Futsal Magyar Kupa: Rába ETO-Berettyóújfalu a döntőben

2014. március. 09., 00:09   |    

Futsal Magyar Kupa: Rába ETO-Berettyóújfalu a döntőben

A futsal Magyar Kupa Final Fourjának első napján az elődöntőket rendezték Berettyóújfaluban. A Rába ETO a Veszprémet, míg a házigazda Berettyóújfalu a MAFC-ot búcsúztatta. A döntő vasárnap 13 órakor kezdődik, a Sport2 élőben közvetíti.

Az elődöntők előtt a berettyóújfalui közönség elsőként a női NB II-es Kelet-Nyugat gálameccsen szurkolhatott, amelyen a keleti válogatott magabiztosan nyert, 4-0-ra. A nap második mérkőzésén megismétlődött a felosztás, a különbséget csak a nem jelentette, ezúttal a férfi NB II keleti és nyugati válogatottja csapott össze. A találkozón ismét a keletiek örülhettek, 6-3-ra győzték le a nyugatiakat.

A két felvezető mérkőzést követően kezdődtek az elődöntők. A győriek magabiztosan vették az első akadályt, végig mezőnyfölényben játszva verték a Veszprém csapatát. Bár az első félidőben a veszprémiek jól védekeztek, a második félidőben megmutatkozott az ETO nagyobb tudása, a győriek 5-2-re megnyerték a mérkőzést, és a döntőbe jutottak.

- Nagyon nehéz mérkőzés volt, egy jó Veszprémet sikerült legyőznünk. Sajnos két sérültünk is lesz a kupadöntőn, de úgy érzem, maradt annyi a csapatban, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem foglalkozunk az ellenféllel, szeretnénk idén is elhódítani a kupát - mondta Dróth Zoltán az mlsz.hu-nak.

- A mai nap nem volt az igazi, a játékunk minősége lehetett volna sokkal jobb is. Biztos vagyok benne, hogy egy szoros, nehéz mérkőzés lesz a holnapi, de nem érzem azt, hogy a hazai pálya elég lesz a Berettyónak a győzelemhez, szerintem nyerünk - így Lódi Tamás.

A második mérkőzésen, a Berettyóújfalu és a MAFC összecsapásán az első félidő nagy küzdelmet hozott, mindkét csapat kialakított helyzeteket, de a Berettyó pontosabb volt: a házigazdák Rábl János révén kihasználtak egy emberelőnyös lehetőséget, és megszerezték a vezetést. A második félidő már nem tartogatott izgalmakat, a Berettyó magabiztosan irányította a mérkőzést, és további négy gólt szerezve győzött, 5-0-ás sikerével pedig a döntőbe jutott.

- Az első félidő nehéz volt, de pontosan erre számítottunk. Az ellenfél egy lapra tett fel mindent, de sikerült felőrölnünk az erejét. Remélem, kiélezett összecsapást hoz a döntő, hazai közönség, telt ház előtt jó esélyünk lehet a kupagyőzelemre - fogalmazott a házigazdák válogatott játékosa, Trencsényi János.

Magyar Kupa, elődöntők

1. Futsal Club Veszprém - Rába ETO 2-5 (1-2)
Rába ETO: Matkovics- Lódi, Dróth, Juanra, Peczár
Cserék: Carlinhos, Carlitos, Fabio, Alvarito, Püspök, Bognár, Szűcs, Balázs, Harnisch
1. Futsal Club Veszprém: Relevand- Finta, Tatai, Boromisza G., Szabadfi
Cserék: Sárdi, Gulyás, Boromisza D., Tar, László, Weisz, Korcsmár
Gólszerzők: Boromisza G., Boromisza D. ill. Dróth (2), Lódi, Boromisza G. (öngól), Carlitos

MVFC Berettyóújfalu-MAFC BME Docler Akadémia 5-0 (1-0)
MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi - Nagy T., Trencsényi, Komáromi, Rábl
Cserék: Sánta, Lovas, Nagy I., Siska, Mezei, Szabó P., Gál
MAFC BME Docler Akadémia: Laucsek - Szeghy, Öreglaki, Sivák, Kertész,
Cserék: Andorka, Csernai, Rajnay, Varga, Póta, Fritz, Ragadics
Gólszerzők: Rábl (2), Lovas, Szabó P., Trencsényi

A vasárnapi program:

10:30 U11 Kelet-Nyugat válogatottak mérkőzése
11:30 Magyar öregfiúk-válogatott-Berettyóújfalu öregfiúk-válogatott
13:30 Magyar Kupa-döntő: MVFC Berettyóújfalu - Rába ETO (Sport2)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS