Futsal játékvezetőink már felkészültek a tavaszi szezonra

2012. január. 08., 17:30   |    

Futsal játékvezetőink már felkészültek a tavaszi szezonra

A futsalválogatott sikeres vb-selejtezőjét követően januárban folytatódnak a hazai bajnokság küzdelmei.

Az MLSZ székházban vasárnap megtartott szakmai továbbképzés annál is inkább indokolt volt, mert számos szabályértelmezés változott az elmúlt időszakban, mellyel a válogatott mérkőzéseken is számolni kell. A meghívott 60 játékvezető színvonalas képzéséről a legfelkészültebb hazai szakemberek gondoskodtak. Török Károly nemzetközi ellenőr, Kovács Gábor és Farkas Balázs FIFA-játékvezetők decemberben, Prágában vettek részt az elit játékvezetők/ellenőrök képzésén, s az ott szerzett oktatási anyagot adták tovább most a hazai keret tagjainak.

A továbbképzést Vágner László, az MLSZ JB alelnöke nyitotta meg. Értékelte az elmúlt idényben tapasztalt kiváló nemzetközi szereplést, és megköszönte a játékvezetők 2011-es őszi működést. Ezt követően átadta a 2012-re érvényes FIFA- jelvényeket a nemzetközi keret tagjainak: Kovács Gábor, Farkas Balázs és Perepatics Lilla futsal-, és Herbály Péter strandlabdarúgó-játékvezetőknek. Vágner László sok siker kívánt a hónap végén Horvátországban megrendezésre kerülő Eb magyar résztvevőjének, az előző évi kontinensviadal fináléját is irányító Kovács Gábornak.

A számtalan DVD-felvétellel színesített továbbképzés végén, a szakág vezetője, Török Károly legfontosabb feladatnak a hazai bajnokságok működtetésének biztosítását jelölte meg. Ugyanakkor megjegyezte - mivel az elmúlt két évben a futsalmérkőzések száma megháromszorozódott - a megyei képzést is kiemelten kell kezelni.
 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS