Futsal Magyar Kupa: az Astra és az ETO is megvédte a címét

2016. február. 21., 18:42   |    

Futsal Magyar Kupa: az Astra és az ETO is megvédte a címét

A futsal Magyar Kupa gyöngyösi döntőjében a nőknél a Kiskunfélegyházi Astra Bulls csapata a Hajdúböszörmény legyőzésével védte meg címét, míg a férfiaknál az ETO a Dunaújváros elleni sikerrel hódította el a Magyar Kupát.

A vasárnapi program egy gálamérkőzéssel indult Gyöngyösön, a találkozón a színészválogatott és az MLSZ SE játszott jó hangulatú barátságos mérkőzést. Ezt követően már tétre ment a játék a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, a női finálé következett. Két rendkívül motivált csapat találkozott egymással, az elődöntőben a Tolnát legyőző Hajdúböszörmény, illetve az ETO-t kiejtő, címvédő Astra mérte össze erejét.

Bár a böszörményiek bátran kezdtek, a játékrész második felében érvényesíteni tudta akaratát az Astra, és 4-1-es előnnyel ment a szünetre. Szabó Boglárka hatékonyan játszott, Nagy Anett is megállíthatatlannak bizonyult, előbbi egy, utóbbi két gólt szerzett a mérkőzésen. A folytatásban is a kiskunfélegyháziak domináltak, a Hajdúböszörmény nem tudta megszorítani ellenfelét, az Astra 6-1-es sikerrel zárta a találkozót, és védte meg ismét a címét.

Az Astra vezetőedzője, Dombó János nemcsak az eredménnyel, a mutatott játékkal is elégedett volt a döntő után.

- Végtelenül boldog vagyok, le a kalappal a lányok előtt. Egy erős Hajdúböszörmény ellen sikerült ötgólos különbséggel győznünk, ami fantasztikus teljesítmény. Egyszerűen hihetetlen érzés negyedszerre is megnyerni a kupát - mondta Dombó János az mlsz.hu-nak

A rutinos játékosnak számító Nagy Anett két góllal járult hozzá csapata kupagyőzelméhez.

- Fantasztikus győzelmet arattunk, már az első percektől mi irányítottunk, és magabiztosan nyertünk. Csodálatos érzés, hogy negyedszerre is elhódítottuk a kupát. Igaz, hogy már sokszor megnyertük a sorozatot, de ezt az érzést nem lehet megunni - mondta Nagy Anett az mlsz.hu-nak.


A férfiaknál a Dunaújváros elsöprő győzelemmel jutott be a fináléba, 8-0-ra győzött a Ferencváros ellen, míg a Rába ETO legnagyobb riválisa, a Berettyóújfalu ellen nyert 7-5-re. A két csapat mindent eldöntő találkozóján a győriek kezdtek jobban, hamar bevették a dunaújvárosiak kapuját, és további három gólt sikerült szerezniük az első játékrészben, míg a Dunaújváros csupán egyszer talált be az ETO hálójába. A folytatásban is hatékonyabbnak bizonyult a Rába-parti csapat, melyből Jaison mellett Constantino, Drahovsky és Juanra is kiemelkedett a mezőnyből. A találkozó végéhez közeledve még inkább rákapcsolt az ETO, és végül 9-2-re nyert.

- Először is szeretnék gratulálni ellenfelünknek, mert végig becsülettel hajtott, és mindent megtett a győzelemért. Az újvárosiak nagyon jó szezont produkáltak eddig, bejutottak a döntőbe, a bajnokságban is jól szerepelnek, de tegnapi ellenfelünkről, a Berettyóról is ugyanezt elmondhatom. Már tegnap is nagyon jó mérkőzést játszottunk, egységesek voltunk, de a mai teljesítmény lenyűgöző volt, gratulálok a csapatomnak – mondta Jordi Illa Solé, az ETO vezetőedzője az mlsz.hu-nak.

- Remekül sikerült a mérkőzés, fantasztikus volt a csapat mentalitása. Egységesek voltunk, sokat birtokoltuk a labdát és minden tekintetben az ellenfelünk fölé nőttünk. Remekül megértjük egymást új társunkkal, Jaisonnal, aki bizonyította, hogy fantasztikus játékos – mondta Constantino, az ETO spanyol légiósa az mlsz.hu-nak.


Férfi döntő

RÁBA ETO - DUNAFERR DF RENALPIN FC 9-2

Női döntő

ASTRA KKFHÁZI BULLS FC - HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE 6-1 (4-1)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS