Futsal: megvan a továbbjutás, a csoportelsőségért játszunk

2015. december. 11., 21:45   |    

Futsal: megvan a továbbjutás, a csoportelsőségért játszunk

A vártnál nehezebben, de futsalválogatottunk végül 5-4-re legyőzte az angolokat a két csapat győri vb-selejtezőjén, így a mieink továbbjutottak a négyesből, és vasárnap a csoportgyőzelemért játszanak az ukránokkal.

A belgák csütörtöki, magabiztos legyőzése után az ukránokkal szemben 7-0-ra alulmaradó angol válogatott volt a mieink ellenfele a világbajnoki selejtező minitorna második játéknapján. Az előzetes esélyek a mérkőzés elején csak annyiban igazolódtak, hogy a magyar válogatott taktikusabb, technikásabb futsalt mutatott be, ám a rendkívül lelkesen, bátran és nagy erőket mozgósítva játszó angolok remekül állták a sarat. A meccs elején a britek 19 éves kapusa, Thomas Denis mutatott be pár bravúrt, majd el-elmaradtak a magyar lehetőségek, és néhány esetben Tóth Gyulának is igazolnia kellett klasszisát, hogy megússzuk a kapott gólt.

A 16. percben végül góllá érett a mieink fölénye, egy pontos, lapos passzos akció végén Hosszú Ádám kapott labdát Dróth Zoltántól, és közelről a hálóba passzolt (1-0). Az angoloknak volt lehetőségük a válaszra, de Tóth Gyula bombaformában védett, így egyenlítés helyett újabb magyar gól következett, fél perccel a szünet előtt Németh Péter lőtt 10 méterről a jobb alsó sarokba (2-0), beállítva a félidei eredményt.

A második játékrészt villámgyors góllal kezdtük, közvetlenül a középkezdést követően Szeghy Szabolcs kapott pontos passzt, és nem is hibázta el a ziccert (3-0). Úgy tűnt, lassan megtörik az angolok ellenállása, erre utalt legalábbis, hogy a 25. percben Dróth egy labdaszerzés után Rábl Jánost hozta kihagyhatatlan helyzetbe, és nem is maradt el az újabb magyar gól (4-0). A 30. percben azonban az angolok megszerezték a becsületgólt, Stuart Cook egyéni akcióra szánta el magát, és pár jó csel után a jobb alsó sarokba helyezett (4-1). Bő egy perccel később kissé bealudtunk egy szögletnél, Medina pedig kihasználta ezt, és gólra váltotta a kialakult ziccert (4-2).

1211_HUNENG2|

Vérszemet kapott az ellenfél, mi pedig elvesztettük a fonalat, és a 34. percben egy gólra felzárkóztak, egy oldalberúgás után elfeledkeztünk Ian Parkesról, aki megnyerte a Tóth Gyula elleni párbajt, és 4-3-ra alakította az állást. Fél perccel később mi is megmutattuk, hogy tudunk rögzített szituációból gólt szerezni, egy oldalberúgást követően Klacsák Bence lőtte ki a jobb felső sarkot (5-3). Az angolok válasza erre az lett, hogy támadásban lehozták a kapusukat, és emberfórban próbáltak gólt szerezni. William Gay 4 másodperccel a vége előtt lőtt is egyet, de az egyenlítésre már nem maradt esélye az angol csapatnak, a mieink 5-4-re megnyerték a találkozót, és ezzel biztosították helyüket a vb-selejtezők rájátszásában.

- A védekezés során elkövetett hibáinkért megfizettünk, de végül fontos győzelmet arattunk – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak. - A taktikánk része az agresszív letámadás, amely alaposan igénybe veszi a játékosokat fizikálisan. Az ukránok elleni vasárnapi mérkőzés előtt megteszünk mindent, amit lehet, másfél napot tud pihenni a csapat, ezt követően frissült erővel vágunk neki az első helyről döntő találkozónak, szeretnénk meglepni ellenfelünket.

A csoport másik mai mérkőzésén Ukrajna 6-2-re legyőzte Belgiumot. Vasárnap a továbbjutást már kiharcoló két együttes, a magyar és az ukrán a csoportgyőzelemért lép pályára a Magvassy-sportcsarnokban.

Magyarország-Anglia 5-4 (2-0)
Magyarország: Tóth Gyula - Horváth Norbert, Németh Péter, Szeghy Szabolcs, Dróth Zoltán
Cserék: Tihanyi Csaba, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Lovas Norbert, Trencsényi János, Öreglaki Szabolcs, Gál István, Rábl János, Hosszú Ádám


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS