Futsal: Megvédte bajnoki címét a Haladás

2022. június. 03., 18:33   |    

Futsal: Megvédte bajnoki címét a Haladás

A Magyar Kupa elhódítása után a bajnoki címet is megszerezte a Haladás, amely harmadszor is felülmúlt a Berettyóújfalut. A végeredmény 3-1 lett.

Az MVFC Berettyóújfalu elleni bajnoki finálé első mérkőzésén a Haladás 3–1-re nyert hazai pályán, majd idegenben nagy csatában 3–2-re diadalmaskodott riválisával szemben. Mivel a párharc három nyert mérkőzésig tart, szombathelyiek nagy reményekkel léphettek pályára a pénteki, harmadik felvonásban.

A pénteki összecsapás elején Sipos Gergő (5.) találatával szerzett vezetést a házigazda, a folytatásban pedig hiába adódott több helyzet mindkét kapu előtt, az eredmény a második felvonás hajrájáig nem változott. A parázs hangulatú, szabálytalanságokkal és vitatkozásokkal tarkított összecsapáson Vas Ádám (33.) góljával a Haladás növelte előnyét, de egy perc múlva szépítettek a vendégek Rafinha (34.) találatával. A Berettyóújfalu a kapusát mezőnyjátékosra cserélve támadott, de újabb hazai gól egy perccel a vége előtt lezárta a párharcot, Dróth Zoltán (39.) büntetőből talált be.

Dróth Zoltán és Vas Ádám a döntő mindhárom mérkőzésén eredményes volt, a második felvonáson pedig Sipos is betalált.

Tavaly ugyanez a két csapat találkozott egymással a döntőben, akkor 3-1-es összesítéssel lett bajnok a Haladás.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS