Futsal: Magyar tornagyőzelem Szlovéniában

2017-04-22 20:06:16   |   nyomtatás

Futsal: Magyar tornagyőzelem Szlovéniában

U17-es futsalválogatottunk mindhárom mérkőzését megnyerte a szlovéniai UEFA Development Tornán.

Az UEFA legutóbbi végrehajtó bizottsági ülésén arról döntött, hogy 2019-től kétévente futsalban is megrendezi az U19-es Európa-bajnokságot. Az első ilyen tornára a 2000-es születésű játékosokból álló korosztály kvalifikálhatja magát, a jelenleg még U17-es válogatottként szereplő együttesünk első komoly nemzetközi megmérettetésén vett részt az elmúlt napokban. A Szlovéniában megrendezett UEFA Development Tornán a szlovák, a szlovén és az ukrán csapat volt a mieink három ellenfele, és a Fehér Zsolt szövetségi edző vezette válogatott veretlenül zárta a viadalt.

A szerdai első találkozón Tama Ádám, Jakab Kristóf és Szűcs Ádám góljaival 3-0-ra is vezettünk a szlovénok ellen, akik nagy hajrával, az utolsó percben két gólt szerezve egyenlítettek ugyan, de a büntetőpárbajban a mieink 3-1-re diadalmaskodtak. A csütörtöki második mérkőzésen Szűcs Ádám duplájával és Milavecz Kevin góljával 3-2-re győztük le az ukránokat, a szombati zárófordulóban pedig Kartik Zsombor két góljával, valamint Németh Milán és Szűcs Ádám egy-egy góljával, valamint egy öngóllal 5-3-ra múltuk felül a szlovákokat.

- Gratulálok a játékosoknak, óriási siker ez a tornagyőzelem az U17-es korosztályos válogatott számára, mert egy nagyon erős viadalon sikerült az élen végezni, mentalitásból jelesre vizsgázott a keret minden tagja - mondta a torna végén Fehér Zsolt. - Nagyon erős, nagyon jó iramú találkozó volt mind a három mérkőzés, melyekből a játékosok nagyon sok hasznos tapasztalatot szerezhettek. Sokat kell dolgozni ahhoz, hogy a válogatott ki tudja harcolni később az Eb-szereplést, de úgy gondolom, hogy ha ilyen keményen és fegyelmezetten dolgoznak a játékosok, akkor nem lehetetlen ennek elérése.

A magyar válogatott kerete a tornán:

Kapusok: Dohány Dominik, Fehér Richárd
Metőnyjátékosok: Milavecz Kevin, Szűcs Ádám, Móga Edvin, Jakab Kristóf, Németh Milán, Szabó Tibor, Daróczi Dávid, Kartik Zsombor, Tama Ádám, Tóth Máté, Fehér Richárd

Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol