Futsal: magabiztos győzelem Libanon ellen

2016. január. 22., 23:19   |    

Futsal: magabiztos győzelem Libanon ellen

Futsalválogatottunk felkészülési mérkőzésén 4-1-re nyert Libanon ellen Dunaújvárosban. A visszavágót szombaton 21 órakor rendezik.

A dunaújvárosi Városi Sportcsarnokban rendezett találkozó első öt perce kiegyenlített játékot hozott, komoly helyzet egyik fél előtt sem adódott. Ezt követően a kapunk jobb oldalától hét méterre a libanoniak tízese, Ali Tneich előtt adódott nagy helyzet, de Tóth Gyula hárítani tudta az erős lövést. A 10. percben közvetett szabadrúgásból próbálkozhattunk, a kaputól hét méterre Öreglaki Norbert állt a labda mellé, de a legurítást követően Hussain Hamadani védeni tudta a lövést. A 13. percben Tóth Gyula védett hatalmasat, először lábbal hárított egy balról leadott hosszúba tartó, lapos lövést, majd rögtön ezt követően Ali Tneich ziccerét is fogni tudta. A 14. percben sikerült megszereznünk a vezetést, Dróth Zoltán passzát követően Hosszú Ádám lőtt higgadtan a hálóba (1-0). A 15. percben megdupláztuk előnyünket: Rábl János pörgette fel a labdát a hat méterre a kaputól a bal oldalon, és nagyszerű mozdulattal, félfordulatból lőtt a léc alá (2-0). Ezt követően nem alakult ki nagyobb helyzet, kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

A második játékrészt a mieink kezdték jobban, az első két percben uraltuk a játékot. A vendégcsapat mindent bevetett az egyenlítés érdekében, a 3. percben Ali Homsi jobb oldali kiugrását követően védett Tóth Gyula. A 26. percben háromra nőtt a különbség a felek között: a jobb oldalon Dróth Zoltán kapta a labdát, és hét méterről, kisodródva, védhetetlenül lőtt a libanoni kapuba (3-0). A 30. percben a vendégek szép akciót vezettek, Ali Homsi kényszerítőzött Moustafa Serhattal, utóbbi lövését pedig már csak a gólvonalon túlról tudta kirúgni Klacsák Bence (3-1). Szemmel láthatóan jót tett a szépítő gól a vendégek önbizalmának, hiszen a folytatásban több ígéretes támadást vezettek, azonban a magyar védelem stabilan működött. A 34. percben a mérkőzés eddigi legszebb jelenetét láthatták a szurkolók, Dróth Zoltán forgatta meg fantasztikusan a libanoni védelmet, majd a jobboldalon felfutó Harnisch Ákoshoz gurított, aki öt méterről a hosszú felsőbe lőtt (4-1). Az utolsó három percben öt a négy ellen támadott a vendég együttes, többet birtokolta a labdát, de gólt nem sikerült szereznie.

A magyar csapat az Eb-re való felkészülést szolgáló, élvezetes, közönségszórakoztató mérkőzésen megérdemelten győzte le Libanon válogatottját.

Sito Rivera, szövetségi kapitány a lefújás után elmondta: nemcsak az eredménnyel, hanem a hozzáállással és az elvégzett munkával is elégedett lehet.

- Úgy érzem, hogy játékosaim végig teljesítették a kért taktikát, fegyelmezetten és motiváltan játszottak. Ezen a mérkőzésen nem az eredmény volt az elsődleges, hanem az Eb-re való taktikát gyakoroltuk. A pontrúgásokban és a támadásokban is sokat fejlődtünk, végül egy technikás, jól passzoló csapat ellen sikerült nyernünk. A holnapi mérkőzésen többet szeretnénk tartani a labdát és türelmesebbnek kell lennünk a támadásoknál. – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Libanon (2-0) 4-1
Magyarország: Tóth Gyula – Klacsák Bence, Horváth Norbert, Dróth Zoltán, Hosszú Ádám
Cserék: Tihanyi Csaba, Öreglaki Norbert, Németh Péter, Trencsényi János, Harnisch Ákos, Gál István, Dávid Richárd, Szeghy Szabolcs, Rábl János
Gólszerző: Hosszú Ádám 14., Rábl János 15., Dróth Zoltán 26., Harnisch Ákos a 34., illetve Moustafa Serhan a 30. percben
[galleryRel id="108469|Futsal: Magyarország-Libanon]
A további program:

Január 23. 21 óra, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, Magyarország Libanon (a belépés ingyenes)

Eb-jegyvásárlás:

A szurkolók belépőt vásárolhatnak az Eb-re a hivatalos jegyportálon keresztül, valamint a Belgrád Arénánál lévő jegyirodában, minden mérkőzésnapon.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nagy érdeklődés miatt várhatóan körülményes lesz hozzájutni jegyekhez a helyszínen, így ha tehetik, válasszák az online jegyvásárlást.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS