Futsal: kedden Romániában játszik Eb-pótselejtezőt a válogatott

2015. szeptember. 14., 14:21   |    

Futsal: kedden Romániában játszik Eb-pótselejtezőt a válogatott

Futsalválogatottunk kedden, magyar idő szerint 18 órakor játszik Eb-pótselejtezőt a romániai Bouzauban a házigazdákkal. A visszavágót szeptember 22-én rendezik Debrecenben.

A 2016-os szerbiai Európa-bajnokság selejtező csoportmérkőzéseit a magyar válogatott márciusban játszotta le Macedóniában. A szkopjei minitornán a házigazdák ellen kezdtük, és szoros, hatgólos mérkőzésen egy pontot sikerült szereznünk. A második mérkőzésen Spanyolország ellen vereséget szenvedtünk, majd legyőztük Svájcot, így válogatottunk ért oda a pótselejtezőt érő második helyre. Románia legjobb harmadikként jutott a playoff körbe, csoportjában Portugália és Kazahsztán is megelőzte, igaz utóbbi csak jobb gólkülönbséggel.

A magyar válogatott csütörtökön edzőtáborba vonult, hogy felkészüljön a románok elleni Eb-pótselejtező mérkőzésekre, majd hétvégén elutazott az első mérkőzés helyszínére. A keddi találkozóig hátralévő programban edzések és videóelemzések szerepelnek.

A válogatott egyik alapembere, Rábl János az mlsz.hu-nak elmondta: szoros találkozóra számít a románok ellen, és minden esélyünk megvan arra, hogy kijussunk a 2016 februári szerbiai Eb-re.

- Jól sikerült a felkészülésünk, egységesen, jó erőben érkeztünk erre a fontos mérkőzésre. Egy nemzetközi szinten magasan jegyzett román csapat az ellenfelünk, azonban nem tartunk a mérkőzésektől, hiszen jól védekezünk, a kontratámadásaink és pontrúgásaink pedig rendre veszélyt rejtenek magukban – mondta Rábl János az mlsz.hu-nak.

Sito Rivera, a mieink szövetségi edzője korábban négy éven át vezette a román válogatottat, ezért alaposan ismeri ellenfelünket.

- Két éve, az Ukrajna elleni playoffban kevéssel maradtunk le a belgiumi Eb-ről, most szeretnénk megragadni a kínálkozó esélyt. Már régóta dolgozunk azért, hogy kijussunk a kontinensviadalra, és úgy érzem, hogy végre sikerülhet elérni a célunkat. A tapasztalat sokat számít a futsalban, ezen a téren ellenfelünk előnyt élvez, nálunk viszont lendületesebb, fiatalabb a keret. A románok jók az öt a négy elleni szituációkban, amire külön készültünk, összességében azonban hasonló erősségűnek tartom a két csapatot, ezért egy nyílt mérkőzésre számítok - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Tóth Gyula (Rába ETO)
Tihanyi Csaba (MVFC Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok:

Trencsényi János (MVFC Berettyóújfalu)
Komáromi Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Dávid Richárd (MVFC Berettyóújfalu)
Gál István (MVFC Berettyóújfalu)
Dróth Zoltán (Rába ETO)
Harnisch Ákos (Rába ETO)
Hosszú Ádám (Dunaferr Renalpin FC)
Klacsák Bence (Dunaferr Renalpin FC)
Németh Péter (FC Veszprém)
Vas Ádám (FC Veszprém)
Szeghy Szabolcs (Aramis SE)

A visszavágót szeptember 22-én rendezik a debreceni Főnix Csarnokban. A mérkőzésre már lehet belépőt vásárolni elővételben a Ticket Express partnerirodáiban (350 helyen az országban), interneten pedig a www.eventim.hu oldalon. A mérkőzésre a belépőjegyek ára: felnőtt 500 Ft, gyerek 250 Ft. A találkozó napján a helyszínen is lehet jegyeket vásárolni.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS