Futsal Magyar Kupa: megvédte címét a Rába ETO

2015. március. 01., 18:17   |    

Futsal Magyar Kupa: megvédte címét a Rába ETO

A Veszprém sokáig jól állta a sarat esélyesebb riválisa ellen a kiskunfélegyházi döntőben, de a második félidei játékával az ETO megérdemelten győzött.

A címvédő ETO az elődöntőben 1-3-as állásról fordított a Berettyóújfalu ellen, és egy nagyszerű, 6-0-ra megnyert második játékrésszel végül magabiztosan jutott a fináléba. A másik elődöntőben a Rubeola nem tudta megnehezíteni a Veszprém dolgát, Madarász János együttese 6-1-es sikerrel lépett tovább.

A döntőt bátran, támadó szellemben kezdte a Veszprém, az első percekben három kecsegtető lehetősége is akadt, Tóth Gyulának többször nagyot kellett védenie. A 7. percben mégis az ETO szerzett vezetést, Dróth Zoltán pontos beadása után Palomeque továbbított közelről a hálóba (1-0). A félidő hajrájáig a győriek két kapufát is lőttek, de a Veszprém a szünet előtt magára talált, és Tatai József remek passzából Boromisza Gábor egyenlített. Nem sokkal később a vezetést is átvehette volna Madarász János együttese, de egyszer Tóth Gyula, egyszer pedig a kapufa megmentette az ETO-t, így szünetben döntetlenre álltak a felek.

A fordulás után már a győriek akarata érvényesült, és bár a veszprémiek végig lelkesen, szimpatikusan küzdöttek (a lövések számában talán felül is múlták ellenfelüket, Tóth Gyulának bravúrokat kellett bemutatnia az ETO kapujában), gyorsan hátrányba kerültek, és onnantól kezdve nem látszott bennük az erő, hogy meg tudják fordítani a mérkőzést. Dróth Zoltán a 23., majd a 28. percben volt eredményes, majd a hajrában Juanra állította be a 4-1-es végeredményt, így az ETO végül magabiztosan védte meg címét. A díjátadó ceremónián Dunai Antal, korábbi válogatott labdarúgó, az MLSZ nagykövete, valamint Drucskó Zoltán, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke osztotta ki az érmeket.

- A Veszprém bebizonyította, hogy remek csapat, az első perctől látszott, nyerni akartak. Erre számítottunk tőlük a mérkőzés előtt is, tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Ezúttal kicsit több ideig tartott, mire felvettük a mérkőzés ritmusát, de a második félidőben nyújtott játékunkkal megérdemelten nyertük meg a találkozót - mondta Illa Sole Jordi.

- Nem éreztem nagy különbséget játékban a két csapat között - nyilatkozta a találkozó után Madarász János. - Ez egy olyan vereség volt, amely után tükörbe tudunk nézni, büszke vagyok arra, hogy meg tudtuk nehezíteni a nemzetközi klasszisokkal teletűzdelt győriek dolgát. Jó meccset akartunk játszani, tudtuk, hogy a nagyobb tudás a győrieké, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy meglepetést okozzunk. Színvonalas döntőn vagyunk túl, de összességében el kell ismernünk, hogy megérdemelten nyert az ETO.

Rába ETO - Veszprém 4-1 (1-1)
ETO: Tóth Gyula - Juanra, Solano, Dróth Zoltán, Lódi Tamás
Csere: Mimi, Harnisch Ákos, Püspök Péter, Palomeque, Noe, Vevé, Sáhó Kristóf, Balázs Zoltán, Matkovics Gábor

Veszprém: Reveland Zoltán - Bényi Kálmán, Németh Péter, Boromisza Dániel, Vas Ádám
Csere: Finta Péter, Tatai József, Boromisza Gábor, Tar Tamás, Bánfalvi Balázs, Bognár Péter, László Gábor Zsolt, Schmidmajer Ádám, Sárdi Máté


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS