Futsal Magyar Kupa: Tiszaföldvári meglepetés, nyíregyházi búcsú a nyolcaddöntőben

2024. február. 20., 16:48   |    

Futsal Magyar Kupa: Tiszaföldvári meglepetés, nyíregyházi búcsú a nyolcaddöntőben

A bajnoki alapszakaszt követően péntektől hétfőig a Magyar Kupa nyolcaddöntőivel folytatódtak a magyar futsalosok küzdelmei, melyekben nagyrészt a papírformának megfelelő eredmények születtek, néhány esetben viszont az elsőosztályú csapatok a vártnál nehezebben harcolták ki helyüket a legjobb nyolc között. A forduló meglepetéseként a másodosztályú Tiszaföldvár búcsúztatta az élvonalbeli Nyíregyházát, valamint a sereghajtó Magyar Futsal Akadémiának is sikerült megnehezítenie a Haladás továbbjutását a negyeddöntőbe.

Az első játéknapon az NB II Keleti csoportjának győztese, a Tiszaföldvár fogadta az élvonal ötödik helyén álló Nyíregyházát. A mérkőzés elején a feljutásra pályázó hazai együttes szerezte meg a vezetést, majd a vendégek fordítottak, és kétgólos előnnyel vonultak a szünetre. A második félidőben felpörögtek az események, és három perccel a vége előtt egyenlített a vendéglátó, ami már elég lett volna a továbbjutáshoz, de egy újabb góllal 5-4-re nyertek, és bebiztosították helyüket a legjobb nyolc között.

Az MK címvédője, a Haladás hamar négygólos előnyt dolgozott ki a fővárosban, ezt követően összeállt a sereghajtó Magyar Futsal Akadémia játéka és a szünetig 4-3-ra felzárkózott. Az eseménydús első félidőt követően a fordulás után már kevesebb helyzet alakult ki, a hajrában viszont Vatamaniuc-Bartha Dávid, majd Dróth Zoltán találata döntötte el a mérkőzést, ezzel 6-3-ra nyert a Haladás.
A Maglód 2-1-es sikert aratott a Rubeola otthonában, ezzel története során először bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Az MVFC a vártnál is simábban biztosította be helyét a negyeddöntőben, ugyanis már tíz perc után négygólos előnyben volt, és ugyan a szünetig szépítettek a nyírbátoriak, a folytatásban megduplázta góljainak számát a Berettyóújfalu, és 8-1-es győzelmével már hat mérkőzés óta őrzi veretlenségét.

Az egyetlen vasárnapi mérkőzésen a Veszprém könnyedén, 4-1-re múlta felül a Dunaújvárost, a másodosztályú együttes ugyan mezőnyben egyenrangúan játszott, a kapu előtt viszont a veszprémi alakulat volt pontosabb.

Az egyik legmagabiztosabb győzelmet a pécsiek aratták, akik hétfőn, többek között Nebojsa Karamarkovic duplájával, 7-0-ra múlták felül a forduló egyetlen harmadosztályú csapatát, a Tolna MÖZS FSE-t.

Bár a sérültek miatt tartalékosan felálló Kecskemét szerzett vezetést, de végül nagy csatában 2-1-re alulmaradt a szintén élvonalbeli Debrecennel szemben. A DEAC így visszavágott a bajnokságban elszenvedett két vereségéért.

A TFSE egy példátlan, négy öngólt hozó meccset veszített hazai pályán az Újpest ellen. Az egyetemisták hét másodperccel a vége előtt egy gólra zárkóztak, de a hátralévő időben nem sikerült elérniük a továbbjutást érő egyenlítést.

A Magyar Kupa legjobb nyolc csapata:

MVFC Berettyóújfalu, Tiszaföldvár SE, Maglódi TC, Haladás VSE, 1. Futsal Club Veszprém, DEAC, PTE-PEAC, Újpest FC-220 VOLT

Férfi Futsal Magyar Kupa 3. forduló

Sorsolás
2024. 02. 16. 19:00
Nyírbátori Városi Sportcsarnok
2024. 02. 16. 19:00
Kunszentmártoni Sportcsarnok
2024. 02. 16. 20:00
Radnóti Miklós Gimnázium (Dunakeszi)
2024. 02. 16. 20:30
SPORT11 Sport és Szabadidőközpont
2024. 02. 18. 19:30
Rácalmás Sportcsarnok
2024. 02. 19. 18:30
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna
2024. 02. 19. 20:00
Tolna Városi Sportcsarnok
2024. 02. 19. 20:45
Dr. Koltai Jenő Sportközpont


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS