Futsal Magyar Kupa: kialakult az elődöntők mezőnye

2015. február. 05., 08:22   |    

Futsal Magyar Kupa: kialakult az elődöntők mezőnye

A futsal Magyar Kupa 3. fordulójában továbbjutott a Berettyóújfalu és a címvédő ETO, valamint a Veszprém és a Rubeola Csömör csapata is.

Január közepén rendezték a Futsal Magyar Kupa negyeddöntőinek első mérkőzéseit, míg szerdán a "visszavágókra" került sor. A negyeddöntők egyik legszorosabb párharcát Debrecenben játszották, ahol a DEAC a Rubeolát fogadta. Csömörön, az "odavágón" 6-5-re nyert a Rubeola, ezért a második mérkőzésen mindkét csapat előtt nyitva állt a kapu az elődöntő felé. A DEAC-os Batári Gergő kezdte a gólgyártást, majd a csapatok fej-fej mellett haladtak, a félidőben 4-3-ra vezetett a Csömör. A második játékrészben Varga Csaba mesterhármast szerzett, míg a DEAC, "csak" háromszor vette be a vendég kaput, így a Rubeola 7-6-ra megnyerte a találkozót és a legjobb négy közé került.

Budaörsön rendezték a forduló egyik rangadóját, az Aramis-Rába ETO mérkőzést. Az odavágón, Győrben 3-3-as döntetlen született, így felettébb nyílt találkozóra számíthatott a közönség. Az első játékrészben tartani tudta magát az Aramis, de az ETO a 9. percben betalált, Lódi Tamás adott be egy szögletet tökéletesen, majd Dróth Zoltán kapásból a léc alá lőtt (0-1). A második játékrészben is Dróth Zoltán jelentette a különbséget a két csapat között, a 32. percben ismét betalált, ezzel eldöntötte a továbbjutást.

A Veszprém már az első mérkőzésen nagy előnyt szerzett a Csenger otthonában. A szerdai második találkozón a veszprémi Március 15. úti Sportcsarnokban Bánfalvi Balázs révén vezetést szerzett a hazai csapat, majd további három alkalommal is bevette a csengeri kaput, míg a vendégek Szabó József révén csak szépíteni tudtak (4-1). A második játékrész kiütéssel zárult, a hazaiak kilenc gólt szereztek, Tatai József három találattal vette ki a részét a győzelemből (13-1).

A Berettyóújfalu a Veszprémhez hasonlóan már az első meccsen eldöntötte a továbbjutás kérdését, hatgólos előnyt szerzett a BME csapata ellen hazai pályán. Ezúttal vendégként a Csömöri Sportcsarnokba látogatott a "Beri", ahol újabb kiütéses sikert aratott. Az első játékrészben ötöt lőttek a hajdú-bihariak, majd a folytatásban további három gólt szereztek, így alakult ki a 0-8-as végeredmény. A mérkőzésen a vendégek válogatott játékosai közül Dávid Richárd, a sérülésből felépült Trencsényi János és Rábl János is duplázni tudott, valamint Szabó Péter is betalált.

A Berettyóújfalu válogatott játékosa, Lovas Norbert az mlsz.hu-nak elmondta: kupagyőzelmet szeretne ünnepelni február végén, és erre esélyes is lehet a csapat.

- A visszavágó hasonló volt, mint az első összecsapás. Végigtámadtuk a mérkőzést és számtalan helyzetet dolgoztunk ki, ezekből sikerült nyolc gólt szerezni. Külön öröm számunkra, hogy kapott gól nélkül sikerült lejátszani a negyeddöntőket. A folytatásban nagy szerepe lesz a szerencsének, hiszen rendkívül erős lesz a mezőny. Szeretnénk kupadöntőt játszani, és ha már idáig eljutottunk, akkor meg is szeretnénk nyerni a sorozatot - mondta Lovas Nobert, az MVFC Berettyóújfalu játékosa.

Az idén a bajnokságban is remekül szereplő Veszprém csapatában rendszeresen kiemelkedő teljesítményt nyújt Tatai József, aki ezúttal is oroszlánrészt vállalt a győzelemből.

- Mivel az első mérkőzésen nyolc góllal nyertünk, ezért most a kevesebbet játszó játékosok is szerephez jutottak, és szerintem élni is tudtak a lehetőséggel. Nagyon örülök, hogy sikerült három gólt szereznem, de az új játékosaink góljainak még inkább. A célunk a kupagyőzelem, de tudjuk, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz a folytatásban. Úgy érzem, a döntőben egy meccsen esélyünk lehet a győzelemre, nem félünk senkitől - mondta tatai József, a Veszprém játékosa az mlsz.hu-nak.

A negyeddöntők első mérkőzései:

CSENGER-FUTSAL CLUB VESZPRÉM 4-12
MVFC-BERETTYÓÚJFALU - BME FC 6-0
RÁBA ETO - ARAMIS SE 3-3
RUBEOLA FC CSÖMÖR - DEAC 6-5

A negyeddöntők második mérkőzései:

FUTSAL CLUB VESZPRÉM - CSENGER 13-1
DEAC - RUBEOLA FC CSÖMÖR 6-7
ARAMIS SE - RÁBA ETO 0-2
BME FC - MVFC-BERETTYÓÚJFALU 0-8

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS