Futsal: javulni kell a helyzetkihasználásban

2014. március. 18., 14:39   |    

Futsal: javulni kell a helyzetkihasználásban

A magyar futsalválogatott a héten kétszer is összemérte erejét Görögország együttesével. Az első mérkőzésen vasárnap, Szombathelyen 4-2-re győzött a válogatott, míg a hétfői mérkőzésen, Pápán 1-1-es döntetlenre végeztek a csapatok.

Mindkét találkozón mezőnyfölényben játszott a magyar futsalválogatott, több lehetőséget alakított ki ellenfelénél, azonban a helyzetek gólra váltása okozta a legnagyobb problémát a mieinknek. Az első mérkőzésen is rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, amelyekből Rábl János kétszer is eredményes volt, továbbá Harnisch Ákos és Nagy István talált be egyszer-egyszer, míg a görögök 3-0 után lőttek két gyors gólt, így alakult ki a 4-2-es végeredmény. A második mérkőzés már szorosabb volt, a magyar válogatott a vasárnapi találkozóhoz hasonlóan mezőnyfölényben játszott, azonban temérdek helyzet kihasználatlanul maradt. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a sok kimaradt lehetőség ellenére, a görögök megszerezték a vezetést egy kontra végén. A második játékrészben Lódi Tamás révén egyenlítettünk, de a győztes találatot már nem tudtuk megszerezni (1-1).

- Úgy éreztem, hogy mindkét mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, a helyzetkihasználásunk azonban egyik meccsen sem volt az igazi. Az ellenfelünk játékosai mindkét mérkőzésen beálltak a kapujuk elé, nem is nagyon tudták kihozni onnan a labdát. A második mérkőzésen sajnos mi kaptuk az első gólt egy kontrából, és ez nagyban befolyásolta a találkozó képet - mondta Rábl János.

Rábl Jánost nem tudták tartani a görög védők|

Lovas Norbert, az MVFC Berettyóújfalu válogatott játékosa szerint jó felkészülés volt a vb-selejtezőkre a két mérkőzés, azonban még sokat kell fejlődnie a csapatnak.

- Ritkán játszunk nemzetközi szinten olyan csapattal, amelyik tíz-tizenkét méteren védekezik ellenünk. Szerintem sikerült feltörni ezt a masszív falat, és tényleg csak egy-egy apró momentum kellett volna a második mérkőzésen, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Összességében a két meccs jó felkészülés volt, gyakorolni tudtuk azokat a taktikai elemeket, melyeket Sito Rivera kért tőlünk. Természetesen voltak hibák, főleg ami a helyzetek kihasználását illeti, de azon leszünk és azért dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk - mondta Lovas Norbert az mlsz.hu-nak.

A Rába ETO válogatott játékosai, Balázs Zoltán, Lódi Tamás és Harnisch Ákos a Magyar Kupa megnyerése után érkeztek a válogatotthoz. Az alapembernek számító Dróth Zoltán ezúttal hiányzott a különítményből, de a többi ETO-játékos jól teljesített a mérkőzéseken. Balázs szokásához híven magabiztosan, több bravúrt bemutatva védte a kaput. Az első mérkőzésen Harnisch Ákos duplázta meg az előnyünket, míg a második meccsen Lódi Tamás góljával egyenlítettünk. Harnisch szerint a támadás befejezések gyakorlása képezheti a válogatott következő feladatát.

- Úgy gondolom, ez a két mérkőzés tökéletesen megfelelt volna arra, hogy önbizalmat szerezzen a válogatott a következő ellenfelek ellen, sajnos nem használtuk ki kellőképpen a lehetőségeinket. De inkább nézzük a pozitív oldalát, egyszer nyertünk és egy döntetlent játszottunk. Azt gondolom, hogy a játékon van még mit csiszolni, de ha nem így lenne, nem is lenne miért dolgoznunk - fogalmazott Harnisch Ákos.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS