Futsal: magabiztos horvát siker Zalaegerszegen

2016. november. 01., 20:41   |    

Futsal: magabiztos horvát siker Zalaegerszegen

Az Eb-selejtezőre készülő magyar futsalválogatott nem tudta megnehezíteni a horvátok dolgát a két csapat keddi, zalaegerszegi felkészülési mérkőzésén.

Kissé tompán kezdte a mérkőzést a magyar csapat, a horvátok már a 2. percben góllal büntettek egy védekezési hibát, az 5. percben pedig megszerezték második találatukat is. Csak kétgólos hátrányban vette fel a ritmust a válogatott, de a támadójátékunk nem volt kifejezetten erős, így hiába kezdeményeztünk, és alakítottunk ki egy-két lehetőséget, a szépítő találat nem született meg. A horvátok letámadásra épülő futballja hatékonynak bizonyult, nemcsak megtartották szünetig az előnyüket, hanem a 18. percben egy fejesgóllal növelték is azt, így félidőben 0-3-ra álltunk.

A második félidőben kevesebb mint négy perc alatt négy szabálytalanságunk gyűlt össze, így a folytatásban arra is figyelni kellett, nehogy idejekorán kisbüntetők járjanak az újabb faultokért. Még a játékrész felénél sem jártunk, amikor támadásban először hoztuk le a kapusunkat és álltunk át az öt a négy elleni játékra. A 10. percben kapus nélküli játéknál eladtuk a labdát, a horvátok éltek a lehetőséggel, és 0-4-re alakították az állást. Nem sokkal később összegyűlt a hatodik szabálytalanságunk, de Matkovics Gábor kivédte a vendégek kisbüntetőjét.

A hajrában nagy erőket mozgósítottunk a becsületgól megszerzése érdekében (ekkor Dróth Zoltán sérülés miatt már nem volt a pályán), de a horvátok nagyszerűen védekeztek, igazán nagy helyzeteket nem tudtunk kialakítani. A végső dudaszóig nem változott az eredmény, a horvát válogatott megérdemelt győzelemmel zárta az összecsapást. A magyar csapat előtt szerdán nyílik lehetőség a visszavágásra, 19.00 órától ismét megmérkőzik egymással a két csapat a zalaegerszegi városi sportcsarnokban.

- Teljesen megérdemelten nyertek a horvátok. Az első percekben sikerült vezetést szerezniük, és onnantól nagyobb önbizalommal játszhattak, nekünk pedig futnunk kellett az eredmény után. Ellenfelünk nagyszerű játékosokkal rendelkezik, akik erős nyugati bajnokságokban szerepelnek, és ez látszott a játékukon. Hiányérzetem van, amiért nem sikerült gólt szereznünk, és igazán nagy helyzetből sem tudtunk sokat kialakítani, ezen még dolgoznunk kell, támadásban ugyanis hiányzott a minőség a csapatból - értékelt a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány.

Magyarország-Horvátország 0-4 (0-3)
Magyarország: Tóth Gyula - Németh Péter, Szeghy Szabolcs, Harnicsh Ákos, Dróth Zoltán
Cserék: Matkovics Gábor, Tatai József, Klacsák Bence, Varga Csaba, Vas Ádám, Dávid Richárd, Komáromi Péter, Rábl János, Gál István


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS