Futsal: Magyar Kupa-győztes a Rába ETO

2014. március. 09., 17:07   |    

Futsal: Magyar Kupa-győztes a Rába ETO

A kupadöntőn a Rába ETO 6-1-re győzött a Berettyóújfalu együttese ellen, így megvédte tavalyi címét.

A kupadöntő előtt az öregfiúk-válogatott találkozott a házigazda Berettyó-öregfiúkkal. A találkozón több korábbi válogatott futballista is pályára lépett, így a korábbi újpesti klasszisok közül Kardos József és Zámbó Sándor vagy a Bp. Honvéd egykori játékosa, Nagy Antal. Ott volt a pályán Váczi Zoltán, illetve Wukovics László is. Az öregfiúk-válogatott végül 6-0-ra nyert a házigazdák ellen.

A várva várt kupadöntőre szépen megtelt a berettyói sportcsarnok lelátója, a csapatok közel telt ház előtt játszották a mindent eldöntő mérkőzést. A szombati játéknapon mindkét csapat magabiztosan, nagy különbséggel jutott a fináléba. A Rába ETO 5-2-re nyert a Veszprém ellen, míg a Berettyóújfalu 5-0 arányban ütötte ki a MAFC-ot.

A Rába ETO játékosai a legkevésbé sem zavarta, hogy a közönség a riválist buzdította, jobban kezdték a meccset, több helyzetet is kialakítottak. A 2. percben Dróth a kapufára emelte a labdát, de a kipattanóra Harnisch Ákos csapott le, és csapatának a vezetést (0-1). A folytatást nagy küzdelem jellemezte, a berettyóiak több ígéretes akciót is vezettek, Lovas Norbert jól mozgatta a csapatot, Rábl János végig veszélyes volt, de az egyenlítést nem jött össze.

A szünetben kiosztották az év játékosa díjat, Rábl János Drucskó Zoltántól, az MLSZ Futsal Bizottságának elnökétől vehette át az elismerést.

futs1|
A második félidőre frissebben jött ki a pályára az ETO, Juanra szabadrúgását követően a lepattanót Carlitos pofozta a kapuba (0-2). A berettyóiak nem hagyták annyiban, tovább küzdöttek, a 23. percben összejött a szépítés, Rábl beadását Gál István értékesítette (1-2). A mérkőzés további részét kiegyenlített küzdelem jellemezte, a Berettyó harcosan, keményen futsalozott, de az ETO határozottabb volt a kapu előtt. A 27. percben Juanra távoli szabadrúgását nem tudta hárítani Tihanyi (1-3). A mérkőzés végén az MVFC támadásban lehozta a kapusát, de az emberelőnyös akciókat nem tudta értékesíteni, a győriek pedig kíméletlenül kihasználták a hibáikat, először Juanra (1-4), majd Fabio is betalált (1-5), a hajrában Dróth Zoltán állította be a végeredményt (1-6).

- Nagyon jó mérkőzést vívtunk a Berettyóval. Az első félidő szoros volt, de a másodikban magasabb fokozatra sikerült kapcsolnunk, és megérdemelten nyertünk. Gratulálok a Berettyónak, hiszen évről évre nagy csatákat vívunk, így volt ez most is - mondta a meccs után Harnisch Ákos.

Az ETO edzője, David Madrid érthetően elégedett volt játékosaival a lefújást követően.

-Az volt az alapvető célunk, hogy mi rúgjunk az első gólt, ez sikerült, és nagyban megkönnyítette a dolgunkat. Nagyon örülök a győzelemnek, gratulálok a csapatnak - mondta az ETO spanyol edzője.

-Végig partiban voltunk az ETO-val, jobb a Győr, de ennyivel azért nem - fogalmazott a lefújás után a hazaiak edzője, Turzó József.

-Aki nem látta a meccset, azt gondolhatja, sima győzelem volt az ETO részéről, valójában azonban szoros mérkőzés volt. A végén kicsit hitehagyottan játszottuk az emberelőnyös szituációkat, de voltak periódusok, amikor helyenként egész jól ment a csapatnak - nyilatkozott Trencsényi a Berettyó válogatott játékosa.

Magyar Kupa, döntő

MVFC Berettyóújfalu - Rába ETO 1-6 (0-1)
Rába ETO: Matkovics- Lódi, Dróth, Juanra, Harnisch
Cserék: Carlinhos, Carlitos, Fabio, Alvarito, Püspök, Bognár, Szűcs, Balázs, Peczár
MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi - Nagy T., Trencsényi, Nagy I., Rábl
Cserék: Sánta, Lovas, Siska, Mezei, Szabó P., Gál
Gólszerzők: Harnisch, Carlitos, Juanra (2), Fabio, Dróth, illetve Gál

[galleryRel id="61420|Futsal Magyar Kupa Döntő]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS