ki a szorításból a Haladás, a győriek keményen dolgoztak az egyenlítésért, szinte végig ők birtokolták a labdát, és a 17. perc végén Jaunra éles szögből leadott lövésével meg is szerezték a harmadik góljukat (3-3). Ez természetesen nem volt elég az ETO-nak, és 7 másodperccel a félidő vége előtt átvette a vezetést is, ezúttal Drahovsky továbbított a hálóba egy kipattanó labdát (4-3).

0212ffimkdonto13|

A második félidő kiegyenlítettebb játékkal kezdődött, de a 25. percben a győriek újabb gólt szereztek, Harnisch passzából Juanra továbbított a bal alsó sarokba (5-3). Megnyugtató előnye tudatában többet járatta a labdát az ETO, visszavettek a tempóból a csapatok, kevesebb helyzet adódott a kapuk előtt. A Haladás a 30. percben kihasználta kevés lehetősége egyikét, Vidák Balázs lőtt a hálóba (5-4). A szombathelyiek egy pillanatig sem adták fel, az utolsó percekben támadásban lehozták a kapusukat, és öt a négyben próbáltak egyenlíteni. Többször is közel jártak a gólhoz, de végül erőfeszítéseiket nem koronázta siker, az ETO megőrizte egygólos előnyét, és idén is elhódította a Magyar Kupa-trófeát.

Rába ETO - Haladás VSE 5-4 (4-3)
ETO FC: Matkovics Gábor - Juanra, Alex Constantino, Drahovsky, Seidler
Cserék: Tóth Gyula, Bognár Bálint, Dávid Richárd, Harnisch Ákos, Németh Milán, Davide Moura, Sáhó Kristóf, Tama Ádám, Vas Ádám
Haladás: Sásdi Bálint - Gyurcsányi Zsolt, Hegyesi Zsolt, Öreglaki Norbert, Vidák Balázs
Cserék: Gyimesi Máté, Matyi Benjámin, Bencsik Roland, Hajmási Milán, Halmos Máté, Horváth Péter, Németh Erik, Németh Péter, Sipos Gergő

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS