Futsal: Mitropa Kupát nyert az ETO Futsal

2014. augusztus. 04., 14:39   |    

Futsal: Mitropa Kupát nyert az ETO Futsal

A Rába ETO Futsal Club jócskán megfiatalított csapata, vasárnap megnyerte a Mitropa Futsal Kupát Bécsben, ahol drámai küzdelemben büntetőkkel győzte le a címvédő cseh FK Chrudum együttesét.

A Jordi Illa -Fehér Zsolt edzőpáros által irányított ETO Futsal alapozás monotimiáját megtörve utazott el a felkészülését remekül szolgáló tornára, ahol a fiatalok is több lehetőséget kaptak a bizonyításra az új spanyol edzőjüktől.

A győri futsalosok csoportgyőztesként két sima győzelemmel jutottak a közép-európai kupagyőztesek döntőjébe, ahol Püspök Péter és Dróth Zoltán szépségdíjas találataival kétszer is hátrányból egyenlítettek a cseh bajnok ellen. A szétlövést, büntetőrúgást jobban teljesítő ETO futsalosai megérdemelten hódították el a Mitropa Futsal Kupát, történetük során először.

- Sokat dolgoztak a srácok, ennek meg is volt az eredménye. A mutatott játék még nem az, amit szeretnénk, de nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen rangos nemzetközi tornát sikerült megnyernünk. Próbálunk ezen az úton menni tovább, mert lehetett látni, hogy rátértünk a helyes irányra. Nehéz, mert új edzőpáros és új játékosok érkeztek Győrbe, de meg kell találnun azt a csapatot, amely meg tudja nyerni a Szuperkupát, valamint később a bajnokságot – mondta Jordi Illa Solé vezetőedző.

FK ERA-PACK CHRUDIM-RÁBA ETO 2-2 (0-1) Büntetők.: 3-4
ETO: Balázs Z. – Lódi T, Harnisch Á., Juanra, Dróth Z.
Csere: Matkovics G., Takács Z. – Palomeque, Bognár B, Gorjánácz M, Dürgő P, Solano, Trencsényi, Sáhó K., Hegyesi, Farkas B., Püspök P.
Gólszerző: Püspök P. (28'), Dróth, illetve Koudelka 1’, Slováček 37’

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS