Futsal MK: már az elődöntők is nagy izgalmakat ígérnek Nyíregyházán

2018. március. 01., 09:33   |    

Futsal MK: már az elődöntők is nagy izgalmakat ígérnek Nyíregyházán

Szombaton a nyíregyházi Continental Arénában rendezik meg a futsal Magyar Kupa férfi és női elődöntőit, a győztesek vasárnap a döntőben lépnek pályára.

A férfiaknál meglepetésre már a sorozat korábbi szakaszában búcsúzott a címvédő Rába ETO, de a győriek távollétében is izgalmas végjátékra van kilátás. A bajnokságban az első helyen álló MVFC Berettyóújfalu és a szintén meghatározó csapatnak számító Haladás ott van a legjobb négy között, sőt éppen egymás ellen lépnek pályára a szombat délutáni elődöntőben. A bajnokságban kétszer találkozott egymással eddig a két együttes, mindkétszer a házigazda szerezte meg a három pontot: Berettyóújfaluban 2-1, Szombathelyen 4-2 lett az eredmény.

Érdekesség, hogy a Haladás berettyóújfalui születésű vezetőedzője, Turzó József immár szövetségi kapitányként irányítja csapatát: szerdán vált hivatalossá, hogy ő veszi át a férfi futsal A-válogatott irányítását. Turzó eddigi legnagyobb sikereit a Berettyóújfalu színeiben érte el, játékosként és edzőként is nyert már bajnoki címet a szombati ellenfél kispadján, és 2012-ben a Magyar Kupát is elhódította előző csapatával.

A másik elődöntőben a másodosztályú Csömör és az élvonalbeli DEAC mérkőzik egymással. Bár osztálykülönbség van a két csapat között a debreceniek javára, a másodosztály Keleti csoportjában listavezető csömöriek egyáltalán nem számítanak esélytelennek, főleg azok után, hogy a nyolcaddöntőben a Rába ETO-t, a negyeddöntőben a Ferencvárost ejtették ki nagy magabiztossággal.

A nőknél is összekerült az elődöntőben a két favorit: a címvédő Astra a bajnokságot fölényesen vezető Hajdúböszörmény ellen lép pályára szombaton kora délután. A két csapat idénybeli egymás elleni két bajnoki mérkőzését a Hajdúböszörmény magabiztosan nyerte meg. A délelőtti elődöntőben a bajnokságban a 6. helyen álló Ricsilla Futsal és a 4. helyezett Tolna-Mözs meccsel egymással.

A futsal Magyar Kupa final four programja:

2018. március 3., szombat, Nyíregyháza, Continental Aréna:

Női elődöntők:

10.30 Ricsilla Futsal – Brandmission-Artifex Tolna-Mözs
13.00 Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE

Férfi elődöntők:

15.30 Swietelsky Haladás VSE – MVFC-Berettyóújfalu
18.00 Debreceni Egyetemi AC – Rubeola FC Csömör

2018. március 4. vasárnap, Nyíregyháza, Continental Aréna:

Női döntő, 16.00
Férfi döntő, 19.30 (a mérkőzést az M4 csatorna élőben közvetíti)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS